Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11807
De la 07 Ianuarie 2003
122209750

Botoşani: Cei de la Apa Novaserv pun la cale un nou sistem de jecmăneală

  • ei vor, pe banii noiştri, să nne punem contoare radio care costă enorm de mult
  • 13 February 2013, 23:00

La Nova Apaserv se analizează posibilitatea înlocuirii apometrelor actuale cu contori cu citire radio. În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv, conducerea operatorului de apă i-a informat pe membrii consiliului că se face un studiu privind schimbarea contorizării pentru măsurarea consumului de apă în municipiul Botoşani.
În cadrul acestui studiu se analizează ce ar fi mai eficient şi mai uşor de acceptat de către botoşăneni: modificarea instalaţiei de apă pentru distribuţia pe orizontală sau montarea unor contori care să permită angajatului de la apă să facă citirea fără a intra în apartamentul sau în casa clientului.
În această a doua variantă este vorba de contori cu citire radio. „Avem mai multe variante şi le analizăm pe toate. Nu avem un termen să luăm o decizie, dar este în interesul nostru, al societăţii, să luăm o decizie pentru contorizarea individuală care să nu mai aducă atâtea reclamaţii şi nemulţumiri ale unor cetăţeni care plătesc şi pentru ce consumă şi nu declară vecinii lor”, a declarat Gabriel Cârlan, directorul Societăţii Nova Apaserv Botoşani.
Montarea contorilor cu citire radio ar putea fi soluţia propusă proprietarilor de vile, ţinând cont că şi preţul unei astfel de investiţii este mai pentru „clienţii de lux”.
Posibil ca botoşănenii să afle peste o lună sau două ce le propune Nova Apaserv. În cazul în care varianta agreată ar fi cea cu contori cu citire radio, costurile nu sunt deloc mici. O spun chiar reprezentanţii operatorului de apă, pentru care soluţia ar fi totuşi cea optimă.
Angajaţii societăţii ar putea citi consumul clientului de pe casa scării, fără a mai fi nevoie să intre în apartament. Cei mai mulţi botoşăneni nu mai sunt însă dispuşi să bage bani în alte aparate de măsurat consumul de apă după ce au cumpărat o dată apometre, pe care acum cei de la Nova Apaserv nu le mai consideră potrivite pentru contorizarea individuală.
Cu privire la intenţia societăţii de a ne dota cu contori radio sunt de făcut unele observaţii. În primul rând, costul contorilor n-ar trebui să fie suportat de consumatori, ci gratuit, aşa cum practică şi E.ON la gaz şi la energia electrică. Peste tot în lume aparatul de măsurat serviciile consumate de client aparţin furnizorului de servicii şi nu clientului, Dar, se pare, cineva de la Nova Apaserv are propusă o afacere a producătorului contorilor radio şi promis un comision gras.
Nici refacerea reţelei de distribuţie a apei în apartament de pe sistemul vertical pe cel orizontal nu trebuie făcut pe banii clientului ci tot pe ai societăţii, eventual cu subvenţie guvernamentală. Nu este vina proprietarului că proiectarea s-a făcut pe sistem comun lşi nu individual. Nu există nici temei legal ca să fie obligat clientul să-şi schimbe sistemul de distribuţie pe banii săi.
Este mult mai simplu ca printr-o lege, angajaţii societăţii să poată avea acces în proprietăţile individuale pentru citirea controrilor, restricţionarea urmând a fi sancţionată contravenţional şi la repetare chiar penal. Cititorii E.ON Gaz şi consum energie electrică cum pot citi contoarele fără probleme, numai cei de la societatea apa nu? Legiferarea accesului ar fi soluţia ceas mai simplă şi fără costuri dar nu se vrea pentru că n-aduce câştig, societăţii sau angajaţilor ei. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Cocoşul lui Ion
Gastronomie: Papricaş de pui unguresc
Papa Benedict al XVI-lea, prima apariţie publică după ce şi-a anunţat demisia
Judecătoarea Maria David, va sta patru ani după gratii
Scandalul cărnii de cal, o afacere a britanicilor
Modificarea asigurării auto i-a adus lucrare penală
Petru BOGATU: Ostaticii scaunelor cumpărate
Producătorii agricoli obligaţi să noteze fiecare legătură de pătrunjel vândută
Victor Ponta crede că ne vom împrumuta pe piaţa americană cu dobânzi sub 6%
foame mare de bani la Guvernul USL
Nova Apaserv: Anunţ întrerupere furnizare apă
Botoşănenii sunt reprezentaţi în conducerea CNE
Medicii se pregătesc de noi examene
Simularea Bacului le poate strica mediile elevilor de clasa a XII-a
Scaunul de director al AJOFM îi este oferit iar lui Teodor Dimitriu
Primarul Portariuc promite să dea ceea ce legea nu-i permite
Ce n-a înţeles prefectul Macaleţi
Bătăuşul s-a bucurat de clemenţa judecătorilor
Poliţist de frontieră condamnat pentru trafic cu ţigări
Fostul vice Alexa îl consideră pe Portariuc aerian rău de tot
Botoşăneancă reţinută la cererea poliţiştilor belgieni
Centrul Vechi nu-l inspiră defel pe primarul Portariuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog