Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11128
De la 07 Ianuarie 2003
112956382

USL se clatină din temelii la Botoşani

  • Florin Ţurcanu a dat ultimatum lui Gheorghe Marcu
  • 13 May 2011, 23:00

Rezultatele sondajului de opinie pus la cale de social-democraţii botoşăneni clatină din temelii Uniunea Social Democrată. Datele oficiale oferite ieri în conferinţă de presă de staff-ul PSD Botoşani au răscolit orgoliul co-preşedintelui USL, Florin Ţurcanu. Conform doleanţelor botoşănenilor, cel puţi aşa reiese din sondajul buclucaş, directorul Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprişanu, va fi candidatul PSD la Primăria municipiului Botoşani.
Acesta a fost ales dintr-o listă de trei propuneri, celelalte două variante PSD-iste fiind Ovidiu Portariuc şi Răzvan Rotariu. Gabriel Oprişanu va intra într-o nouă „bătălie a preferinţelor” cu liberalul Gheorghe Sorescu pentru Primărie, iar Gheorghe Marcu va spera că botoşănenii îl vor prefera în detrimentul lui Florin Ţurcanu pentru CJ, pentru ca la final să rămână candidaţi unici USL.
„Munca abia de aici începe. În primul rând, va trebui să trecem de sondajul pe care urmează să îl facem cu partenerii noştri de la PNL, împreună cu domnul Sorescu, apoi ulterior putem vorbi de o candidatură directă. Am doar doi ani de vechime în acest partid şi mă bucură că colegii mei de la PSD mă apreciază“, a declarat medicul Gabriel Oprişanu.
Rezultatele sondajului l-au zgâriat în orgoliu pe Florin Ţurcanu. Acesta contestă veridicitatea sondajului în condiţiile în care nu au fost făcute publice detalii despre firma care a strâns datele. „Noi nu am achitat, nici PSD şi nici PNL, sondajele de la Bucureşti. Atunci discutăm de un sondaj făcut de un profesionist. Dacă cineva are făcut un sondaj, cer public să prezinte să vedem cine l-a făcut, firma care şi-l asumă şi atunci putem discuta cu documentele.
Societatea care a făcut acest sondaj să iasă public şi să-l expună…Şi eu pun unul-doi copii şi sună mâine la zece oameni din Dorohoi şi patru din Bucecea… Şi eu am un sondaj pe 6000 de oameni şi vi-l pot prezenta pe documente, dar este un sondaj făcut de noi ca să vedem unde stăm mai bine şi unde mai rău”
, a declarat Florin Ţurcanu.
Pentru a doua oară în ultima perioadă, preşedintele liberalilor cere public partenerilor de USL maturitate, responsabilitate. „Noi nu facem politica lui Ţurcanu, lui Marcu sau Onişa. Noi ducem la îndeplinire programul USL. Noi suntem oamenii care trebuie să răspundem nevoilor cetăţeanului. Nu cred că acum trebuie să ieşim să spunem că: eu sunt mai puternic, tu eşti mai puţin puternic. Discutăm de un parteneriat, de echipă. Dacă deja am ieşit public şi mă arunc că eu sunt locomotiva, tu eşti vagonul… Îi cer pentru ultima dată şi domnului Marcu” a spus răspicat şi ameninţător Florin Ţurcanu, manifestare care vădeşte clar lipsa de competiţie. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Măsură… sexuală
Caricatura zilei
Foc scăpat de sub control
Incendiu în apropierea fostului Sanatoriu T.B.C. Guranda
Concentrarea puterii din Rusia in mâinile unui singur om, periculoasă pentru ţară
Beşivii internaţi la Socola din Iaşi vor plăti 30 de lei pe zi de spitalizare
O veste bună pentru România
* Germania şi Franţa îşi majorează ritmul de creştere economică
China raţionalizează vânzarea de iasomie, simbolul revoluţiilor din lumea arabă
România, neliniştită de amânarea proiectului Nabucco
Turkmenistanul ar putea fi soluţia salvatoare
Oprişanu se ia de Flutur
Padocurile municipalităţii vor fi date în grija iubitorilor de animale
Primarul Flutur regretă evenimentul care a pătat imaginea Botoşaniului
Cadrele didactice curioase pot afla ce punctaj au la dosarul pentru gradaţia de merit
Se pregăteşte a doua sesiune de rezidenţiat pentru acest an
Tot n-avem lege pentru malpraxis
Din nou cadrele didactice pierd la leafă
Rodica cea prădată işi batjocorită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă