Cu timpul, ambiţiile politice ale lui Popescu de a ajunge parlamentar şi liderul suprem al PNL Botoşani nu s-au materializat. În schimb, tot investind banii societăţii în partid, a falimentat abatorul şi s-a înregistrat cu o datorie către Fisc de peste 30 miliarde lei, bani pe care statul nu i-a încasat niciodată. După falimentarea abatorului, Popescu a înfiinţat altă societate, tot cu obiect de activitate de prelucrare a cărnii, botezată Euroas. A falimentat-o şi pe aceasta, iar statul văduvit pentru a doua oară de câteva zeci de miliarde de lei vechi, drept impozite şi taxe neîncasate.
Chiar dacă la alegerile din 2004 Popescu n-a ieşit parlamentar, graţie sprijinului liberal de care se bucura la acea vreme, a fost uns preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general la Agenţia Naţională pentru Pescuit. Nici aici n-a făcut mare brânză, un control guvernamental găsindu-i grave deficienţe de natură financiară, despre care nu se cunoaşte modul de finalizare.
S-a afirmat în Caţavencu că botoşăneanul Cornel Popescu este cel mai slab manager din echipa Guvernului Tăriceanu, numele său fiind de multe ori rostit în intenţia

În Suliţa, prin comportamentul său, Popescu şi i-a ridicat în cap pe toţi, de la primar la ultimul alegător. Cred că singurul lucru bun care l-a făcut, a fost de a cumpăra sediul partidului pe numele societăţii sale Chinel. Supărat pe toată lumea, şi toată lumea pe el, Popescu a transformat mândreţea de sediu PNL într-un magazin de duzină. Iar pentru că s-a cercat şi cu prospera familie Ţurcanu, fiul său Florin, liberal cu mare putere în partid şi mai nou în Prefectură dar cu brutărie la Dracşani, nu-i dă pâine la vânzare. Aşa că, Popescu aduce pâine de la o brutărie din comuna Blândeşti, mai slabă calitativ . Izolat în partid, renegat de prieteni şi cunoştinţe, urgisit în localitatea natală, Cornel Popescu a fost exclus din haita liberală care înfulecă lacom din bucatele aflate pe masa puterii. Coşul istoriei stă cu capacul ridicat, iar Popescu într-un echilibru fragil pe buza lui. Se aşteaptă degetul care să-l clintească, după care capacul se va închide şi se va aşterne uitarea. (Ioan Rotundu)