Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8836
De la 07 Ianuarie 2003
120643465

Botoşani: Moş Crăciun le-a adus câte o condamnare şi confiscarea averii

  • 13 December 2013, 23:00

Daniel Buliga şi Valerică Petraru, ambii reprezentanţi ai societăţii Dany Ema, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi confiscarea averii. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală şi alte infracţiuni cu caracter economic.
Daniel Buliga a primit o condamnare la trei ani închisoare cu suspendare şi obligarea la plată a sumei de 3.658.511 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit care trebuia să le declarare bugetului statului.
Valericvă Petraru a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare şi plata sumei de 412.525 lei către bugetul statului. Totodată instanţa de judecată a dispus confiscarea averilor care au fost sechestrate încă din faza de cercetare penală.
Cine este această societate Dany Ema? Ea a devenit cunoscută în spaţiul public în anul 2007 când a câştigat în mod controversat licita ţia de a construi sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculare a Vehiculelor Botoşani. Societatea a câştigat licitaţia oferind doar jumătate din preţul de cost al investiţiei. Ulterior a tot majorat preţul de construire până ce l-a dublat pe cel stabilit prin proiect.
Apoi, societatea a câştigat sub Guvernul Tăriceanu mai multe licitaţii la reabilitări de drumui, deşi nu avea nicio experienţă în domeniu. Cel mai mediatizat exemplu a fost reabilitarea drumului comunal Aurel Vlaicu – Ichimeni (foto), din comuna Avrămeni, drum ce a costat 11 miliarde lei vechi dar specialiştii au apreciat că s-au efectuat lucrări doar de vreo cinci miliarde, restul fondurilor fiind pus şi simplu furate. Primarul comunei Avrămeni de atunci, Gheorghe Cârnu, şi el liberal, n-a păţit nimic, pe atunci DNA-ul având ochii şi mâinile legate de puterea politică. Devenită cunoscută pentru ţepele pe care le-a dat, societatea Dany Ema a început să nu mai câştige licitaţii pentru investiţii finanţate pe banii public. Încet, dar sigur, societatea s-a îndreptat spre faliment.
Mai întâi, firma de leasing le-a ridicat toate maşinile de mare tonaj pe car societatea le cumpărase în perioada sa de ascensiune. A veni şi rândul celor de la Fisc să facă un control asupra modului în care societatea şi-a onorat obligaţiile fiscale către bugetul statului. Aşa s-a ajuns la stabilirea unui prejudiciu important şi trimiterea în judecată a administratorilor Daniel Buliga şi Valerică Petraru.
Despre Valerică Petraru sunt mai multe de spus, acesta având la activul său şi alte probleme cu implicaţii financiare de natură infracţională, printre care şi faptul că a beneficiat de la APIA Botoşani de o subvenţie din banii europeni şi guvernamentali fără a avea dreptul. În acest dosar este implicat direct fostul director de la APIA, Gica Huţanu. Asupra activităţii infracţionale a lui Valerică Petraru vom reveni.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Marea mărturisire
Gastronomie: Jumări şi untură
Unchiul foarte influent al liderului Kim Jong-un a fost executat
Victor Ponta, întrebat de ce nu aprobă memorandumul cu Rompetrol şi proiectul Roşia Montana prin Hotărâri de Guvern
noi luăm decizii, după aceea noi răspundem pentru ele
Imigranţii din Marea Britanie vor fi supuşi unui test de 100 de întrebări pentru obţinerea de beneficii sociale
Directorul Institutului Elie Wiesel: Lucian Bolcaş a vehiculat valori ce îl situează la marginea valorilor democratice
Deputatul PSD, Marian Neacsu, trimis în judecată de Parchetul General pentru conflict de interese
Victor Ponta nu renunţă la susţinerea lui Lucian Bolcaş pentru CCR care va fi susţinut şi de liberali
Apreciez sinceritatea lui Traian Băsescu când a anunţat că s-a înţeles cu Antonescu să mă bage la închisoare
Germania alături de Rusia împotriva unirii celor doua state româneşti
Spitalul judeţean, mărul discordiei dintre Ţurcanu şi directorul CAS
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Locuinţă aprinsă de un jar căzut din sobă
Tineri fotografi în pelerinaj la mănăstiri
Daruri de la Comunitatea evreilor din București la Ștefănești
Poate vinul roşu să vindece cancerul şi să prelungească viaţa sau e doar un mit?
cât ar trebui sa bei pentru a obţine efectele scontate?
UE si SUA sunt democraţii care cred în puterea pieţelor deschise şi apîră ferm statul de drept
Inamicii si prietenii României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă