Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17516
De la 07 Ianuarie 2003
108606340

L-a înjurat de mamă, bătut şi umilit în faţa altarului şi a sătenilor

  • autorul, nimeni altul decât preotul paroh din Dobârceni
  • 13 May 2010, 23:00

Cu ceva timp în urmă am publicat o scrisoare a enoriaşilor din localitatea Dorbârceni care îl reclamau pe preot că este bătăuş şi lacom. Imediat bigoţii au sărit în apărarea preotului şi m-au acuzat că împroşc cu noroi pe slujitorii Bisericii Ortodoxe, că public minciuni.
N-am intrat în polemică cu acei comentatori pentru că nu se poate dialoga cu nişte bigoţi inculţi inclusiv în domeniul credinţei ortodoxe. Mi-au mai venit odată la redacţie trei cucoane preotese cu vreo 30 de protestatari după ele şi când i-am luat la întrebări despre morala creştină aşa cum este ea oglindită în preceptele biblice am constata că nimeni din cei veniţi cu gura mare nu cunoştea nici măcar cum se numesc primele cinci capitole din Testamentul Vechi, iar când i-am întrebat de Geneză se uitau la mine ca fii vacilor la poarta nouă.
Ieri am fost la Dobârceni şi am investigat relaţiile preotului paroh Ionuţ Iliescu cu poporănii. Am stat de vorbă cu primarul Simion Hodan, viceprimarul Relinschi dar cel mai mult m-a ajutat cu informaţii Gheorghe Velniciuc (foto) (foto) – consilier parohial şi gospodar respectat al satului.
Povestea preotului Ionuţ iliescu este una incitantă, aventuroasă şi plină de violenţă. De loc din Botoşani, mai întâi a fost preot paroh în satul Brăteni, comuna Dorbârceni, sat în care a avut numeroase conflicte cu sătenii pe care i-a cam bumbăcit când îi prindea pe la locuri dosnice, Apoi a fost mutat la parohia Dobârceni. Anul trecut a strâns de la săteni o sumă de bani. Nu se ştier nici acum câţi bani au fost. Dascălul crede că au fost 30 de milioane, Gheorghe Velniciuc crede că au fost vreo 35. Cert este că preotul a cheltuit banii, dar fără a se şti pe ce anume.
Pentru că sătenii au tot insistat pe lângă dascăl să afle ce-a făcut preotul cu banii, dascălul a somat preotul să i spună. Simţindu-se ofensat, preotul l-a înjurat pe dascăl de mamă şi l-a căpăcit binişor. De faţă au fost mai mulţi săteni. Dascălul l-a reclamat pe preot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni. După ancheta de rigoare, procurorul de caz l-ţa amendat pe preot cu 400 lei şi l-a obligat la plata către dascăl a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Supărat pe dascăl, preotul a decis să-l schimbe din funcţie. Sătenii au sărit în apărarea dascălului. Chiar Gheorghe Velniciuc a strâns 52 de semnături de susţinere, a convocat o adunare la biserică şi l-a anunţat pe protopopul de Săveni Constantin Macuc, şeful ierarhic al preotului.
În ziua hărăzită şedinţei, oamenii s-au adunat la biserică. Protopopul a venit, s-a închinat la icoane şi a intrat în dialog cu sătenii, aşteptând să vină şi preotul. După ce s-a lăsat aşteptat, preotul a intrat valvârtej în biserică şi fără a da bună ziua sau a saluta în vreun fel l-a luat la întrebări pe protopop cu a cui permisiune a intrat în biserică pentru că el n-a fost anunţat. Oamenii l-au făcut pe preot mincinos şi i-au demonstrat că ştia de venirea protopopului. După discuţii furtunoase, preotul a acceptat ca dascălul să rămână pe post cu condiţia să-şi ceară iertare de la el.
În prezenţa protopopului, a sătenilor, dascălul a îngenuncheat în faţa altarului şi i-a cerut iertare preotului jurându-i supuşenie totală şi asigurându-l că nu-i va mai pune întrebări incomode (vizualizaţi filmuleţul). Bătut, înjurat de mamă, dascălul a fost şi umilit în faţa sătenilor. Aceasta-i dreptatea pe care o promovează unii preoţi, aceasta-i morala creştină pe care o propovăduiesc.
M-am săturat să tot scriu despre preoţii lacomi, vicleni, făţarnici şi dornici de îmbogăţire peste noapte. Priviţi ce se întâmplă în aceste zile, Ţara fierbe, Guvernul reduce salariile, românii sunt tot mai înfometaţi, pensionarii mor că nu mai au bani de medicamente iar Patriarhia Română a cerut Guvernului Boc bani pentru construcţia de biserici.
Ce poate fi mai condamnabil decât faptul că Patriarhia Română vrea ca biserica de la Cotroceni să fie poleită cu aur, lucru cu care preşedintele Băsescu este întru totul de acord. Ce deosebire mai poate fi între Băsescu şi Patriarhul Daniel? Nici una.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Justiţiarul Marica bravează fals
Ioan Rotundu
Intenţia prefectului este bună, calea aleasă este proastă
Bancul zilei: …în toate direcţiile
Aşa cum era de aşteptat Merkel vrea să întârzie integrarea Basarabiei în UE
Dramă naţională, provocată de un artificiu contabil
Grecia: Zeci de mii de rezervări turistice anulate, autorităţile înfiinţează un comitet de criză
Mihai Gâdea preia conducerea Antena 3
Peste 8.300 de persoane încasează pensii speciale de serviciu
cuprinse, in medie, între 1.776 si 9.182 lei
Angajaţii aflaţi în concediu medical pot fi verificaţi la domiciliuîintre orele 8-11, 12-17, 18-20
Indemnizaţia pentru creşterea copilului se va reduce cu 25%
mamele vor primi 63,75% din media veniturilor din ultimul an
Bugetarii au primit, în 2009, stimulente de 1,1 miliarde de lei
Traian Băsescu: a trecut la ameninţări
Topul judeţelor cu cel mai mare număr de pensii de invaliditate
în Bihor, unul din trei pensionari are pensie de invaliditate
Teatrul pentru Copii şi Tineret “Vasilache”
Comunicat de presa - AJOFM
NOAPTEA MUZEELOR, EDIŢIA a VI-a
Termica vă informează
Confiscare de băuturi alcoolice la Vlădeni
Jandarmii au comemorat eroii
Investiţiile străine – şansa Botoşani-ului de a scăpa cu bine de criză
este de părere senatorul Daniel Humelnicu
Şefia Şcolii Populare de Artă a fost câştigată de o angajată a instituţiei
jocurile politice se vor face în turul II de concurs, adică pe 17 mai
Deputatul Florin Ţurcanu, mai sărac de când e parlamentar
Micii matematicieni la start
Guvernul Boc nu mai acordă lapte praf gratuit
Ministerul Educaţiei i-acuză pe profesori de dezbinare socială
Plantele etnobotanice continuă să facă victime
Funcţionarii din DSP nu se dau disponibiliţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă