Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7784
De la 07 Ianuarie 2003
112953038

De la Alina la Raluca sau din lac ]n puţ

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2016, 23:00

Liberalilor par să le fi furat cineva minţile iar acel cineva aş jura că a fost defunctul USL. Numai aşa se explică faptul că de când liberalii s-au înhăitat cu social-democraţii şi au pus bazele USL, evoluţia lor politică este din rău spre mai rău. Liderul Crin Antonescu a căzut în plasa abil întinsă de Victor Ponta cum că PSD-ul îl va face preşedintele României dacă liberalii îl sprijină pe el, Ponta, să ajungă premier.
Ponta a ajuns premier iar Antonescu a pierdut şefia partidului într-o atmosferă de umilinţă meritată, de vreme ce n-a urmat drumul istoric al partidului trasat de înaintaşi şi s-a lăsat manipulat, ca pe un copil căruia îi promiţi bomboane dacă stă cuminte, de către cei din PSD şi mai ales de impostorul mitoman Victor Ponta. L-a urmat la şefie o uşuratică pe nume Alina Gorghiu, pe seama căreia anumiţi liberali, inclusiv botoşăneni, rostesc vorbe nu tocmai onorabile pentru o femeie.
Femeiuşca n-a demonstrat prin nimic că ar călca pe urmele eroinelor din cărţile de istorie asemenea Anei Ipătescu care a salvat Guvernul provizoriu a revoluţionari lor paşoptişti din arestul în care îi băgase domnitorul Bibescu şi nici n-a apărut în public înfăşurată în steagul tricolor purtat pentru oprima oară de Popa Şapcă la Revoluţia din 1848, pentru a demonstra românilor că a început reformarea clasei politice pornind de la liberali.
Gorghiu s-a dovedit a fi din aceiaşi aluat cu corupţii răspândiţi prin toate partidele şi chiar s-a înconjurat de ei, Dovada că am dreptate ne-o oferă chiar botoşăneanul penalist Verginel Gireadă pe care Gorghiu l-a protejat şi impus pe lista de candidaţi a PNL-ului la Botoşani, netezind social-democraţilor drumul spre a obţine 7 mandate de parlamentar.
Era de aşteptat ca rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie să fie catastrofale pentru liberali, nu numai la Botoşani, ci în întreaga ţară. Cu bâlbâieli între a se reforma ca partid şi a arunca peste bord balastul uman format din corupţi, penalişti, demagogi etc, cu un discurs lipsit de consistenţă electorală şi mesaj, Alina Gorghiu ne-a arătat cum nu trebuie să fie un lider politic, mai ales femeie fiind.
Îmi pare rău că prin nepriceperea şi nesăbuinţa sa a compromis imaginea profesională a două persoane: a premierului Dacian Cioloş şi a marelui profesor neurochirurg Leon Dănăilă, dărăbănean de-al nostru.
Bătuţi măr în recentele alegeri, năuci de cap de pe urma rezultatelor obţinute, liberalii nu şi-au recăpătat luciditatea necesară, aşa că au căzut în capcana de a căuta imediat ţapi ispăşitori pe care să-i sacrifice pentru a-şi spăla ruşinea, ofrandă tardivă dată poporului care nici nu ceruse aşa ceva pentru că nu simţise nevoia.
Pripa liberalilor de a se spăla cumva pe obraji în faţa alegătorilor pentru insuccesul istoric postdecembrist înregistrat i-a făcut să cadă din lac în puţ. Alina Gorghiu trebuia demisă dar nu declarată şi singura vinovată de vreme ce aceiaşi liberali care acum au ghilotinat-o au susţinută cu doi în urmă să le fie lider. Vinovaţi sunt toţi liberalii din conducerea centrală şi din conducerea filialelor judeţene. Cu toţii trebuiau să dispară din viaţa publică pentru o perioadă de timp iar partidul să fie preluat de generaţia tânără, chiar dacă numele lor ar fi sunat necunoscut multora dintre noi.
Desemnarea Ralucăi Turcan şef de partid în locul lui Gorghiu este o greşeală politică impardonabilă. Turcan este botoşăneană, de acasă se numea Tatarcan şi este fiica fostului profesor şi director al Colegiului „A.T. Laurian”, un social -democrat taliban. Fostă purtătoare de geantă a lui Theodor Stolojan, Raluca Tatarcan devenită prin căsătorie Turcan, şi-a construit cariera politică după stilul băsăscian. Vocală este, dar când vine vorba de fapte, de merite, poşeta îi este goală.
PNL-ul se află la un moment de răscruce istorică şi nu Raluca Turcan este cea nimerită să-i scoată din mocirla politică în care s-au băgat când au format USL-ul. Mai ales că ei i-au alăturat pe un alt impostor pe nume Marian Petrache, un profitor şi protector al corupţilor din partid.
În ce priveşte rezultatul obţinut de PNL la Sibiu, mă mir că liberalii au glorificat-o pe Turcan, când se ştie că sibienii sunt patrioţi şi l-au sprijinit cu votul lor pe Klaus Iohannis.
Proaspăt numită preşedinte interimar, Turcan a declarat că nu are proiecte politice anume, sigurul obiectiv propus este reformarea partidului. Aiurea!.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Klaus Iohannis afirma ca nu se teme de suspendare,
daca nu il numeste pe Dragnea premier
Asociatia 21 decembrie 1989 a cerut procurorului general o confruntare cu Ion Iliescu in dosarul Revolutiei
Angela Merkel si Francois Hollande cer prelungirea sanctiunilor europene impotriva Rusiei
Prima sedinta PNL dupa alegeri: Raluca Turcan, votata presedintele interimar
Predoiu si-a anuntat candidatura pentru presedintia PNL la congres/ Marian Petrache, ales secretar general interimar dupa mai multe certuri
Doua companii din trei vor ingheta angajarile in prima parte a anului urmator.
Care sunt judetele cu cea mai mare cerere a fortei de munca
Grupul japonez Asahi cumpara Ursus si alte patru marci de bere din regiune
Experientele religioase activeaza in creier aceeasi zona ca si sexul, drogurile si muzica
Cele trei masuri fiscale pe care nu le vrea Dragnea
erau vazute de Banca Mondiala luna trecuta drept motoare ale cresterii economice din 2017
Capcana intinsa de Dragnea lui Ciolos:
o mare eroare politica daca premierul amana scaderile de taxe si impozite
De ce va accepta Dragnea un compromis cu Iohannis
PSD refuza invitatia lui Iohannis de a merge la consultari.
Dragnea:" Nu sunt de acord cu declaratia liderului PSD Alba, nu avem in minte suspendarea presedintelui"
Ţara l-a votat, acum ne arată ce poate!
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 14.12.2016
Bancul zilei: Filozifică
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă