Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13124
De la 07 Ianuarie 2003
120749765

Botoşani: Pictura unică în lume a fost expusă

  • 13 December 2011, 23:00

Ieri, pe holurile Primăriei Botoşani a avut loc un eveniment inedit, onorat de edili, oameni de cultură, pictori. Pictorul Daniel Relinschi a expus un tablou inedit în lume după maniera de realizare, 3D.
Cei prezenţi au apreciat că este ceva unic, despre care se va vorbi cu siguranţă multă vreme de aici încolo. Tabloul numit „Interacţiune” a fost realizat în şapte zile.
Totul a pornit de la ideea realizării unui cadou pentru prietenul său cel mai bun. Pe măsură ce pânza căpăta culoare, era tot mai aproape de un lucru inedit, anume prima pictură 3D, realizat pe o astfel de structură, pentru că Daniel este promotorul picturii de acest gen pe asfalt. Ideea centrală a picturii este arta de a dărui.
Privită de la acelaşi nivel şi dintr-un anumit unghi în care ovalul tabloului descrie un cerc imaginea care se înfăţişează este de fapt o mână care iese în relief.
„Este practic interacţiunea dintre lumea din tablou şi lumea exterioară, lumea reală. Este tehnica e ulei pe pânză, aplicată pe carton pentru a fi mai durabilă. Este o premieră, pentru că nu s-a mai făcut până acum.
Trebuie să menţionez că, neştiind că realizez, am realizat prima pictură 3D pe asfalt din România. Ideea realizării unui tablou pe pânză a venit din nevoia de a face un cadou şi nu am ştiut că va fi primul realizat vreodată în acest format. Sunt câteva instituţii care au certificat faptul că acest tablou 3D este primul în lume şi sunt foarte multe entităţi media care au făcut cercetări şi care au şi declarat lucrul acesta”
, a spus Daniel Relinschi.
Talentul său este unul nativ, mama sa pictând la rândul ei. De mic s-a familiarizat cu tehnicile picturii şi primele sale opere au fost icoane. S-a inspirat din practica bunicii care se ruga în permanenţă într-un colţ special din casă. Vrând să pătrundă în lumea sfinţilor, Daniel a început să-i picteze.
În timp a făcut studii de specialitate, a realizat opere expuse peste tot în Europa, dar şi în China. Pictorul botoşănean are în plan o expoziţie pe holurile Parlamentului european în cursul anului viitor.
Chiar dacă nimeni nu i-a certificat faptul că pictura 3D „Interacţiune” este unică în lume Daniel ştie că aşa este. Anul viitor vrea să pregătească o expoziţie la Parlamentul European care va avea succes cu siguranţă. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Odiseea omenirii XI
Reţeta zilei: Scoarţă
Bancul zilei: Coincidenţe la maternitate
Caricatura zilei
Comunicat de presă – Muzeul judeţean Botoşani
Audiat la DNA în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană
Vrăjitoarele au dreptate: de ce să plătească impozite? Biserica plăteşte?
ICCJ a respins recursul în interesul legii privind recalcularea pensiilor speciale
Datoria externă a României se apropie de 100 miliarde euro. Cine ne-a împrumutat şi cu cât?
CERN anunţă că "a întrezărit" bosonul Higgs
însă nu are date suficiente pentru a confirma descoperirea
Comunicat de presă – „Târgul de Crăciun”
Premiu de consolare la „Gala Tineretului Democrat Liberal”
Cupluri „de aur” premiate de primarul Cătălin Flutur
Ministerul Sănătăţii vrea gărzi medicale mai puţine
Eleva băută va avea scăzută nota la purtare
Botoşani: Reducere drastică de personal la Inspecţia în Construcţii
Spitalul judeţean Botoşani: Scandalul tchetelor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă