Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43623
De la 07 Ianuarie 2003
111218951

Oprişanu iar şi-a făcut de lucru cu pezevenghiul de Niculiţă

  • 14 August 2008, 23:00

După ce s-a încăierat cu inspectorul sanitar Vasile Niculiţă, acuzându-se reciproc de abuzuri şi ilegalităţi crase, Gabriel Oprişanu (foto 1), directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, a intrat într-o perioadă de acalmie. Probabil din cauza alegerilor locale, alegeri în care, ca liberal de frunte ce este, Oprişanu s-a implicat n u numai trup şi suflet, dar şi financiar.
Niculiţă a reclamat presei faptul că Oprişanu obligă agenţii economici din judeţ să cotizeze la PNL. Cine n-o face, primeşte controlul inspectorilor sanitari, o echipă formată din medicii Mihai Alexandru şi Felicia Beleca (foto 2). La vremea respectivă noi am verificat cele susţinute de către Niculiţă, iar acuzaţiile sale s-au confirmat.
Readucem în actualitate ancheta noastră publicată sub titlul „Coşmarul unei patroane şi a angajaţilor săi” apărută în 10 decembrie 2007, încă existentă pe site. În urma acestei anchete a rezultat că, la Truşeşti, patroana societăţii Crina Com SRL, Elena Negru, a fost hărţuită de către medicii Beleca şi Alexandru, pentru că n-au cotizat la partid. Cei doi medici au efectuat mai multe controale la unităţile societăţii, i-a speriat pe angajaţi cu sancţiuni aspre şi au închis unitatea. Vasile Niculiţă a susţinut şi mai susţine că patroana Elena Negru n-a avut altă vină decât că n-a dat bani la PNL, aşa cum i-a solicitat Oprişanu. Tot Niculiţă a fost cel care a ajuta-o pe patroană să conteste la judecătorie toate sancţiunile aplicate de medicii Alexandru şi Beleca. Implicarea lui Njiculiţă împotriva intereselor de partid l-a enervat pe Oprişanu, care a dorit să-l dea afară din serviciu, numai că n-a găsit calea legală.
Ancheta de la Truşeşti a avut ecou. De la Cândeşti, primarul Constantin Ciornodolea ne-a rugat să facem o deplasare în comună, pentru că are a ne relata alte abuzuri ale directorului Oprişanu. Ne-am dus. Aşa am aflat că Oprişanu l-a vizitat pe primar pozaacasă şi i-a sugerat să treacă de la PSD în PNL, dacă vrea să aibă zile bune. Ciornodolea a refuzat oferta. Oprişanu i-a trimis pe cei doi medici, Beleca şi Alexandru, să facă un control amănunţit la magazinele patronate de nevasta primarului. Deşi ştiau că femeia este bolnavă de inimă, cei doi medici au speriat-o cu fel de fel de ameninţări, iar femeia n-a rezistat tensiunii nervoase şi a ajuns la spital. Unităţile i-au fost închise.
A doua zi, primarul a fost sunat de Oprişanu şi întrebat dacă nu cumva s-a răzgândit şi vrea să se înscrie în PNL. Dacă se înscrie în PNL, soţia sa va putea deschide imediat toate unităţile. Ciornodolea n-a cedat şantajului, iar Oprişanu a întărit controalele. Din nou se interpune Niculiţă, care o ajută pe Maria Ciornodolea să conteste la judecătorie toate sancţiunile aplicate de către „trimişii speciali” ai lui Oprişanu. Ancheta s-a publicat sub titlul „Îndeplinesc cu sârg ordinile politice date de Oprişanu”, în ediţia electronică din 15 decembrie 2007 şi mai poate fi citită.
În săptămâna premergătoare alegerilor locale a turului doi la primari, medicii Beleca şi Alexandru au intrat în Călăraşi, cu intenţia vădită de a închide unităţile patronate de către medicul veterinar Vrajotis, a cărui soţie se lupta pentru funcţia de primar cu candidatul PNL. Oprişanu spera că astfel o va demobiliza pe Elena Vrajotis, iar primăria va fi câştigată de candidatul PNL. Proastă socoteală şi-a făcut. Elena Vrajotis, acum primarul comunei, era la acel moment funcţionar în primărie. Şi nu unul oarecare, ci cu multă experienţă. Ea a simţit ce vânt bate prin comună, odată cu sosirea celor doi medici inspectori sanitari, şi-a anunţat soţul care a închis unităţile şi… au dispărut cu toţii.
Beleca şi cu Alexandru au cam rămas în mijlocul drumului. L-au somat pe Vrajotis să se prezinte la pozaBotoşani, la sediul Inspecţiei Sanitare, cu numai două zile înainte de alegeri. Vrajotiş şi-a văzut de ale sale, soţia a câştigat primăria iar Oprişanu s-a descalificat politic şi profesional.
Pentru că se apropie momentul alegerilor parlamentare, Oprişanu şi-a anunţat candidatura din partea PNL în Colegiul Botoşani. Probabil pentru a se proteja de atacurile din partea lui Niculiţă, i-a schimbat locul de muncă acestuia, retrăgându-l de la inspecţia sanitară şi dându-i alte însărcinări. Proastă strategie a gândit Oprişanu. Niculiţă nu-i omul căruia poţi să-i închizi gura cu forţa şi prin ameninţări, pentru că el este caracterul de om care n-are mamă, n-are tată, n-are etică profesională, n-are remuşcări etc. Niculiţă nu-i cheie de biserică, i-a jumulit din plin pe cei controlaţi, dar a făcut-o într-o manieră care nu i-a atras duşmănie.
De acest lucru cred că s-a convins şi directorul Oprişanu, care a încercat să obţină mărturia celor controlaţi cum că Niculiţă le-a ceru bani sau produse. N-a obţinut nici o mărturie, pentru că Oprişanu nu este iubit de nimeni, iar Niculiţă este un pezevenghi care s-a mulţumit cu mici ciuguleli, ceea ce nici n-a deranjat prea mult. În schimb, se pare că Oprişanu a cerut sume semnificative pentru partid, ceea ce n-a mai convenit nimănui. Mai ales acelor patroni care nu leşină de plăcere când aud de PNL.
Oprişanu a luat decizia care a luat-o în privinţa lui Niculiţă, dar n-a făcut decât să toarne gaz pe foc într-un moment când nu-i deloc favorabil intenţiilor sale. Pentru că Niculiţă (foto 3), gură bogată, va fi intens folosit de către contracandidaţii lui Oprişanu. Altfel spus, Oprişanu, în loc să-l aducă pe Niculiţă pe terenul său, s-a dus el în gura lupului. Scandalul abia-i la început. Panarama va lua dimensiune când se va declanşa, în mod oficial, campania electorală. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Atenţie la ţepele pe care le puteţi lua în cazul mansardelor de la bloc
Program Tele'M Botoşani vineri, 15 august
Comentariul comentariilor (CLXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Un altfel de examen
Ministrului de Interne să pună steagul romanesc la sediile maghiarilor din Covasna
Ucraina ar putea deveni următoarea ţintă a Rusiei
Biserica de la Malainiţa se sprijină pe vechile mănăstiri româneşti din Timoc
Inspectorii de la Primării NU au voie să intre în locuinţele dvs.
Poate banca să îmi scoată casa la vânzare, dacă nu am plătit ratele?
Cum se derulează executarea silită a unui contract bancar de credit de consum
Leacul lui Băsescu pentru fierbinţeala lui Geoană
De ce l-a bătut Iliescu la fund pe Năstase
Muzeul de la Flămânzi renaşte din cenuşa trecutului istoric local
Dedeman şi-a deschis porţile şi la Botoşani
Fetiţă lovită de maşină sub ochii mamei
Şase comune cu PUG-uri pe cale de expirare
2.000.000 lei pentru înlăturarea efectelor provocate de inundaţii
Apă la cotă de avarie pentru săvinenii cu datorii
Sinistraţii din Rădăuţi Prut umblă cu memorii pe la Mediu
Pentru că n-are încotro, preşedintele Ţâbuleac a mai lăsat din condiţii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă