Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24173
De la 07 Ianuarie 2003
113179862

Botoşani: Cum şi-a împărţit caracatiţa liberală judeţul

  • 13 May 2015, 23:00

În timp ce poza în cinstea întruchipată, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu (foto) a supervizat împărţirea judeţului în sfere de influenţă patronate de oamenii PNL-ului. Este vorba de obţinerea investiţiilor finanţate din banii publici ai primăriilor sau din cei ai Consiliului judeţean.
Informaţiile pe care le redau mai jos sunt obţinute din surse liberale aflate în structura Biroului Judeţean Permanent PNL Botoşani.
Astfel, peste Colegiul Darabani tot ce înseamnă investiţii din bani publici sunt controlate de deputatul Costel Şoptică. El este susţinut de către social-democratul Costel Nazare, şeful PSD pe Colegiu şi totodată primar de Conceşti şi puternic om de afaceri în zonă. Investiţiile din acest perimetru sunt obţinute prin licitaţii dinainte pregătite de către firmele lui Şoptică sau agreate de acesta.
Pe Colegiul Dorohoi investiţiile sunt controlate de firma Tehnic Asist, patron Mirel Vlas. Tot ce înseamnă lucrări la drumuri, investiţii din fonduri locale sau europene, ajung să fie câştigate de această firmă aflată sub protectoratul deputatului Verginel Gireadă.
Pe Colegiul Săveni şi Flămânzi nimic nu se mişcă fără ştirea patronului firmei Cornell's Floor SRL Roma, administrată de Vasile Marcel Bârsan. Acest Bârsan a fost adus pe piaţa investiţiilor din banii publici de către Florin Ţurcanu, care i-a înlesnit multe lucrări din partea primăriilor dar şi prin municipiul Botoşani. Dealtfel, Florin Ţurcanu este perceput ca „Il capo dei tutti” şi se spune că joacă dur şi neiertător cu cei care nu-i respectă ordinele.
Pe municipiul Botoşani lucrările de modernizare la străzi, în special, nu sunt în totalitate sub controlul liberalilor. Firmele care obţin investiţii sunt Transporturi Auto SA, Victor Construct şi Conrec dar controlul asupra aceste firme este o amestecătură liberal-social-democrată.
În municipiul Dorohoi supremaţia o deţine firma Victor Construct care este bine ancorată în relaţiile cu primarul social-democrat Dorin Alexandrescu însă în afara oraşului totul este controlat de către Tehnic Asist.
Să mai punctăm şi faptul că cele mai multe afaceri se derulează prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani condusă de liberalul Sorin Clim, „năşit” de mai mulţi ani de Florin Ţurcanu. Numai că a apărut o problemă. Clim este cumătru cu actualul preşedinte interimar Gheorghe Sorescu. De aici s-a creat un conflict de interese între Ţurvcanu şi Sorescu, conflict care s-a extins la nivel de PNL.
Mai nou, aşa cum s-a aflat şi dintr-o stenogramă, liberalii cu rol de „baş” în a dedica licitaţii caută să obţină posturi călduţe pentru amante şi concubine. Culmea, mai toţi cei pomeniţi au în portofoliul lor de oameni politici şi aşa ceva. În curând o să vă prezentăm cazul unui consilier local care se luptă din răsputeri să înlăture dintr-o afacere cu primăria o societate cu performanţe în domeniu pentru a dedica afacerea concubinei sale.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Femeia fatală
Reţeta zilei: Supa cu găluşte din cartofi
Horoscopul zilei
Caricatura ailei: Bacşişul
Dosar penal pentru conducere fără permis
Ţigarete de contrabandă descoperite la Stânca
Peştele fără documente i-a adus un dosar penal
Tace coţofana, că-i vinovată!
Ioan Rotundu
Parintii care nu anunta autoritatile cand copiii lor desfasoara activitati artistice risca amenzi drastice
incepand de joi
Sunt romanii un popor pios, cu frica de Dumnezeu
sau sunt condusi si ghidati dupa tot felul de frici si superstitii care de care mai apocaliptice?!
Victor Ponta ii ameninta pe reprezentantii Ministerului Justitiei
Sa va cautati toti altceva de lucru daca nu gasiti solutia pentru interzicerea temporara a exportului de masa lemnoasa neprelucrata
Victor Ponta: Propunerea de inchidere a supermarketurilor in weekend este o masura populista, stupida
Circa 1500 de dosare penale privind fondurile europene pe rol, la DNA, in 2014
Ambasadorul Marii Britanii, dupa intalnirea avuta la Senat cu Tariceanu si Zgonea, impreuna cu insarcinatul cu Afaceri al SUA si alti doi ambasadori
"Vrem sa fim siguri ca discutiile din Parlament recunosc importanta luptei anticoruptie pentru dezvoltarea Romaniei"
Liberalii vireaza puternic spre stinga
Cum il fac pe Ponta sa arate ca un aparator al pietei libere
Tariceanu critica justitia, dupa o intalnire cu ambasadorii SUA, Marii Britanii, Olandei si Germaniei
Spectacol deplorabil al catuselor, show mediatic / Nevoia de corectii pentru ca justitia sa nu se indeparteze de rolul impartial
Tinerii care vor sa inceapa afaceri in IT, asteptati la un program de mentorat si contacte cu investitorii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă