Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6553
De la 07 Ianuarie 2003
123769769

Vineri, trei candidaţi la prezidenţiale s-au perindat prin Botoşani

  • 13 November 2009, 23:00

Trei candidaţi la preşedinţie au bifat ieri pe agenda electorală judeţul Botoşani. La primele ore ale dimineţii, candidatul Partidului Ecologist Român, Ovidiu Iane. Acesta a stat doar foarte puţin pe meleaguri botoşănene, iar la întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii a ţinut să puncteze câteva aspecte pe care le consideră principale pentru judeţ. Acesta a criticat italienii din Botoşani care au achiziţionat cantităţi mari de teren fără să le cultive. „Se poate face plângere împotriva lor”, a spus reprezentantul PER.
Candidatul PER, Ovidiu Iane, a declarat că agricultura, inclusiv piscicultura şi turismul sunt principalele căi de dezvoltare a Botoşaniului. După-amiază, candidatul PNL a fost prezent la Sala Polivalentă”Elisabeta Lipă” din municipiu, unde l-au aşteptat peste o mie de simpatizanţi şi membri ai formaţiunii liberale.
În staff-ul liberal care l-a însoţit s-au aflat şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vădeanu, Norica Nicolai, ex-ministrul de Finanţe Varujan Vosganian, primarul Bacăului Romeo Stavarache şi ieşeanul Relu Fenechiu. Alături de aceştia au fost Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani, Gelu Ciubotaru, Verginel Gireadă, Relu Târzioru, Dinu Secrieru şi Gheorghe Sorescu, precum şi alţi membri liberal.
Preşedintele tuturor liberalilor, Crin Antonescu (foto 1) i-a atacat în termeni duri pe contracandidaţii săi, Traian Basescu si Mircea Geoană. „Aceştia au guvernat România împreună în ultimele 10 luni de zile şi sunt răspunzători de pierderea locurilor de muncă în cazul a 1 pozamilion de români. Nu voi face nici o înţelegere cu Mircea Geoană, nu voi face nici o înţelegere niciodată cu Traian Băsescu, Crin Antonescu va intra în turul 2 şi va fi preşedintele Romăniei”, a declarat Crin Antonescu.
La finalul zilei, în jur de 19.30, judeţul Botoşani a primit vizita candidatului independent la preşedinţia României, Sorin Oprescu (foto 2). Modul în care a fost primit acesta a stat la opusul axei, în holul Hotelului Rapsodia fiind întâmpinat doar de doi-trei simpatizanţi. Alături de Sorin Oprescu au stat Rodica Egner şi Dorin Ciuştea. Cu toate acestea, candidatul Sorin Oprescu s-a declarat extrem de optimist. „Nu am intrat să candidez ca să pierd. Sunt mai dezavantajat faţă de cei care au în spate partide politice, dar nu mă consider mai slab, dar sunt mai dezavantajat din punctul asta de vedere la care se adaugă şi strategiile de multe ori malefice, astea de a separa candidaţii şi de a hotărî încercând să manipulezi toţi românii de la a-i ţine pe unii la cifre mici prin sondaje, dorind să trezească la români sentimentul că e inutil sa votezi pe unii candidaţi, este a doua oară când mi se întâmplă să văd lucruri de genul ăsta, dar eu cred că românii nu sunt fraieri şi ştiu ce au de făcut”, a declarat Sorin Oprescu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comedia “Amintiri din Epoca de Aur”, la cinematograf in Botosani
La Bucureşti, permiteţi-mi să vorbesc în limba mea maternă – Română!
Pentru Traian Băsescu “Zidul Berlinului” este Prutul
Tratatul de la Lisabona şi R Moldova
Campanie electorală dominată de frământări
Şcoala – oglinda noastră
A început Simpozionul dedicat culturii şi limbii române
de la Universitatea din Alicante
Copii răciţi în masă la Şcoala Cordun
Instalaţii electrice defecte sau improvizate – cauză frecventă de incendiu
Primarul Pitorac a dat lovitura vieţii sale de edil
oraşul Flămânzi şi-a recăpătat blocul „detonat”, dăruit de fostul primar Micuţaru consilierului său personalcontractul încheiat ilegal a fost anulat de instanţă
Operaţia de amigdale
Peşte odihnit cu cartofi plimbaţi prin unt
Horoscop
Geoană crede că-i mai tare-n...
Există un răspuns: fatalitate!
Botoşăneni invitaţi la teatru de primarul Cătălin Flutur
Drama Ceraselei Mihovici i-a impresionat pe membrii PD-L
Botoşănenii scapă de gropi în cinci săptămâni
Patinoar pentru botoşăneni
Primarul Flutur şi-a luat concediu fără plată, ndar numai scriptic
Răileanu a ales între şefia Poliţiei comunitare şi pensie
Cei din învăţământ nu vor să ştie de criză
Examenul de rezidenţiat se va desfăşura în condiţii speciale
Bolnavii de gripă vor fi internaţi şi la demato-venerice
Elevii merituoşi, dar săraci, n-au succes la bursele şcolare
Elevii merituoşi, dar săraci, n-au succes la bursele şcolare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog