Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16786
De la 07 Ianuarie 2003
112767137

„BOOM” Bucureşti şi-a găsit fraierii la Botoşani, pe malul Prutului

  • 13 June 2010, 23:00

Nici bine Guvernul Tăriceanu nu i-a instalat în module pe sinistraţii din Rădăuţi Prut, în urma revărsării apelor Prutului în luna august 2008, că au şi năvălit peste ei emisarii firmei „BOOM” - DTH Television Grup SA, cu sediul în Bucureşti, Calea Floreasca nr. 242-246, înregistrată la Registrul Comercial al Municipiului Bucureşti sub nr. J40/3577/2004 şi având ca şi Cod Unic de Înregistrare (CUI) RO 16212980 (foto antentul).
Băieţii, pricepuţi în a-şi vinde produsul constând în televiziune prin antenă parabolică, i-a convins repede pe sinistraţi să-şi tragă „parabolică”. Iar argumentele erau tentante: instalare gratuită, două luni gratuitate la abonament şi un abonament lunar de 10 RON. Convingerea a fost atât de puternică şi sinistraţii atât de tentaţi că n-au mai apucat a citi contractul de furnizare a serviciilor şi l-au semnat pe încrederea celor spuse de băieţii instalatori. Abia când au venit primele facturi la plată, oamenii au realizat că au fost păcăliţi. Li s-au facturat taxă de instalare iar abonamentul lunar în loc de 10 lei s-a dovedit a fi 30 lei. Iar când au cerut rezilierea contractului s-au trezit cu taxă de reziliere de ordinul a milioanelor de lei vechi.
Iată cazul lui Mihai Baciu, cod de abonat la firmă 3310711. Omul s-a abonat începând cu luna februarie 2009. Ulterior a fost nevoit să plătească taxa de instalare în sumă de 115 RON. Având declarate două televizoare, abonamentul lunar a urcat la 60 RON. Fiind şomeri ambii soţi, s-au speriat şi în 2 aprilie 2009 au cerut rezilierea contractului., Iată un fragment din textul cererii de reziliere: „Menţionez că pozacă instalatorul nu ne-a informat corect în privinţa taxelor de ofertă, în contractul încheiat este specificat că instalarea este gratuită însă am plătit-o (115.00 RON) şi un aparat cu nr. de chitanţă 1566745/1 unitatea CEC Bank Săveni pe data de 3.02.2009 plătit suma de 240.00 RON. În acelaşi contract este specificat că de la data instalării sunt prevăzute două luni gratuite de care nu am beneficiat”
După primirea cererii a mai fost taxat o lună de zile şi i s-a facturat taxă de reziliere 455 RON cu 86 RON TVA. Acum au de plată suma totală de 754 RON. N-au de unde plăti. Casa le-a ridicat-o Mitropolia Iaşi, cea veche fiind luată de apele Prutului. Firma i-a ameninţat cu procesul şi executarea silită.
Într-o situaţie similară, dar cu aproape 1000 RON datorii, se află familia Chifan (foto nevasta), cod de abonat 3232204. Chifan Constantin nu lucrează nicăieri. Nici soţia sa. Mai prind câte o zi de lucru prin sat, cu 25 lei ziua, dar abia le ajunge de mâncare. Păcăliţi au fost şi Eugenia Racu, Dan Pătu etc. Pe toţi aceşti păcăliţi firma i-a acţionat în judecată.
Cine este această firmă? Pe site-ul Ministerului Finanţelor figurează datele din bilanţul de la 31 decembrie 2008. Iar datele sunt cât se poate de curioase. În primul rând că în anul 2008 firma a încasat venituri în sumă de 110.184.137 RON, dar a cheltuit 234.408.774 RON, ceea ce a dus la o pierdere în sumă de 124.224.434 RON (în lei vechi cifrele se ridică la mii de miliarde).
Ciudăţenia mai apare şi când pozaciteşti în bilanţ că firma are datorii către terţe persoane în sumă de 296.410.066 RON. Din punct de vedere al unei analize contabile şi economice, toate aceste cifre n-au nici o logică. Mai ales că în casă şi contul de bancă la acelaşi sfârşit de an 2008 existau 8.159.850 RON, adică peste 80 miliarde lei vechi. O astfel de sumă ca lichidităţi şi cu datorii de aproape 40 de ori mai mult, cu cheltuieli duble faţă de venituri ar fi trebuit să trezească interesul celor de la Finanţe. Se pare că nu l-au trezit, semn că acţionarii firmei nu-s persoane oarecare.
Ce ştim cu certitudine este faptul că sinistraţii din Rădăuţi Prut au luat ţeapă, semnând contractul de furnizare a serviciilor ca pe vremuri primarii analfabeţi.. Mai ştim că la Primăria din Rădăuţi Prut nu se cunoaşte cazul. Cu primarul Viorel Nichiteanu n-am reuşit să stăm de vorbă. Era zi de sâmbătă şi omul se ocupa de ferma sa agricolă. Viceprimarul Gheorghe Uţă n-a auzit de firma „BOOM” şi nici de necazul sinistraţilor. Oare comuna Rădăuţi Prut este un fel de stână fără stăpâni? Aşa se pare.
Singura salvare a acestor nenorociţi de soartă ar trebui să vină de la Protecţia Consumatorilor. Este necesar ca un inspector priceput să se deplaseze la Rădăuţi Prut şi să constate cum firma i-a păcălit pe oameni, dispunând măsurile cuvenite. Mai rugăm pe această cale reprezentanţii din Botoşani ai firmei „BOOM” să ne contacteze pentru a-şi exprima un punct de vedere, că nu ştie nimeni unde au sediul. Dacă au aşa ceva!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Justiţie rapidă în Africa de Sud
condamnări de 15 ani pentru jefuitorii jurnaliştilor
PNL a mirosit că alocarea fondurilor UE în mediul rural a devenit o facere a PDL
aşa că va cere Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de anchetă
Franţa va reduce cheltuielile bugetare cu 45 de miliarde de euro
Ţara arde de la criză iar Liviu Dragnea doreşte reînfiinţarea şcolii de partid
30% din ofiţerii bulgari de rang înalt vor fi concediaţi
Vasile Blaga (PDL dă semnalul de plecare a Guvernului Boc
Horoscop
Programul TV SOMAX - luni, 14 iunie
Bancul zilei: Cucoana curioasă şi salutul din pălăria
Bucătăria Jurnalul: Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
Bucătăria Jurnalul: Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
Patria abuzurilor
Un preot italian, filmat in timp ce-i făcea avansuri sexuale unui tânăr
Nemţii protestează împotriva măsurilor de austeritate anunţate de guvernul german
Organizatorii Mondialului se gândesc la posibilitatea interzicerii vuvuzelei
În plină criză economică ne pricopsim cu un nou principe al României
La ce preţ sunt scoase la vânzare imobilele executate silit
Vasile Blaga vrea să strice înţelegerea cu FMI
Deputatul PDL de Iasi, Daniel Oajdea, va vota pentru moţiunea de cenzură a PSD
Sfinţire la biserica românească din Jula Mică
Dr. Paul Dâncescu, laureat al Medaliei Locotenentului-guvernator al Québecului
Conferinţă: Cele două state româneşti în noul context (geo)politic
12 iunie 1941 – începutul Katyn-ului basarabean
Nu banii, gestul este condamnabil!
Ioan Rotundu
Dialog cu prima şi a doua doamnă
O oră în cabinetul primarului Pitorac
Românul şi ierboiturismul
La un an de la spargerea Poştei din Frumuşica, autorul încă zburdă în libertate
Busturile eroinei Maria Didiliuc şi al scriitorului Dimitrie Iov vor fi dezvelite în această vară
Piromanul din Frumuşica, reţinut şi transportat la penitenciar
La Manoleasa, 70 de calculatoare zac într-un beci
Hoţii care au furat plasmele de la PSD au fost prinşi
Poliţia curăţă piaţa din Botoşani de speculanţii moldoveni
şi astfel speculanţii noştri sunt protejaţi de concurenţă
APM şi-a făcut publice salariile angajaţilor
Comisarii Protecţiei Consumatorilor stau cu ochii pe agenţiile de turism
CAS birocratizează activitatea angajatorilor pe banii acestora
Noi reglementări privind contractul cu banca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă