Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17987
De la 07 Ianuarie 2003
122878054

Corup7ţia din poliţia şi justiţia botoşănene

Nici în ceasul al 12-lea, baronul primar de Cristeşti n-a respectat legea (III)

  • Ioan Rotundu
  • 18 October 2019, 15:11

Cum scriam în episodul al II-lea al anchetei de faţă, la Tribunalul Botoşani apare dosarul nr. 136/40/2019 prin care Elena Brehuescu cere să i se repare toate drepturile confiscate abuziv de către primarul Lucian Borfotină şi secretarul Primăriei Cristeşti Bogdan Peţenchea (foto).
Prin sentinţa 105/8 martie 2019, printre altele, se obligă Primăria Cristeşti reprezentată de primarul Lucian Borfotină şi secretarul Bogdan Peţenchea la integrarea Elenei Brehuescu pe postul deţinut anterior, adică de consilier juridic debutant, cu acordarea tuturor drepturilor salariale cuvenite pentru întreaga perioadă cât n-as fost primită la lucru.
Deşi, între timp, primarul a angajat jurista dorită în persoana Cristinei Pavel, fie că aceasta este slab pregătită profesional în domeniul dreptului administrativ şi al muncii, fie s-a raliat cu primarul Lucian Borfotină la comiterea de ia abuzuri şi ilegalităţi, cert este că în 1 aprilie 2019 (nu-mi dau seama pe cine a dorit să păcălească dar ştiu că s-a păcălit) primarul emite Dispoziţia nr. 153/1.04.2019 prin care, în motivele de expunere., susţine că pune în aplicare dispozitivul sentinţei judecătoreşti nr. 105/8 martie 2019., devenită executorie de drept.
În realitate dispune reintegrarea Elenei Brehuescu pe postul de consilier juridic debutant, dar în alt compartiment decât cel juridic. Stabileşte un salariu lunar fără a preciza componenţa acestuia, aşa cum prevede legea. Nu suflă nicio vorbă despre drepturile băneşti cuvenite pentru perioada cât n-a fost lăsată să se prezinte la program. .
Cum Elena Brehuescu nu putea sta fără să realizeze venituri pentru a-şi asigura existenţa, ea a participat la mai multe concursuri, reuşind să fie angajată juristă la o altă primărie din judeţ. În arate condiţie, nu se putea prezenta la lucru la Primărie Cristeşti, fapt bine cunoscut de primarul Lucian Borfotină. Primarul a aşteptat 33 de zile ca Brehuescu să se prezinte la post, după care a format o comisie de disciplină şi i-a desfăcut din nou contractul de muncă pe motive de lipsă la program, conflict de interese şi alte trăsnăi ce i-au trecut prin cap şi a crezut că dă bine în motivarea dispoziţiei. .
Brehuescu contestă şi această dispoziţie la Tribunalul Botoşani, contestaţie ce formează obiectul Dosarului nr. 956/40/2019 care va fi soluţionat la data de 11.10.2019, în sensul c㠄Admite, în parte, acţiunea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâţii să recunoască reclamantei vechimea în muncă, în funcţia publică şi în specialitatea studiilor corespunzătoare funcţiei publice de consilier juridic debutant, în mod neîntrerupt, în perioada 08.04.2014 şi până la încetarea raportului de serviciu în cadrul Primăriei comunei Cristeşti.” Sentinţa nefiind definitivă, probabil că Primăria Cristeşti o va apela la Curtea de Apel Suceava. .
Practic, Elena Brehuescu fiind angajată la o altă primărie din judeţ, primarului nu i-a mai rămas decât să constate data cu care ea a fost angajată şi, conform ultimei sentinţe a Tribunalului Botoşani, să-i calculeze drepturile salariale pentru perioada 24.04.2014 până la data angajării, respectiv 25 februarie 2019. Refuză să facă acest lucru pentru că stă în mentalitatea social-democraţilor de a nu respecta legile în vigoare, ei considerându-se mereu deasupra acestora. .
Acum, că am epuizat calea civilă folosită de Elena Brehuescu pentru a-şi apăra drepturile conferite de lege, respectiv dreptul la muncă şi la promovarea în muncă conform legislaţiei, trec la calea penală pe care a considerat s-o urmeze, cale soldată cu controversata decizie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani prin care primarul viu a fost declarat decedat. .
Ce s-a întâmplat pe calea civilă fiind deja cunoscut de către cititori, va fi uşor de înţeles cum s-a procedat prin cercetarea penală şi cum s-a putut concluziona că primarul Lucian Borfotină a fost înlocuit pe timpul cercetărilor cu primarul decedat Ioan Aciobăniţei, deşi Elena Brehuescu n-a depus nicio reclamaţie împotriva decedatului. (Va urma).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Horoscopul săptămânii 14 -20.10.2019
Bancul săptămânii: Cum se roagă ginerele când îi trăieşte soacra
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Când autoritatea publică a Urbanismului Botoşani este compromisă
Ioan Rotundu
Preşedintelui Costică Macaleţi i-au sărit… plombele
Ioan Rotundu
Gaşca roşie botoşăneană continuă cu minciuna şi ipocrizia
Ioan Rotundu
Cheful poliţiştilor organizat la cantonul din pădurea Vorona
Ioan Rotundu
Cum justiţia l-a declarat mort, de viu ce este, pe baronul – primar PSD de Cristeşti
Ioan Rotundu
Din istoriile istoricului ajuns baron PSD şi primar de Cristeşti
Ioan Rotundu
COMUNA MIHAI EMINESCU A CASTIGAT PROCESUL CU A.D.I. ZONA METROPOLITANA
Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog