Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11099
De la 07 Ianuarie 2003
120806372

Lucian Trufin minte frumos, mistifică adevărul, calităţi reale de viitor senator PSD

  • 13 November 2016, 23:00

Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsâneşti la al treilea mandat, se află pe locul 2 pe lista de candidaţi ai PSD pentru Senat, loc considerat cu mari şanse de a deveni eligibil. Despre primarul Trufin se poate vorbi la superlativ, dacă acceptăm „valorile democratice” ale băimărenilor care l-au votat primar pe Cătălin Chiricheş aflat după gratii pentru luare de mită: „A furat, dara făcut şi pentru noi destule!”
Dacă vorbim despre primatul Trufin, raportându-i activitatea la valorile democratice le statului de drept, atunci avem în faţă portretul robot al personajului ideal acceptat de PSD. Omul care minte frumos, mistifică adevărul şi acumulează averi personale ace-i conferă titlul de baron local.,
O altă condiţie cerută de PSD membrilor săi cu aspiraţie de candidat la un post de parlamentar este ca musai cel în cauză să aibă cel puţin un dosar în cercetare, sau şi mai mult apreciat, dacă dosarul este pe rolul instanţei de judecată. Să le luăm pe rând. Lucian Trufin este primarul care, neîndoielnic, a făcut din comuna Vlăsâneşti un leagăn al investiţiilor din banii publici: guvernamentali şi europeni.
Ca preşedinte al Grupului de Acţiune Locală „Başeul de Sus” Săveni, oraş aflat la 3 km de comuna Vlăsâneşti, a ştiut să-şi facă parte din fondurile gestionate. Aşa se explică reabilitarea şcolilor, căminelor culturale, grădiniţelor din comună. Ba a ajutat o poliţistă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vlăsâneşti să primească fonduri pentru construcţia unei să-li de „Futnnes”, cum au numit sătenii sala unde trebuia să vină femeile din sat pentru a-şi menţine corpul frumos prin exerciţii fizice. Acum în sala respectivă zboară vrăbiile, că sătencele au trupul zvelt de la „exerciţiile fizice” la care le supun bărbaţii de dimineaţa până seara în gospodărie, timp în care ei stau la barul din sat să le pice de pleaşcă o cinzeacă.
A adus primarul Trufin şi asfaltul în satul Sârbi, mâzgălind drumul până în satul Miron Costin, adică până la poarta fermei şi firmei de lactate Solomonescu. Lucrarea, cum altfel, a fost efectuată de mult experimentat firmă Tehnic Asist, experimentată în a fura din banii publici ca să aibă şi de paraua îndărăt către ce-l care i-a dat câştig de cauză la licitaţie.

Cam vreo 5 cm a furat firma Tehnic Asist din grosimea asfaltului că şi orbul vedea că treaba nu-i deloc oablă. La reclamaţia sătenilor, la vreme de noapte, firma a revenit cu un alt strat de asfalt, gros cât coaja la oul de struţ, că dacă-l turna gros cât coaja la oul de dinozaur ajungea la parametrii tehnici din proiect ceea ce nu stă în obişnuinţa firmei.
Aşa privite lucrurile, realizările primarului Trufin sunt la vedere şi incontestabile, motiv pentru săteni să-i treacă cu vederea şi mişmaşurile personale, modelul băimărenilor cu „a furat dar ne-a dat şi nouă” fiind plagiat cu succes de către vlăsânişteni.
Însă punctul forte al primarului Trufin, ceea ce l-a şi recomandat către mai marii din PSD Botoşani să-l pună pe lista de senatori pe un loc cu şanse eligibile sunt manifestările sale autoritare cu accente dictatoriale. Înainte de a fi primarul Trufin, prin comuna Vlăsâneşti liberalii se simţeau confortabil,. Acum sunt o minoritate discriminată.

Dacă Trufin îl zăpseşte pe vreunul că-i liberal, cel în caută nu mai are ce căuta pe la primărie iar dreptatea pentru el va semăna perfect cu serpentinele de pe Transfăgărăşan cum cobori de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă.
Toată lumea trebuie să respire social-democraţie şi să asculte de primar mai ceva ca de preot la biserică. Cine nu respectă aceste cerinţe imperioase ar face bine să migreze spre alte zări.
Nimic în comună nu se mişcă fără ştiinţa şi binecuvântarea primarului. Rotundu a realizat un reportaj la Lumea lui intitulat „Baronul de Vlăsâneşti” din care se putea vedea cu câtă mână forte conduce Trufin comuna şi cum a împărţit imaşul comunal la preaplecatele sale slugi şi nu crescătorilor de animale. Şi în vara ce tocmai a trecut Trufin a manipulat în aşa fel ca imaşul să ajungă tot la apropiaţii săi, crescătorii de animale precum Petrică Romanescu din Miron Costin ţinându-şi vitele acasă.
Consiliul local Vlăsâneşti, de două mandate ale primarului Trufin, este format din consilieri PSD. Doar doi sunt liberali, pentru imagine, că de votat votează cum le spune Trufin. Aşa că democraţia statului de drept are la Vlăsâneşti originalitatea şi amprenta primarului. Vorba ceea: democraţie, democraţie, dar faci cum îţi spun eu!.

Cel mai forte se simte primarul la capitolul promisiuni, un capitol cu care PSD-ul a dat lovituri electorale de succes şi se pregăteşte să dea şi acum una. În februarie 2015 presa locală de curte a PSD-ului titra că primarul de Vlăsâneşti acordă câte 200 lei lunar timp de doi ani pentru fiecare nou născut. N-a plătit nici măcar un şfanţ. Parole, ar fi spus italianul dacă se rătăcea prin zonă şi afla de promisiunea primarului. A mai promis câte 500 lei pentru fiecare cuplu de tineri căsătoriţi dar a rămas tot la nivel de la vorbe.
S-a lăudat că a angajat personal îngrijitor la Asociaţia „Fermierul”, patronată de Primărie, dar a angajat nişte zilieri care mai mult au muncit la negru. În schimb a prosperat firma sa de lactate pe care a înfiinţată în paralel cu Asociaţia, de fapt firma căpuşează Asociaţia, iar acum primarul se laudă că este bun gospodar întreprinzător. Da, este., dar pe banii şi munca altora şi-a sporit averea personală.
În schimb, când a venit vremea să-şi reînnoiască mandatul, cei căraţi cu maşinile la votul din duminica de 6 iunie a.c. l-au votat într-o veselie, ameţiţi la propriu de ţuica servită şi la figurat de promisiunile oferite cu atâta largheţe de Trufin.
Acum se pregăteşte de a fi senator. Ca nu cumva, de va fi ales senator, în urma sa să ajungă primar un „needucat” într-ale democraţiei promovată de PSD, Trufin şi-a pregătit înlocuitor în persoana consilierului său personal Andrei Boaru. L-ar fi desemnat succesor pe actualul viceprimar Romică Trufin (nu-i este rudă) dar omul are o fermă de animale în mijlocul satului şi a împuţit până şi şcoala cu dejecţiile de la animale, aşa că nu are priză la săteni. Are priză la Garda de mediu, condusă de socialistul Răzvan Rotaru, şi el candidat PSD la Camera deputaţilor, care-l protejează.
Pe Boaru l-a desemnat succesor pe scena de la Festivalul vinului într-o atmosferă efervescentă şi aidoma celei în care Putin îl desemna succesor la preşedinţia Rusiei pe Dimitri Medvedev ca apoi acesta să-l desemneze succesor pe Putin. Firesc, de vreme ce democraţia bolşevică şi cea socialistă a PSD-ului sunt surori geamene.
Şi în plan politic, Trufin a demonstrat abilităţi. A reuşit să-l izoleze în PSD pe consăteanul său Ovidiu Portariuc, l-a aburcat în faţă pe loc eligibil la Camera Deputaţilor pe şoferul Marius Budăi şi i-a pus sula în coaste lui Costică Macaleţi prin a-i impune consilier personal un tinerel şmecheraş de pe malul Başeului pe care mai întâi l-a făcut consilier judeţean. Cătălin-Boris Precul (nume predestinat bolşevismului de tip socialist al PSD) a fost ales consilier judeţean pe locul 17 apoi a demisionat şi a devenit consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, liderul PSD Costică Macaleţi. Cu ce l-o fi consilier acest tinerel pe hârşâitul Macaleţi vom afla cu timpul.
Se vorbeşte prin Vlăsâneşti că baronul Lucian Trufin ar avea deschise două dosare la DNA Suceava, ceea ce-l recomandă şi mai abitir de a fi un candidat mândria PSD, aflat în căputare de niscaiva imunitate parlamentară că nu se ştie cei oferă viitorul.
Am schiţat un portret al candidatului PSD la Senat, baronul local de Vlăsâneşti Lucian Trufin, posibil senator al României în condiţiile în care turma buimacă de cap de către propaganda celor de la Antena 3 şi România Tv a lui Sebastian Ghiţă, cel care a organizat cea mai tare grupare mafiotă rin România postdecembristă în judeţul Prahova, turma de botoşăneni se va duce la vot şi va ştampila amanetarea viitorului lor pentru următorii patru ani în favoarea penaliştilor din PSD, ajutând corupţia să înflorească peste tot în România.
(M.A.M.)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Turbine eoline pentru consumatorii casnici, produse in Romania.
Cum s-a dezvoltat o afacere locala, cu bani de la norvegieni
20 situaţii de urgenţă generate de vânt şi inundaţii
Un mason bătrân dezvăluie – tunelurile din Bucegi duc către panoul de siguranțe al lumii.
Somati sa plateasca spitalizarea daca se accidenteaza singuri.
Cat are de platit un pensionar care a cazut de pe bicicleta
Trufin şi-a desemnat moştenitor la Primăria Vlăsâneşti
Vicepremierul ungar sustine ca politicienii maghiari din Romania cu probleme penale sunt "intimidati sub pretextul luptei anticoruptie"
Horoscopul zilei de 14.11.2016
Bancul zilei: Răzbunarea studentului
De cer ar trebui votaţi cei care-l susţin pe Cioloş
Ioan Rotundu
„Avocatul diavolului” şi apărătorii păcătosului Teodosie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă