Omul avea propria afacere, un cuptor de prăjit seminţe şi o maşină de ambalat care i-a asigurat o prosperitate financiară însemnată. Cu banii adunaţi de pe seminţe a deschis un bar şi un magazin alimentar, şi-a cumpărat animale.
În campania electorală din 2008 a intrat bogat şi a ieşit cam sărăcit. Contracandidatul său, liberalul Mircea Mihai, şi el cu fermă zootehnică, bar şi magazin dar mult mai chibzuit. Sandu a risipit bani mulţi în dreapta şi-n stânga pentru a cumpăra voturi. Numai că cei din Manoleasa l-au băut, i-au luat pachetele şi banii dar de votat l-au votat primar pe Mircea Mihai. De la acele alegeri lui Sandu a început să-i meargă tot mai prost. Afacerea cu seminţele i-a căzut iar datoriile la stat au tot crescut. Nici impozitele şi taxele cuvenite primărie nu le-a mai plătit. Aşa s-a ajuns ca firma sa aibă o datorie de peste un miliard de lei.
În loc să se ocupe pentru a-şi administra afacerea şi a o redresa, Sandu a continuat lupta cu primarul, pe care l-a declarat duşmanul său de moarte şi principalul vinovat că lui îi merg prost afacerile.
Ca răzbunare pe primar i-a dat foc la furaje, i-a otrăvit câinele, a otrăvit imaşul unde pasc animalele acestuia, a pus derbedeii satului să-i bată angajaţii, adică a declanşat asupra primarului o luptă înverşunată. Poliţia locală, deşi sesizată de primar n-a efectuat cercetările de rigoare. Potrivit primarului Mircea Mihai, Sandu se bucura de protecţia prefectului Cristian Roman.
De la aceste şicane, Sandu a trecut la ameninţări telefonice cu moartea. Primarul a reclamat la Parchetul Săveni că este ameninţat prin telefon. Parchetul a efectuat cercetările şi au descoperit că ameninţările erau lansate de pe telefonul lui Boroleanu, dar s-a luat măsura amendării, fără a se comunica şi primarului soluţia dată pentru a uza de calea de atac. Se pare că cineva de sus a veghea ca Boroleanu să ni aibă prea mari necazuri.
Nemulţumit de şicanele create primarului, Sandu a trecut la atac asupra primarului prin a-l chema în judecată pentru fel de fel de fapte inventate, a trimis reclamaţii pe la toate instituţiile statului. Nu s-a confirmat nimic împotriva primarului, dar procesele intentate de Prefectura Botoşani asupra unor hotărâri promovate de primar în Consiliul local au blocat anumite activităţi ale Primăriei.
Boroleanu umbla prin comună şi afirma că l-a pus la punct pe primar pentru că nu este în stare să facă ceva pentru

Cu firma în insolvenţă, cu datorii enorme la primărie şi bancă, cu afacerea per sponci, Boroleanu şi-a pus toată speranţa în recent trecutele alegeri. El a purtat o campanie agresivă la adresa primarului, cu împrăştiere de manifeste, cu sute ghivece de flori făcute cadou femeilor, cu băutură la barul său, cu ulei şi zahăr date gratuit de la magazin, cu maşini de nisip adus de la balastiera Prutului şi distribuit gratuit în Zahoreni etc.
Boroleanu şi-a pus maşinile să-i care pe alegători la domiciliul său bunde le-a dat bani, obiecte din casă, inclusiv obiecte de mobilă. Duminică dimineaţa, în ziua alegerilor, a împrăştiat din nou manifeste în faţa secţiilor de votare şi toată ziua a dat de băut la oameni.
Spre seară a chemat mascaţii care au luat poziţie de atac în faţa instituţiei primăriei creând panică între oameni9. Nu se ştie cine l-a sprijinit pe Boroleanu şi a trimis mascaţii la cererea sa.
Cu toate aceste acţiuni disperate, Boroleanu a pierdut alegerile la un scor ruşinos. Alegătorii comunei Manoleasa l-au votat pe primarul în funcţie, mulţumiţi de modul în care conduce comuna, fără ca acesta să le dea măcar un suc.
Duminică seara Boroleanu a primit vestea că a pierdut alegerile. Nevasta, ajunsă cu casa goală, l-a părăsit luându-şi lumea în cap. Băietul său, cam derbedeu cum spun sătenii, de asemeni l-a părăsit. Boroleanu stă într-un paravan al casei, plânge şi bea. Este un om distrus.
Marţi stătea în faţa magazinului şi a barului din căminul cultural, cu coatele pe gard, şi-i înjura pe cei care treceau pe stradă că nu l-au votat. La cei pe care-i ţinea minte că le-a dat bani le cerea banii înapoi. Finul său, care a primit 300 sticle cu băuturi alcoolice pentru a le distribui la votanţi, le-a depozitat într-un şopron la soacră-sa pentru a le păstra în interes personal. Boroleanu i le cere acum înapoi.
O colectoare de lapte a primit un bidon de 5 l cu vişinată să dea de băput la cei care-i aduc laptele. A păstrat vişinata pentru sine, având oameni la cosit. Sunt localnici care cred că Boroleanu şi-a ieşit din minţi.
Situaţia în care a ajuns Boroleanu a foist încurajată de unele dintre instituţiile statului care n-au luat măsurile cuvenite la timpul lor. Poliţia, procurorii, de la Prefectură, de la conducerea PDL Botoşani nu s-a acţionat pentru a-l opri din drumul spre dezastru.
Nici măcar când se ştia că imaginea sa în comună este una dezastruoasă, conducerea PDL n-a renunţat la el şi l-a acceptat de candidat. Dintr-un om local de afaceri prosper şi respectat, Boroleanu a ajuns o epavă umană cu datorii care nu vor putea fi achitate vreodată, el fiind complet falit şi la firmă şi acasă.