Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20242
De la 07 Ianuarie 2003
113175931

Din ciclul corupţia în justiţia botoşăneană

Poliţistul Mihai Cliveţ învins de cerbicia biologului dr. Gheorghe Hrincă

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2017, 23:00

Biologul dr. Gheorghe Hrincă (foto) a deţinut în cadrul Staţiunii Popăuţi, pe lângă activitatea de bază de cercetător ştiinţific pr. gradul I, funcţia de Preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Staţiunii dar şi cea de preşedinte al Sindicatului Liber al Salariaţilor.
Din momentul în care la conducerea Staţiunii a fost numit Ionică Nechifor, biologul Hrincă a încercat pe toate căile posibile să-l oprească de a devaliza patrimoniul unităţii de cercetare, în principal cel ştiinţific care este deosebit de valoros. Contrat de Hrincă în afacerile sale, Ionică Nechifor l-a bătut în mai multe rânduri pe biolog, cerând şi salariaţilor să-l bată, dacă nu îi dă afară. În acest sens sunt mărturiile televizate unor foşti angajaţi printre care familia Suşter şi Zaharia.
Grav a fost faptul că în lipsa biologului, Ionică Nechifor a spart uşa laboratorului în care acesta făcea diverse experienţe şi analize de ordin genetic, lucrând cu substanţe chimice extrem de periculoase şi care dacă pătrund în natură printr-un accident nefericit sau încap pe mâna unui incapabil să le ştie rostul se poate declanşa o catastrofă soldată cu omor în masă.
Necazul cel mare este că biologul Hrincă, acum pensionat, nu are cui preda aceste substanţe pentru că în Staţiune nu există un specialist în acest domeniu ca să cunoască modul lor de folosire în deplină securitate.
Toate hoţiile lui ionică Nechifor, actele de violenţă comise şi spargerea laboratorului au fost reclamate de Hrincă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, la IJP, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi la DNA Suceava. Numai că plângerile sale penale ori au fost cercetate superficial, ori nu s-a efectuat nicio verificare cum este cazul spargerii laboratorului care se poate solda cu o catastrofă umană. Iar Ionică Nechifor se laudă că poliţiştii şi procurorii sunt prietenii lui şi nu are a se teme de nimic.
În faţa acestei stări de pasivitate a procurorilor şi poliţiştilor, Hrincă a răspuns cu memorii, arătând şefilor de instituţii cum îşi fac datoria subalternii lor. Cazul cel mai recent este al poliţistului Mihai Cliveţ. O plângere penală împotriva lui Ionică Nechifor pentru lovire a fost dată de procuror să fie cercetată de poliţistul Mihai Cliveţ, cunoscut ca un pion de bază al corupţiei care domină Poliţia Botoşani. Cliveţ l-a citat telefonic pe Hrincă să se prezinte pentru a da relaţii suplimentare. Uimit că cererea sa a ajuns să fie cercetată de un poliţist cu imagine de corupt, Hrincă a cerut recuzarea acestuia, intrând şi în audienţă la comisarul şef al IJP Botoşani Viorel Şerbănoiu, care în principiu s-a declarat de acord cu recuzarea dacă o va accepta şi procurorul de caz.
Iată un pasaj din cererea de recuzare: „Motivul primordial se referă la faptul că domnia sa, împreună cu comisarul Balan Gheorghe (probabil Gheorghe) a exercitat o acţiune de comandă asupra salariaţilor din cadrul SCDCOC Popăuţi – Botoşani în ziua de 13 octombrie 2016, printr-o misiune încredinţată de conducerea poliţiei botoşănene din acea vreme.”
Este vorba de cercetarea reclamaţiei lui Hrincă cum că a fost bătut de către Ionică Nechifor. Poliţiştii Cliveţ şi cu Balan i-au ameninţat pe salariaţi că dacă nu declară că Hrincă l-a bătut pe Nechifor şi nu invers, le pune cătuşe şi-i bagă la arest şi îşi vor pierde serviciul. După această anchetă în forţă, poliţiştii au trecut strada la ranch-ul lui Nechifor unde a fost organizat un chef straşnic, plus ceva pachete la portbagajul maşinii.
Un alt motiv invocat de Hrincă în recuzarea lui Cliveţ a fost imaginea de poliţist corupt a acestuia, imaginea desprinsă din articolele apărute în presa locală. Pentru că şeful IJP Viorel Şerbănoiu i-a explicat că recuzarea depinde şi de procurorul de caz. Hrincă a avut o discuţie tăioasă cu procurorul Ionuţ Tifachi. Procurorul s-a arătat deranjat de insistenţele lui Hrincă de a se face o cercetare corectă a plângerilor sale împotriva lui Ionică Nechifor. Şi cu procurorul Larisa Lungu s-a contrat biologul Hrincă pentru că aceasta s-a arătat a fi de partea lui Nechifor.
În memoriul de recuzare a lui Cliveţ se mai arată că şi un alt poliţist a făcut cercetări superficiale şi în favoarea lui Nechifor. Citez: „…comisarul Ţuculeanu Florin, cu alură de neandertalian, a făcut pish-schweitzer toate nemulţumirile comunităţii popăuţene contribuind vârtos, prin modul abject de a efectua cercetările, la distrugerea a zeci de destine de salariaţi ce au lucrat în Staţiunea Popăuţi.”
În memoriul adresat comisarului şef Şerbănoiu se exemplifică fiecare afirmaţie cu dovezi care susţin reaua credinţă a poliţiştilor pe parcursul cercetărilor efectuate. De exemplu, acest comisar Ţuculeanu n-a vrut să ancheteze actele de lovire ale lui Nechifor pe motiv că este treaba procurorului de caz, iar procurorul Tifachi nu le-a cercetat pentru că era treaba poliţistului.
Pentru că Şerbănoiu i-a sugerat să ceară o audienţă şi la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Hrincă a avut o discuţie cu acesta şi i-a depus în 23 noiembrie a.c. un memoriu în care a arătat suspiciunile sale asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi asupra poliţiştilor.
Despre prim-procurorul Valeriu-Iulian Chihaia se spune că este un tip citit, cult, bun profesionist dar că este fricos în a aborda direct cercetarea faptelor de corupţie comise de persoane cu influenţă, mai ales în mediul politic. Aici aduc eu un exemplu de frică, Chihaia neavând curajul să cerceteze toate abuzurile poliţistului Romică Gorgan de la Vf. Câmpului, preferând o strămutare a dosarului la alt Parchet.
Dacă acum procurorul se teme de corupţii de top, dar când legea lui Florin Iordache votată la foc automat în Parlament va intra în vigoare iar procurorii se vor subordona ministrului Justiţiei, atunci vom spune adio luptei împotriva corupţilor.
Poliţistului Mihai Cliveţ i s-a luat dosarul dar Hrincă are mari îndoieli că procurorii de caz îşi vor face corect datoria. Aşa că a depus două memorii şi la Dorina Dragomir , prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Despre corupţia din justiţia şi poliţie botoşănene am primit noi informaţii şi nume de persoane ce ar face parte din mafia care controlează activitatea justiţiei şi a poliţiei. În luna ianuarie voi reveni cu noi dezvăluiri, acum toată lumea fiind concentrată asupra sărbătorilor de iarnă şi prea puţin mai este interesată de corupţia care tinde să se generalizeze.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PSD s-a razgandit privind doliul national:
Comisia lui Iordache lucreaza si joi pe modificari la Codul penal si de procedura penala. Cum vor PSD, ALDE si UDMR sa profite de o directiva europeana/ Ultimul pas - abuzul in serviciu
Bancul zilei: Paternitate în dispută
Horoscopul zilei de 13.12.2017
Bugetul subdezvoltarii Romaniei. Manual pentru declansat criza
De ce se grabeste PSD atat de tare sa distruga justitia
Erdogan spune ca SUA nu mai pot fi mediator intre Israel si palestinieni
si il acuza pe Trump ca are "mentalitate sionista"
Un "protest tacut" a inceput in fata sediului central al PSD
, din Soseaua Kiseleff, pe modelul celui de la Sibiu
Explozia de la terminalul de gaze Baumgarten din Austria nu va avea consecinte asupra Romaniei
Inventiile anului: Jibo / exoscheletul/mersul pe Marte / papusa sexuala.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă