Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7459
De la 07 Ianuarie 2003
123642884

A venit la redacţie să ne explice sarabanda falsurilor

  • 14 February 2008, 23:00

Miercuri, la redacţia noastră s-a prezentat Gheorghe Crupinschi, soţul Gabrielei, femeia oarbă care apare cu semnătură la Notariatul Public Săndulache şi la banca BCR Bucecea. Cruprinschi a ţinut să ne explice că, nu numai soţia, dar nici el n-a călcat vreodată prin notariatul Mariei Săndulache sau banca din Bucecea. „Eu n-o cunosc pe notara Dârjan, doar am auzit de ea şi nici ea nu poate spune că mă ştie, devreme ce n-am călcat prin biroul său. Nici la banca din Bucecea n-a fost în viaţa mea şi nu cunosc nici un lucrător de la această banc㔠– ne-a precizat Gheorghe Crupinschi.
La aşa o declaraţie am insistat să aflăm cum de totuşi pe actele oficiale apare semnătura sa şi a soţiei. „Nepoata mea Liliana Şparhat a venit acasă la mine, prin vara lui 2004 şi m-a rugat să-i semnez o hârtie prin care s-o ajur să ia un credit de bancă. I-am semnat acea hârtie eu, că soţia nu vede. Altă hârtie n-am semnat de atunci, dar m-am trezit cu apartamentul scos la vânzare. Soţia mea n-a semnat nici un document. Dacă ar fi semnat, trebuia să apară parafa nu vreo semnătură de mân㔠– şi-a completat Crupinschi declaraţia faţă de noi.
Dacă lucrurile stau aşa cum susţin soţii Crupinschi, adică ei n-au călcat prin notariatul lui Săndulache Dârjan şi banca din Bucecea, atunci avem un întreg şir de documente semnate în fals. În astfel de condiţii, nu o acţiune civilă de întoarcere a executării silite se impune, ci o plângere penală împotriva notariatului şi a băncii pentru ca organul de cercetare penală să stabilească persoanele care se fac vinovate de semnarea în fals a celor doi soţi.
Sunt suspecte de falsuri semnăturile de pe Contractul de ipotecă nr. 27/16.072004, aparţinând soţilor Gabriela şi Gheorghe Crupinschi, act legalizat la Notariatul Public Maria Săndulache-Dârjan. Urmează semnăturile de pe Contractul de credit nr. 25/2949/16.07.2004, care diferă total faţă de cele de pe actul notarial. Pe ambele documente se face menţiune că persoanele semnatare au semnat în faţa notarului şi a conducerii băncii.
Nu trebuie să fii expert grafolog ca să-ţi dai seama că semnăturile de pe Actul adiţional nr. 25/2949/D/25.05.2005, prin care banca majorează societăţii Info Cont linia de creditare de la 3,3 miliarde lei vechi la cinci miliarde, sunt cu totul altele decât faţă de cele de pe documentele invocate. Mai mult, banca a făcut majorarea liniei de creditare fără a avea asigurată îndestularea din garanţii. Abia în 2006, când se îngroaşă gluma şi banca îşi dă seama că Info Cont este falimentară, se întocmeşte Actul adiţional nr. 25/2949/E/15.05.2006, prin care se completează garanţiile la nivelul creditului de cinci miliarde lei plus dobânzile.
Concluzia mea este una generată de experienţa acumulată în cei trei ani cât am fost inspector bancar de credit, tot într-o bancă privată. Iar această concluzie rezidă în faptul că atât notariatul cât şi banca n-au respectat procedurile legale de iniţiere şi derulare a legalizării documentelor care să formeze dosarul de credit. Iar dacă susţinerile soţilor Crupinschi, cum că n-au fost la notariat şi bancă să semneze documentele pe care apar semnăturile lor, sunt reale, atunci suntem în faţa unor falsuri grosolane pentru care vinovaţii trebuie identificaţi şi făcuţi răspunzători pentru faptele lor.
Ca şi în alte cazuri, vom urmări evoluţia procesului iniţiat şi dacă se va depune o plângere penală, dar şi faptul dacă susţinerile celor doi soţi sunt adevărate. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

De ce acţionăm împotriva normalităţii?
Ioan Rotundu
Simpozion pe tema surselor neconvenţionale de energie
Poliţia Comunitară vrea să înfiinţeze un număr de urgenţă
Comentariul comentariilor (LI)
(Ioan Rotundu)
Alţi bani publici, altă ţigăneală fără finalitate
Iubirea calculată în grame
Conţac îşi prezintă viaţa, cu oleacă de cancan
“Voinţa de a uita prelungeşte exilul, secretul alinării dorului sunt amintirile “
Conservatorii visează la 7 la sută din voturile botoşănenilor
Bătutul are excoriaţii microscopice şi a refuzat examenul chirurgical
Comunicat de presă
A născut-o pe Cleopatra chiar de Ziua Îndrăgostiţilor
APM vrea un sediu modern
Unii primarii au reticenţă faţă de centrele de permanenţă
IŞJ aşteaptă vizita unor elevi şi profesori din Cernăuţi
Proiectul „Adolescenţii renunţă la fumat” în plină desfăşurare
Primării care nu-şi plătesc datoriile decât executate silit
Minifestival de teatru la Botoşani
Judecătorul să fie cetăţeanul
Cum se pot cumpăra locuinţele ANL
Cum se calculează contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj
Restricţii privind vânzarea bunurilor culturale mobile
Horoscop
Consolare
Ăştia s-au pus bine cu toatele băncile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog