Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
42098
De la 07 Ianuarie 2003
111217426

Oprișanu deplânge soarta şomerilor botoşăneni

  • 13 June 2011, 23:00

Gabriel Oprișanu, candidatul propus de PSD pentru Primăria Botoșani, a criticat luni campania primarului în funcţie, Cătălin Flutur, care încearcă să convingă populaţia că municipiul Botoşani stă bine în privinţa ocupării forţei de muncă.
Medicul Oprişanu, consideră c㠄tonul triumfalist” folosit de reprezentanţii municipalităţii în problema locurilor de muncă denotă o atitudine cinică faţă de şomerii botoşăneni care nu resimt nicio ameliorare pe piaţa muncii.
„Să vii să spui unui şomer din Botoşani că totul e bine este o dovadă de cinism din partea reprezentanţilor Primăriei. De la lansarea noului Cod al Muncii, reprezentanţii Puterii duc o campanie de manipulare jignitoare. Se anunţă pe un ton triumfalist zeci de mii de contracte noi, când de fapt e vorba de o preschimbare a contractelor vechi pentru a răspunde noilor prevederi. Noile contracte nu înseamnă noi locuri de muncă, ci o reîncadrare pe aceleaşi posturi, de regulă în defavoarea angajaţilor”, a arătat medicul Oprişanu.
Reprezentantul PSD a subliniat că, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, numărul locurilor de muncă disponibile în Botoşani nu a crescut, ci a scăzut în ultimul an de zile.
„Faţă de 2010, Botoşaniul a mai pierdut peste 2.000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă o scădere de 4% a forţei de muncă ocupate. Asta este realitatea. Este jignitor să le spui celor 2.000 de noi şomeri că trăiesc bine, ca în sloganul preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat candidatul propus de PSD pentru Primărie, care a subliniat că actualul primar, prin funcţia politică din PDL, poartă o răspundere directă pentru politica de tăieri a actualului Guvern.
„Să nu uităm că domnul Flutur este şeful PDL-iştilor din Botoşani, iar dânsul, împreună cu toţi PDL-iştii din subordinea sa au votat pentru susţinerea Guvernului Boc şi pentru măsurile crunte care au dus la scăderea veniturilor şi a locurilor de muncă”, a spus medicul Oprişanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Ioi!
Creşterea economiei globale se va opri începând cu 2013
Caricatura zilei
Incident neobişnuit în Elveţia
confruntare directă între grupul Bilderberg şi protestatari
Ce riscă un contrabandist când confundă Budapesta cu Bucureştiul
Au trecut Prutul înot pentru a ajunge în România
COMUNICAT DE PRESĂ – PNL Botoşani
Extremiştii maghiari invocă soluţia armată pentru independenţa şsa zisului Ţinut secuiesc
Economia Rusiei: Tot înainte spre URSS
China: 1.300 km parcurşi cu trenul în numai cinci ore
Miluţă procesomanul
Ioan Rotundu
Şahiştii botoşăneni au mai cules o cunună
Oprişanu îşi pune Programul la dispoziţia lui Flutur
Oportunitate de cursuri pentru formare profesională
Avantaje la angajarea persoanelor aflate în prag de pensie
Se depun dosarele pentru titularizare
Dă-l în m…!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă