Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6279
De la 07 Ianuarie 2003
123769495

Botoşani/Păltiniş: Procuror ţepuit de două beizadele popeşti

  • 14 April 2014, 23:00

I.N.P. este un respectat procuror ce deţine în magistratură o importantă funcţie de conducere. Fiu de intelectuali, procurorul a primit în tinereţile sale o educaţie aleasă şi i s-a cultivat dragostea de carte. După absolvirea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi a urmat un masterat şi apoi s-a înscris la doctorat, obţinând titlul de doctor în ştiinţe juridice.
Cât a fost student în Iaşi, procurorul a beneficiat de un apartament propriu cumpărat de părinţi. După absolvirea facultăţii a primit serviciu în altă zonă a Moldovei, aşa că apartamentul din iaşi l-a ţinut încuiat o perioadă de timp, mai ales că are în el adăpostită o impresionantă şi valoroasă bibliotecă personală, procurorul fiind pasionat şi de construcţiile şi stilurile arhitecturale medievale.
Ghinionul său a fost să-i iasă în cale părintele Traian Drob din Păltiniş. Părintele, având doi băieţi, Sebastian şi Cosmin, s-a decis să-i facă şi pe ei preoţi, că este o profesie pe urma căreia primeşti şi de pe urma viului şi a mortului. Preotul şi-a înscris cei doi băieţi la Facultatea de teologie din Iaşi iar pentru că s-a cunoscut cu procurorul şi a aflat că acesta are un apartament liber, l-a convins să-l închirieze feciorilor săi.
Nici prin cap nu i-a trecut procurorului ce fel de poame acre erau feciorii popii din Păltiniş. A aflat de la vecinii de pe scară, de la administratorul Asociaţiei de proprietari Cojocaru şi s-a convins cu ochii săi. Sebastian şi Cosmin, doar studenţi cu numele, o ţineau în chefuri prelungite tulburând liniştea locatarilor. Băutură, femei şi ţigări, multe ţigări, că atunci când procurorul şi-a văzut apartamentul după un interval de timp şi-a pus mâinile în cap. Totul era afumat, mai ales cărţile din bibliotecă.
Dar surprizele procurorului nu s-au oprit aici. A descoperit că la Asociaţia de proprietari nu erau achitate cheltuieli în sumă de 3.000 lei, la energia electrică datoria era de 1000 lei iar E.ON a tăiat alimentarea. Alte 500 lei datorie la gaz metan, tăiat şi acesta. Alte mii de lei datorii la cablu Tv, la Internet, telefonie etc.
După aşa o bucurie, procurorul a evacuat puşlamalele popeşti dar a rămas cu paguba şi mai ales cu apartamentul fără curent electric şi gaz. Beizadelele s-au întors acasă la tata-popă că Teologia nu era o ştiinţă pe măsura potenţialului lor intelectual.
Acum Sebastian, o matahală de om care înjură birjăreşte printre dinţi, este consilierul personal al primarului Costel Romaniuc (foto) din Păltiniş. Primarul, cunoscut traficant de ţigări, considerat cel mai baron dintre baronii locali din zona Darabanilor, nici că-şi putea lua un consilier mai nimerit.
Părintele Traian Drob, când nu are botezuri, cununii sau înmormântări face politică. Politica primarului Romaniuc, că face parte din gaşca politică a acestuia. Consilier local vreme de două mandate, părintele l-a susţinut pe primarul Romaniuc din toate încheieturile sicrielor morţilor duşi la cimitir.
Şi pentru că părintele i-a devenit un supus credincios politic, împotriva unei Directive europene de Mediu, primarul i-a dat părintelui teren pentru cimitir chiar în mijlocul satului, la poarta bisericii. Cei de la Mediu, care ar fi trebuit să-şi facă datoria şi să-i amendeze atât pe primar cât şi pe preot, tac mâlc. Dacă până acum la Mediu erau doar şefi liberali, adică din partidul primarului, acum sunt şi social-democraţi, cum ar fi Răzvan Rotaru. Poate Rotaru îşi face drum până la Păltiniş, că n-o fi degeaba.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Mâncare turcească de miel cu legume
Bancul zilei: Dilema soţului
Horoscopul zilei
Statistica va oferi, începând de marţi, acces gratuit la propria bază de date
Ce drepturi are un contribuabil persoană fizică supus verificării fiscale
Topul băncilor după numărul de clienţi. BCR şi BRD coboară sub CEC Bank
Surse: CSM a transmis Parlamentului câteva zeci de amendamente la Codul penal şi Codul de procedură penală
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Victor Ponta: Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu pentru declaraţiile la adresa familiei Firea
Băsescu va ajunge în închisoare
România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii apărute în furnizarea de gaze
100 de parlamentari vor ca "păcănelele" să funcţioneze doar în cazinouri şi în agenţiile LOTO
reprezentanţii industriei susţin că se vor pierde 40.000 locuri de muncă
Traian Băsescu: Ne putem aştepta la mai multe trupe NATO în România
Circ cu vomă de vorbe otrăvite
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog