Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10246
De la 07 Ianuarie 2003
118489472

Botoşani: Dolineaschi dacă tăcea, filozof rămânea

  • Ioan Rotundu
  • 13 November 2015, 23:00

Joi, deputatul PSD Andrei Dolineaschi (foto), probabil proaspăt coborât din maşina parlamentară, a făcut o serie de declaraţii de presă, una mai ridicolă decât cealaltă. Absolvent şi de Filozofie, Dolineaschi dacă tăcea rămânea în continuare filozof respectabil. N-a tăcut şi s-a avântat în declaraţii în urma cărora doar s-a făcut de râs dar şi oferindu-ne dovada concretă că s-a molipsit de la colegii impostori pătrunşi în politica românească ca să ne otrăvească nouă viaţa de zi cu zi.
Dar ce-a declarat Dolineaschi? Deputatul social-democrat l-a somat pe viitorul premier Dacian Cioloş ca la anul să modernizeze drumul european pe segmentul Tg. Frumos - Botoşani şi drumul naţional ce străbate judeţul Botoşani pe segmentul Rădăuţi Prut – Manoleasa.
Să le luăm pe rând. Modernizarea drumului european pe segmentul în cauză a fost prinsă în planul de investiţii pe anul 2012. Elena Udrea, pe atunci ministrul Dezvoltării, a alocat suma de aproximativ 400 milioane lei, a organizat licitaţiile, un câştigător fiind şi Constantin Conţac cu firma sa Transporturi Auro şi urma ca din mai 2012 să înceapă lucrările.
Numai că în mai 2012 Guvernul Ungureanu a fost demis de gruparea mafiotă numită USL iar premier a fost desemnat plagiatorul mitoman Victor Ponta. Iar Ponta a retras imediat banii alocaţi modernizării drumului pentru ca nu cumva la alegerile care urmau în toamnă botoşănenii să voteze cu candidaţii PDL şi nu cu cei ai USL. N-a mai alocat apoi niciun ban pentru că investiţia era iniţiată de Elena Udrea şi nu dădea bine pentru USL-ul care se încălzea pentru alegerile locale.
În schimb a alocat bani şi a modernizat segmentul Botoşani – Suceava, dând de lucru „regelui asfaltului” pe Moldova, celebrul Dorel Umbrărescu din Bacău. Or, şi deputatul Dolineaschi ca toţi botoşănenii merge şi vine de la Bucureşti prin Tg. Frumos şi nu prin Suceava. Majoritatea studenţilor, cazurile medicale urgente şi nevoile de târguieli ale botoşănenilor se rezolvă la Iaşi, trecând prin Tg. Frumos.
Urgent era ca acest segment de drum european să fie modernizat şi apoi cel spre Suceava. Dar din motive pur politice şi de partid Ponta a refuzat să acorde prioritate unde era nevoie şi l-a mulţumit pe clientul de partid Umbrărescu făcându-i cadou un segment bănos de drum. Mai ales că la licitaţia pe segmentul Tg. Frumos – Botoşani, Umbrărescu nu prinsese nimic, totul împărţindu-se între firmele ieşene şi botoşănene creându-se numeroase locuri de muncă pe care Ponta le-a desfiinţat din condeiul său de premier protector al corupţiei.
Vrea acum Dolineaschi ca un premier ce are la dispoziţie doar un an de guvernare să facă ce n-a făcut Ponta şi PSD-ul pe care-l slujeşte cu credinţă timp de trei ani? Ce vrea Dolineaschi este un mod de a otrăvi imaginea viitorului guvern Cioloş ca botoşănenii să uite ce Ponta a promis şi n-a făcut. Doar vin alegerile, nu? Iată că tonul de manipulare a electoratului botoşănean l-a dat ca de fiecare dată un social-democrat, în cazul de faţă Dolineaschi.
Referitor la celălalt segment de drum naţional Rădăuţi Prut – Manoleasa, îi aduc aminte deputatului că pe o scenă amenajată în curtea Staţiunii Popăuţi de slugarnicul Ţurcanu, Victor Ponta, care spera să ajungă premier, ţipa c㠄este o ruşine naţional㔠să avem drum de pământ şi că imediat ce va deveni premier îl va asfalta în regim de urgenţă. Nu mult după această promisiune făcută botoşănenilor Ponta a ajuns premier. Se pare că detergentul folosit de el să spele „ruşinea naţional㔠n-a dat rezultate decât în înflorirea corupţiei.
Iar Dolineaschi a cerut ferm viitorului premier Cioloş ca la anul să asfalteze drumul, lucru pe care el şi partidul său aflat la guvernare nu l-a făcut vreme de trei ani. Iată cum Dolineaschi a devenit dintr-un filozof onest un politician impostor ce încearcă să otrăvească imaginea unui premier care nici n-a fost instalat în funcţie şi să-i facă pe botoşăneni să uite de marea corupţie care a înflorit bogat sub Guvernul Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Parisul, prima zi dupa carnagiul soldat cu cel putin 128 de morti, revendicat de Statul Islamic
Doi romani au fost ucisi / Hollande: Un act de razboi organizat din strainatate de Statul Islamic cu ajutor intern
Focul ucigas da un nou impuls luptei anticoruptie - analiza Reuters
Judecator: ISU primea sponsorizari de la firmele pe care le controla
Un pompier botoşănean a alergat de la Sofia la Bucureşti
pentru a ajuta copiii cu autism din judeţ
Scena emotionanta in fata Bataclan unde au murit 87 de oameni:
Un barbat a venit cu un pian atasat de o motocicleta, a cantat "Imagine", si a plecat
Sectia Penala de la Curtea Suprema, "ingrijorata" fata de decizia Inspectiei Judiciare
SUA trimite in Turcia 12 avioane F-15 Eagle, pentru a lupta impotriva Statului Islamic
si pentru a apara spatiul aerian turc
Presedintele parlamentului ungar acuza ca tara sa nu se poate baza pe Guvernul Romaniei
pentru pastrarea identitatii minoritatii maghiare
O delegatie a Ambasadei Chinei, in vizita la ANAF
dupa controalele anti-evaziune din marile centre en-gros cu marfuri chinezesti
Horoscopul zilei de 14.11.2015
Bancul zilei: Ultima dorinţă
Reţeta zilei: Gem de prune
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 13.11.2015
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă