Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14198
De la 07 Ianuarie 2003
112991633

Botoşani: Scandalul diplomelor revine în actualitate

  • 13 July 2014, 23:00

Aproape 70 de cadre didactice din judeţul Botoşani, cele mai multe absolvente ale Universităţii Spiru Haret, nu au fost primite anul acesta să susţină examenul de titularizare, deşi în anii trecuţi unii dintre ei au fost suplinitori la catedră. Mulţi dintre aceştia s-au îndreptat deja spre instanţa de judecată, împotriva Ministerului Educaţiei.
La fel s-a întâmplat în toate judeţele. În această situaţie, ministrul Ecaterina Andronescu a anunţat că pe viitor va încerca să aducă o modificare privind cele înscrise pe diploma de absolvire.
Astfel, acest document cu care se alege absolventul de învăţământ superior după anii de studiu ar putea avea înscris numele universităţii la care au fost efectuate studiile, fără a mai fi scris numele ministerului.
“Pe diploma de licenţă să nu mai fie pusă sigla ministerului, ca nimeni să nu se mai ascundă în spatele acestei sigle şi fiecare să-şi asume diploma”, a anunţat ministrul ieri, declaraţia sa stârnind şi comentarii în rândul cadrelor didactice.
“Nu cred că asta era problema, să se şteargă pe mâini Ministerul Educaţiei când vine vorba de a se certifica învăţământul de calitate. Măsuri trebuie luate, dar măsuri care să stimuleze exigenţa la admiterea în aceste unităţi de învăţământ, exigenţa în pregătirea studenţilor şi în evaluarea lor. Ar face un mare serviciu şcolii româneşti un ministru care să găsească soluţia de a repune învăţământul superior românesc la nivelul care a fost până în 1989”, a declarat profesorul Eugen Mărincu din Botoşani.
De altfel, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că intenţionează să reia clasificarea universităţilor, asta pentru că nu s-au găsit la minister documente care să evidenţieze pe ce criterii s-a făcut actuala clasificare. În privinţa diplomelor eliberate studenţilor de la “Spiru Haret”, reprezentanţii sindicali ai cadrelor didactice spun că nu văd altă cale decât reluarea examenului de licenţă.
“Cel mai rapid şi mai avantajos pentru aceşti absolvenţi pentru a le fi recunoscute diplomele ar fi să îşi dea din nou licenţa, la o universitate de stat. Şi instanţa este o soluţie, dar este o cale mult prea lungă pentru cei care vor să îşi rezolve mai repede problema”, a declarat liderul de sindicat Liviu Axinte (foto), de la Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani. (Doina Marcu)
2.10.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Va fi un concurs măsluit?
Conţac, între călău şi victimă
Bancul zilei: Cu nevasta la vânătoare
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă