Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25892
De la 07 Ianuarie 2003
111407165

Prăbuşirea lui Orban în preferinţele liberalilor

La Botoşani, i-a creat lui Şoptică coşmarul vieţii sale

  • Ioan Rotundu
  • 17 June 2021, 19:28

Este tot mai limpede că liberalii nu8-l mai vor pe Ludovic Orban preşedintele partidului. Chiar dacă există în partid o grupare a penalilor, farsorilor, baronilor locali şi a profitorilor, numărul lor este prea mic faţă de cel al liberalilor care doresc ca partidul lor să fie demn de istoria moştenită de la înaintaşi şi nu să continue s-o facă de râsul întregii naţiuni.
Căderea lui Orban l-a înspăimântat la Botoşani pe impostorul şi evazionistul fiscal Costel Şoptică care simţind că sfârşitul său politic se apropie, încearcă să se agăţe de orice l-ar putea salva.
Joi, 17 iunie a.c. a convocat o şedinţă fulger cu primarii liberali şi s-a stropşit la ei că dacă nu-l vor sprijini să se menţină la preşedinţia partidului, vor avea de suportat grave consecinţe din partea sa pentru că el va rămâne deputat şi cu relaţii la nivel de Bucureşti.
Unii primari l-au ascultat cu condescenţă şi cu o oarecare doză de indiferenţă. Câţiva, dintre cei cu musca pe căciulă, i-au jurat credinţă, probabil pentru scurt timp, adică până în ziua alegerilor când va fi mazilit din fruntea partidului.
Primarul Costel Romanescu de la Păltiniş şi Verginel Gireadă de la Mihai Eminescu au propus ca Şoptică şi cu contracandidatul său senatorul Cristian Achiţei să se închidă într-un birou şi să se înţeleagă, apropoul fiind ca Achiţei să renunţe la candidatură în favoarea lui Şoptică.
Dacă cineva trebuie să se închidă într-un birou şi să decidă cine va fi viitorul preşedinte al PNL Botoşani, aceştia ar fi senatorul Cristian Achiţei şi prefectul Dan Nechifor. Numai unul dintre aceştia doi tr4ebuie să-l concureze pe Şoptică pentru că dacă vor candida amândoi, cel avantajat va fi actualul farsor.
Prefectul Dan Nechifor se cunoaşte cu premierul Florin Câţu din perioada când Câţu era ministrul Finanţelor. Pentru judeţul Botoşani, relaţia de prietenie Nechifor – Câţu, cu Nechifor preşedinte PNL la Botoşani, ar însemna infuzie de fonduri, ar însemna un început de dezvoltare şi pentru noi şi am scăpa de eticheta ruşinoasă de „judeţ roşu”.
Primarii liberali nu trebuie să se sperie de ameninţările lui Şoptică. Sunt ultimele sale zvâcniri asemenea peştelui pe uscat. Socoteala făcută joi că ar avea suficiente voturi ca să fie reales preşedinte este una falsă. Dan Nechifor nu şi-a anunţat încă public candidatura. Nu am la cunoştinţă niciun caz de primar liberal care a beneficiat de ajutorul lui Şoptică ca preşedinte de partid şi parlamentar. Dar cunosc mai multe cazuri de primari ai PSD car5e s-au bucurat de sprijinul său.
Şoptică este vicepreşedintele Comisiei pe agricultură din Camera Deputaţilor şi n-a sprijinit cu nimic fermierii agricoli din judeţ. În schimb, o face senatorul PSD Lucian Trufin cu ajutorul lui Şoptică care este perceput de către cei din PSD ca unul de-al lor.
Şoptică are un dosar penal întocmit de către Poliţie în cursul anului 2016. Chiar dacă la DNA Suceava a reuşit să ameţească acest dosar, nu va reuşit acelaşi lucru şi cu cei de la DNA Bucureşti. Sunt prezent pe ogorul luptei împotriva corupţie zi şi noapte şi simt că voi reuşi şi în acest caz să se facă dreptate. Convingerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 7 – 13 iunie 2021
Bancul săptămânii: lapsusurile bătrâneţii
Banii europeni alocaţi vârstnicilor sunt jumuliţi sistematic
Ioan Rotundu
Din tam-tamul creat de DNA la Poliţia Rutieră Botoşani s-a ales praful
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistul pensionar Gorgan îşi face reclamă la „grăsanul” din pantaloni
Ioan Rotundu
Soarta politică a lui Orban şi Şoptică pare pecetluită
Ioan Rotundu
Sediul Poliţiei Oraş Ştefăneşti luat cu asalt de către mascaţi
Ioan Rotundu
Gheorghe Petic - Contrabanda cu ţigări îmbogăţeşte politicienii
„Ostaşi, vă ordon, treceţi Prutul!”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă