Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9143
De la 07 Ianuarie 2003
111048200

Botoşani: Premiatul Academiei Române împiedicat de şef să-şi ridice premiul

  • Ioan Rotundu
  • 14 December 2014, 23:00

Scriam cu ceva timp în urmă că biologul dr. Gheorghe Hrincă (foto 1), cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi a fost înştiinţat de Academia Română să fie prezent în ziua de 19 decembrie la Bucureşti în vederea înmânării premiului acestui for ştiinţific pentru o lucrare ştiinţifică din domeniul geneticii care s-a dovedit a fi extrem de valoroasă.
Cum era şi firesc, Hrincă şiu-a anunţat şeful, respectiv pe Ionică Nechifor, directorul Staţiunii, şi i-a solicitat un ordin de deplasare către Bucureşti, act doveditor că nu lipseşte de la serviciu dar şi pentru a i se deconta cheltuielile de transport şi cazare, ştiut fiind de că lucrarea sa ce urmează a fi premiată de cel mai înalt for ştiinţific al României a fost realizată ca angajat al Staţiunii şi în folosul unităţii.
Surprinzător, în loc la directorul Ionică Nechifor (foto 2) să se bucure de prestigiul ştiinţific pe care-l capătă Staţiunea prin cercetătorul Hrincă şi să-i acorde un premiu financiar consistent, aşa cum se procedează în lumea civilizată a cercetării ştiinţifice, Nechifor i-a trimis adresa cu nr. 1354/10.12.2014 prin care îl informează că unitatea nu-i poate elibera ordin de deplasare pe motiv c㠄Adresa înaintată de Academia Română este în nume propriu şi nu instituţiei , în acest sens Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu figurează parte de contribuţie sau merit la lucrările menţionate de dumneavoastră şi nu se poate emite Ordin de Deplasare.”
Criminal răspuns la adresa valorilor umane ale cercetării ştiinţifice de la această Staţiune. Mare jigodie trebuie să fie un conducător de unitate de cercetare ca să nu aprecieze rezultatele muncii angajaţilor, să nu le recompenseze şi să nu faciliteze acestora posibilitatea de a se deplasa să-şi ridice recompensele personale oferite de foruri ştiinţifice naţionale.
Nechifor îi recomandă lui Hrtincă că dacă vrea să-şi ridice premiul, să intre în concediu de odihnă. Iar ca „recompens㔠pentru meritele pozasale ştiinţifice, prin aceiaşi adresă Nechifor îi transmite lui Hrincă:
„Cu această ocazie vă amintim că termenul de predare a documentaţiei privind Omologarea rasei karakul de Botoşani varietăţile negru, brumăriu, şi maro conform adresei nr. 1334 diun 3.12.2014 , a fost depăşit, drept pentru care solicităm, mai multă responsabilitate din partea dumneavoastră în legătură cu acest aspect, deoarece această documentaţie, în original, face parte din patrimoniul unităţii şi trebuie păstrată în arhivă, putând consulta documentaţia ori de câte ori doriţi în baza unei cereri având obligativitatea ca în timpul cât o folosiţi să nu o deterioraţi. Vă atenţionăm, în condiţiile în care nu doriţi să respectaţi regulile şi termenii stabiliţi, suntem nevoiţi să înaintăm către COMISIA DE DISCIPLKINĂ în vederea deliberării, respectiv sancţionării conform legislaţiei în vigoare.”
Vă daţi seama pe mâna cui a ajuns munca de cercetare de la Staţiunea Popăuţi? Iar ca totul să fie plin de umilinţă la adresa lui Gheorghe Hrincă, directorul Nechifor îşi încheie adresa cu formula „Cu consideraţie! Drd ung. Ionică Nechifor.”.
Despre Ionică Nechifor şi escrocheriile sale în Jurnalul s-a tot scris. Despre modul cum a ajuns directorul acestei importante unităţi de cercetare ştiinţifică de asemenea s-a scris. Dar cum a ajuns Nechifor să semneze cu titlul ştiinţific „drd”, cea ce înseamnă că este înscris la teza de doctorat, ce lucrări ştiinţifice o fi elaborat, în afara bătăilor cu diferite persoane, printre care şi un anume Luigi Ionescu cu care se află în conflict deschis de mai multă vreme, în afară de condamnările penale suferite, cei din domeniul adevărate cercetări ştiinţifice nu am ştiinţă ca Nechifor să fi efectuat vreo cercetare ştiinţifică. În luna ianuarie vom reveni cu un material mai amplu despre dezastrul în care a ajuns Staţiunea de Cercetări Poipăuţi şi cum a reuşit Nechifor să distrugă munca de cercetare.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Afurisenia preotului
Jumări ardeleneşti
Horoscopul zilei
Anunţ URBAN SERV
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Botoşani: Se face lumină în situaţia lui Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Dinamica economiei: Afacerile de la Elsaco
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.12.2014
Lumea lu' Rotundu: Erou sau şarlatani
Kelemen Hunor spune ca maghiarii trebuie sa-si recupereze pamantul natal
WTA: Simona Halep, cea mai populara jucatoare din circuitul profesionist in 2014
Antal Arpad: Daca premierul nu isi instruieste prefectii, in secuime se poate intampla ce a fost la Targu Mures in '90
Cine este Andrei Gerea, ministrul propus pentru energie si IMM-uri
Miron Mitrea si-a anuntat demisia din PSD
Cine este Sorin Campeanu - propus sa ocupe functia de ministru al Educatiei in Guvernul Ponta 4
Viktor Orban: Ungaria isi va apara suveranitatea politica si va extinde suveranitatea economica
PMP l-a exclus din partid, prin "vot unanim", pe europarlamentarul Cristian Preda
Situatie tragi-comica in Teleorman
Oamenii spun ca primarul a lasat ca apele sa vina peste ei pentru a isi salva pestii
Document DNA, prezentat de Robert Turcescu:
Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane euro mita de la Ioan Niculae
Cine este Mihai Tudose, ministrul propus la Economie
Guvernul Ponta IV, cu un singur vicepremier. Cine sunt noii ministri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă