Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6419
De la 07 Ianuarie 2003
123658405

Cornel Popescu – un lup politic alungat din haita liberală

  • 13 September 2007, 23:00

Zilele trecute am fost prin localitatea Suliţa, cu treburi jurnalistice bineînţeles. Nu mică mi-a fost mirarea să constat că în fostul sediu PNL, altădată mândria partidului la nivel de judeţ, funcţionează un magazin. Când sediul PNL din Suliţa a fost inaugurat, evenimentul a fost onorat de însuşi Quintus – preşedintele partidului însoţit de ministrul Justiţiei Valeriu Stoica şi ministrul Tineretului Crin Antonescu. Dinu Secrieru, la acea vreme senator şi preşedintele PNL Botoşani, nu-şi mai încăpea în piele de bucurie că poate arăta ţării un asemenea sediu. Bineînţeles că totul s-a realizat pe cheltuiala suliţanului Cornel Popescu, la acea vreme vicepreşedinte PNL dar şi patronul Abatorului Traianus, sursa financiară de unde se alimenta cu bani pentru partid.
Cu timpul, ambiţiile politice ale lui Popescu de a ajunge parlamentar şi liderul suprem al PNL Botoşani nu s-au materializat. În schimb, tot investind banii societăţii în partid, a falimentat abatorul şi s-a înregistrat cu o datorie către Fisc de peste 30 miliarde lei, bani pe care statul nu i-a încasat niciodată. După falimentarea abatorului, Popescu a înfiinţat altă societate, tot cu obiect de activitate de prelucrare a cărnii, botezată Euroas. A falimentat-o şi pe aceasta, iar statul văduvit pentru a doua oară de câteva zeci de miliarde de lei vechi, drept impozite şi taxe neîncasate.
Chiar dacă la alegerile din 2004 Popescu n-a ieşit parlamentar, graţie sprijinului liberal de care se bucura la acea vreme, a fost uns preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general la Agenţia Naţională pentru Pescuit. Nici aici n-a făcut mare brânză, un control guvernamental găsindu-i grave deficienţe de natură financiară, despre care nu se cunoaşte modul de finalizare.
S-a afirmat în Caţavencu că botoşăneanul Cornel Popescu este cel mai slab manager din echipa Guvernului Tăriceanu, numele său fiind de multe ori rostit în intenţia pozaschimbării. Nu s-a produs evenimentul, ceea ce este inexplicabil, pentru că în PNL Botoşani Cornel Popescu este izolat complet. La ultimele alegeri în PNL Botoşani, Popescu a candidat la preşedinţia partidului împotriva lui Liviu Câmpanu. A pierdut, dar s-a ales cu privirea piezişă a lui Câmpanu, care a lua măsuri ca în partid Popescu să nu mai aibă nici o putere. La Bucureşti, Popescu se bucura de amiciţia unui alt suliţean, Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedinte la Oficiul Naţional de protecţia Consumatorului, funcţie cu rang de subsecretar de stat. Având permanent tendinţa de a se implica în viaţa de familie a altora, de a da învăţăminte de viaţă cunoscuţilor, învăţăminte lipsite de valoare, ceva s-a întâmplat între Popescu şi Ciubotaru, pentru că ultimul nu-l mai recunoaşte de prieten.
În Suliţa, prin comportamentul său, Popescu şi i-a ridicat în cap pe toţi, de la primar la ultimul alegător. Cred că singurul lucru bun care l-a făcut, a fost de a cumpăra sediul partidului pe numele societăţii sale Chinel. Supărat pe toată lumea, şi toată lumea pe el, Popescu a transformat mândreţea de sediu PNL într-un magazin de duzină. Iar pentru că s-a cercat şi cu prospera familie Ţurcanu, fiul său Florin, liberal cu mare putere în partid şi mai nou în Prefectură dar cu brutărie la Dracşani, nu-i dă pâine la vânzare. Aşa că, Popescu aduce pâine de la o brutărie din comuna Blândeşti, mai slabă calitativ . Izolat în partid, renegat de prieteni şi cunoştinţe, urgisit în localitatea natală, Cornel Popescu a fost exclus din haita liberală care înfulecă lacom din bucatele aflate pe masa puterii. Coşul istoriei stă cu capacul ridicat, iar Popescu într-un echilibru fragil pe buza lui. Se aşteaptă degetul care să-l clintească, după care capacul se va închide şi se va aşterne uitarea. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ioana Muntean prezintă Ştirile Pro Tv de weekend de la ora 13.00
Chiru îi ordonă prefectului să aducă parlamentarii la Dialog
Floareş zice că botoşănenii nu ştiu să profite de abundenţa apelor
Santa Mare intră în galeria localităţilor culturale
Oroşanu denunţă imoralitatea de la comisia persoanelor cu handicap
Încep pregătirile Festivalului de Datini şi Obiceiuri
Parlamentarii botoşăneni se luptă cu votul uninominal
Judeţul Botoşani suferă din lipsa forţei de muncă specializate
Program TELE'M Botoşani, vineri, 14 septembrie
Directorii de şcoli au puterea de a decide alegerea unor profesori
Sărbătoare pentru pompieri
Lăcătuş zice că n-are a se teme de controlul ministrului
"A doua şansă" poate începe în februarie 2008
Minor cercetat pentru furt calificat
Bătrân accidentat grav, în faţa locuinţei
Proiectil găsit în scorbura unui copac
Prizonier rus la americani
Horoscop
O urgenţă pentru Spania
Anunţ important
Lăcătuş, teme-te, pentru c㠄Sergiu” nu iartă!
(Cârcotaşul)
Prutul a ieşit din matcă
Avem Patriarh, dar ne mai lipseşte ceva
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog