Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11369
De la 07 Ianuarie 2003
97449448

La Guvern, Ţâbuleac s-a ales cu uşi trântite în nas

  • 13 November 2008, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac nu este foarte mulţumit de rodul deplasării sale la Bucureşti. Probabil că glasul său nu a fost atât de convingător încât să îi sensibilizeze pe reprezentanţii Guvernului, mult mai atenţi la procesul electoral decât la zbaterile celor din teritoriu. Chiar dacă şi-a luat şi ajutoare cu el, mai exact pe prefectul Gheorghe Sorescu.
Prima dată a bătut la uşa lui Varujan Vosganian, ministrul economiei şi finanţelor care l-a dus cu preşul că, chipurile numai o rectificare ar putea rezolva problema pentru Protecţia Copilului fiindcă la fondul de rezervă nu-s bani deloc. Asta după ce, fireşte a încercat să evite cu graţie politicienească. „M-a întrebat dacă noi am făcut tot ce se putea vizavi de partea CJ de contribuţie. L-am asigurat că am făcut mai mult decât era necesar”, povesteşte Mihai Ţâbuleac episodul umilinţei sale. În care a putut constata pe propria piele cum se simt unii primari atunci când stau la coadă la uşa lui.
Al doilea popas a fost la ministrul Eugen Nicolăescu, cel răspunzător de sănătatea românilor. Acolo nu prea ştim cum a pledat şeful CJ, dar ne-a spus că ministrul o ţine tot pe-a lui în ce priveşte studiul de fezabilitate întocmit pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean Botoşani. Singura promisiune pe care a putut-o smulge e aceea că faţa ministerială va transmite oficial studiul de fezabilitate cu solicitarea de a preciza ce posibilităţi financiare are judeţul Botoşani ca şi contribuţie proprie la acest proiect.
„În etapa imediat următoare va promova o HG în care va preciza sursa CJ, fondurile europene şi diferenţa reprezintă surse pe care le va asigura Guvernul României. Mai mult de atât nu am putut să obţin de la domnul ministru. Dumnealui susţine în continuare că acele valori sunt corecte. Departe de mine gândul că n-aş vrea ca la Botoşani să se facă o modernizare a Spitalului Judeţean cu o sumă de peste 100 milioane Euro, dar consider în continuare că aceste valori nu sunt realiste şi că s-a ajuns aici doar din cauza interesului de a consuma cât mai mult pe consultanţă, cu riscul de a duce toată această operaţiune într-o zonă a blocajului”, a mai adăugat Ţâbuleac.
Dezamăgirea lui Mihai Ţâbuleac s-a accentuat şi după vizita pe la secretarii de stat din cadrul MIRA, Victor Dobre şi Marian Petrache. Aici a atacat problema datoriilor istorice la SC Apa Grup Botoşani. Deşi i s-a părut viabilă propunerea şefului botoşănean, Petrache l-a informat că nu crede că ar putea fi finalizată până la data la care Guvernul îşi încheie mandatul. Aşa încât până ce nu se limpezesc apele din procesul electoral, societatea botoşăneană nu are nicio şansă să scape de datorii.
Singura izbândă concretă a fost cea de la Ministerul Muncii, reprezentanţii acestuia recunoscând că mai au de plată suma de 2,9 milioane lei şi au dat asigurări că o vor onora. „Promisiunile pe care le-am obţinut zic eu că nu sunt chiar atât de îmbucurătoare dat fiind faptul că cei de la Bucureşti au gândurile direcţionate către Colegiile pe care candidează la 30 noiembrie”, a concluzionat preşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXL)
(Ioan Rotundu)
Sluga germană a lui Putin a venit la Bucureşti să facă propagandă pro-rusa
2 ani de la trecerea în nemurire a părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa
Noi reglementări în Statutul poliţistului
Drumul Târgu Frumos – Botoşani, prioritate pentru botoşăneni
Horoscop
Infatuarea americanilor
Cinstit şi curat, vrea să fie deputat!
Conţac se pune pavăză directoarei de la Drumuri şi Poduri
Pană vrea să se bată în idei şi nu are cu cine
Primăria Botoşani are probleme cu finanţarea lucrărilor
Liviu Conţac a rămas fără încă 10 bannere
Vrea ca Botoşanii să prindă România din urmă
Legea să fie lege şi pentru primar
Penele de curent ale E.ON fac ravagii prin judeţ
cei de la E.ON n-aud, nu văd
Prin birourile ASP s-a instala muţenia
Ochiul electronic va urmări mişcările de pe holurile spitalului judeţean
În aprecierea muncii profesorilor s-a găsit calea cea mai complicată
„Gelu Străjeru” a organizat o conferinţă de presă atipică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă