Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12106
De la 07 Ianuarie 2003
120807379

Editorial

Botoşani: Misterele acţiunii popeşti a protopopului Leonte

  • Ioan Rotundu
  • 13 January 2016, 23:00

Zilele trecute m-am pricopsit la uşă cu un bărbat în vârstă care imediat ce i-am deschis uşa mi-a băgat sub nas buletinul şi un tabel să semnez pentru modificarea Constituţiei României, cerându-mi şi datele de pe buletinul de identitate. L-am măsurat din cap în picioare şi am realizat că am în faţa mea un personaj „care munceşte, nu gândeşte” şi ce munceşte.
Ştiam că se umblă prin oraş, la iniţiativa protopopului Lucian Leonte, să se strângă semnături pentru modificarea Constituţiei României în ce priveşte amendarea ei cu interdicţia căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Pentru a mă convinge cât de conştient este bărbatul în ceea ce-mi cere l-am întrebat ce anume vrea el să se modifice din constituţie.
Răspunsul a fost o întreagă peroraţie, o lecţie repetată papagaliceşte probabil de fiecare dată când găsea câte un locatar dispus să dialogheze cu el. Mi-a explicat personajul că părintele protopop Lucian Leonte este îngrozit că homosexualii se pot căsători şi avea copăii?, ceea ce-i un mare păcat. De aceea trebuie să-i oprim pe liberalii aflaţi la putere ca să permită astfel de căsătorii. Aha, mi-am zis, deci afacerea este una popească de natură politică!
I-am explicat că nu liberalii conduc ţara, că avem un Guvern de intelectuali şi nu de politicieni. Mi-a replicat imediat că trebuie să-i oprim pe liberali să ajungă la putere. Era evident că sub pretextul modificării Constituţiei, trimisul popesc pe la uşile botoşănenilor fusese transformat şi într-un eficient propagandist al PSD, că pe acest partid l-ar fi dorit la putere unsul protopopului cu modificarea Constituţiei.
Pentru că nu aveam a polemiza cu un robot uman ce nu ştia decât să reproducă ce a fost învăţat, l-am expediat în stilul meu şi i-am recomandat să stea acasă să-şi mănânce pensia în linişte că s-ar putea ca tot bătând pe la uşile oamenilor să dea peste unul care, nefiind în toane bunem să-i mai dea şi un şut în fund, dacă nu una între ochi.
Să clarificăm şi cu iniţiativa protopopului faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex. O astfel de căsătorie, la nivel de Uniune Europeană, este privită ca un drept fundamental iar cine nu-l respectă înseamnă că promovează discriminarea socială între persoane de acelaşi sex. Iniţiativa de strângere a semnăturilor este una ilegală şi mă mir că nu s-au sesizat cei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării care s-ar ca ţărcile imediat ce te legi de vreun ţigan şi-ţ faci hoţ sau puturos.
Apoi, la art. 152 al.2 din Constituţia României stă scris: „De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora”.Ca ţară a uniunii Europene suntem nevoiţi să acceptăm, vrând-nevrând, ca un drept fundamental căsătoria între persoane de acelaşi sex. Aşa că nu putem amenda Constituţia sub acest aspect.
Aşa privind acţiunea popească a protopopului Lucian Leonte - cel care s-a mai supărat pe homosexuali şi în vara anului 2014, când în Centrul istoric s-au aşezat umbreluţe în culorile curcubeului de-a văzut bietul protopop numai homosexuali, având coşmaruri câteva nopţi la rând -, este limpede că pretextul cu homosexualii şi lesbienele este de fapt un mijloc de propagandă politică în favoarea PSD.
La aşa o hărnicie a protopopului, este de aşteptat ca primarul PSD Ovidiu Portariuc să-i acorde Protopopiatului de la bugetul Primăriei o sumă mult mai consistentă iar ca bonus clădirea şi terenul Grădiniţei nr.8 ca loc de biserică pentru părintele Costică, fiul mai mic al protopopului.
Cu privire la cel care mi-a bătut la uşă, îi recomand părintelui protopop să găsească nişte minţi mai luminate pentru astfel de acţiuni. Nu toţi cei care deschid uşa „cred şi nu cercetează”. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” prezintă
Pretul petrolului creste pentru prima data in ultimele 8 zile
Balanta de plati: deficit de peste un miliard de euro
Ancheta la un liceu, dupa ce un profesor a propus "dreptul profesorului de a purta arma in scoala"
Proiectele de acte normative adoptate în şedinţa Guvernului României
din 13 ianuarie, ora 10.00
PROGRAMUL PRIMULUI-MINISTRU DACIAN CIOLOŞ
în perioada 14 – 16 ianuarie
MAE: In ultimii 5 ani s-au inregistrat 13 "cazuri Bodnariu" in Norvegia
Dan Suciu: La mijlocul lunii februarie vom avea o noua forma a proiectului Legii salarizarii bugetare
Ministru rus: Perioada preturilor reduse la petrol ar putea dura decenii
Un proeminent analist rus si critic al lui Putin a fost gasit mort in apartamentului sau de la Moscova
Politia turca a retinut primul suspect dupa atentatul sinucigas din centrul Istanbulului.
Oficial turc: Terorismul, principala problema cu care se confrunta omenirea in acest
Uniunea Europeana lanseaza o ancheta fara precedent impotriva Poloniei,
dupa modificarile controversate privind functionarea Curtii Constitutionale
Horoscopul zilei de 14.01.2016
Bancul zilei: Romantism românesc
Reţeta zilei: Tocăniţă de pui cu piure şi caşcaval
CEDO: E legal ca angajatorul sa iti citeasca discutiile personale.
Cazul unui roman care a vorbit cu logodnica pe Messenger
Monstruoasa coaliţie Voronin-Roşca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă