Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24415
De la 07 Ianuarie 2003
118529196

Vicele Ghiorghiţă, avocatul din oficiu al firmei HSR

  • 14 February 2010, 23:00

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă s-a declarat optimist în ceea ce priveşte „disciplinarea” şoferilor învăţaţi să parcheze în intersecţii, în curbe, pe spaţii verzi sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap.
Toate conflictele care au apărut în ultima perioadă între reprezentanţii firmei private Hi Speed Recovery şi şoferii din municipiu au avut ca punct de plecare încălcarea unei sau alteia dintre regulile de conduită referitoare la parcare reglementate de Hotărârea Consiliului Local. Lucrul acesta a fost stabilit şi de către poliţiştii care au instrumentat diverse cazuri de agresiune, ce s-au transformat în ultima vreme într-o practică periculoasă.
Pe de o parte, „haidamacii” de la HSR sunt nevoiţi să-şi facă datoria conform fişei postului, iar de cealaltă şoferii neatenţi care parchează în grabă, „doar pentru cinci minute”, timp în care maşina le este iute imobilizată.
„HSR este o societate privată care are contract cu Consiliului Local, nu este o societate a Consiliului Local. Aici poate să ia o sancţiune asupra angajaţilor doar administratorul societăţii, Primăria nu poate interveni vizavi de comportamentul angajaţilor unei firme private.
Primăria poate să se implice într-un conflict la Urban Serv, dar nu poate să intervină la o societate privată. Primăria Botoşani are contracte cu zeci de societăţi nu poate spune ce este în curtea unei societăţi sau a alteia dintre acestea. Dacă se constată de la poliţie că a greşit cineva de la HSR, da, atunci vom da o amendă societăţii. Primăria nu trebuie să se transforme într-un organ de anchetă”
a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă care respinge vehement orice asociere a imaginii sale cu firma care dă dureri de cap botoşănenilor.
Vizavi de comportamentul angajaţilor, acesta dezaprobă total orice formă de agresiune, dar susţine că Primăria nu poate interveni. „Am vrut să propun suspendarea activităţii firmei HSR pentru o perioadă, dar au sărit cei de la Poliţia Rutieră de doi metri. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla în oraş, mi-au spus? Aşa se întâmplă peste tot în oraşele civilizate şi nimeni nu-i bucuros să dea bani, dar asta este regula. Imaginaţi-vă cum ar arăta Botoşani-ul dacă firma nu ar mai fi. Iar parcări aiurea, accidente peste accidente. Şi eu nu-i cred pe ăştia care spun că nu au văzut locurile pentru persoanele cu handicap. Adică mergi cu maşina şi dai cu botul acesteia în tăbliţă, te izbeşti acolo, cum să n-o vezi”, a spus viceprimarul.
În ultima perioadă, angajaţii firmei HSR au întrecut măsura când a venit vorba de a interacţiona cu şoferul prins că a greşit. Insensibili, ajutaţi şi de fizicul impresionant, la adăpostul unor cerinţe din fişa postului, aceştia încearcă să-şi ducă la îndeplinire sarcinile de serviciul. Dacă pe de lături mai leşină de supărare o şoferiţă, înjură şi se agită un şofer grăbit, grija este una, anume să ducă maşina „în zonă” de unde începe altă corvoadă, coada de la casierie. Faţă de comportamentul agresiv al muncitorilor de la HSR numai patronul firmei are un cuvânt de spus.
Falsă este şi afirmaţia vicelui Ghiorghiţă că „Poliţia Rutieră a sărit de doi metri”. Poliţia Rutieră n-a cerut votul botoşănenilor precum consilierii municipali în frunte cu vicele Ghiorghiţă. Iar aleşii locali au obligaţia de a apăra contribuabilii de abuzurilor firmei pe care tot ei au autorizat-o şi i-au dat un contract aducător de mari profituri. Poliţiştii rutieri sunt plătiţi din banii contribuabililor şi menirea lor nu este să apere interesele firmei HSR, prin purtătorul lor de vorbe care a devenit viceprimarul Ghiorghiţă.
Botoşănenii cer ca Primăria Botoşani, consilierii municipali să pună capăt abuzurilor firmei HSR, care a trecut mai nou şi la corecţii fizice aplicate posesorilor de autoturisme ridicate, fără vreo sancţiune din partea Primăriei sau aleşilor locali, măcar condamnarea publică a comportamentului violent al angajaţilor firmei. Dimpotrivă, vicele Ghiorghiţă a luat apărarea bătăuşilor de la HSR, de parcă prin votul lor a ajuns în funcţia ce-o deţine.
Cu cât viceprimarul Ghiorghiţă o face tot mai insistent pe avocatul firmei HSR cu atât mai mult bănuielile botoşănenilor că el are anumite interese faţă de această firmă devin tot mai legitime. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Replica ţiganului către american
Gastronomie atractivă: Sos scu carne
Program TELE' M Botoşani, luni 15 februarie
Noi necazuri aduse de iarna tot mai grea
Scutul antirachetă sporeşte greutatea politică a României în regiune
Azi începe examenul de bacalaureat
Wall Street a ajutat Grecia să-şi ascundă datoriile timp de 10 ani
şi să adâncească Europa în crizî
62% dintre elveţieni se opun eliminării secretului bancar
Ţiganii de pe străzile din Paris, un deserviciu de imagine pentru România
Dacă România va ridica pretenţii teritoriale faţă de Republica Moldova
şi Ucraina, va avea probleme la hotarul cu Ungaria şi Bulgaria
Mircea Geoană, acuzat de intenţia de trucare a Congresului PSD
Moldovenii cer să nu mai fie nevoiţi să facă dovada ca dispun de 500 de euro
la intrarea în România
Premierul Emil Boc a cerut Eximbank să reducă salariul conducerii la 1.000 euro
Dmitri Medvedev vrea să facă ordine în industria petroliera a Rusiei
Avocaţii vor moştenirea profesiei în familie
decanul Baroului Brasov crede că fiii avocaţilor ar trebui acceptaţi automat în breaslă
Caricatură politică: Liber la hăcuit România
Mica publicitate
Comentariul comentariilor (XXIX)
Ioan Rotundu
În sfârşit, şi-au dat seama şi profesorii că sunt prostiţi pe faţă
Consumatorii de alcool au devenit o problemă de etică medicală
Cei care au reclamat Termica la Protecţia Consumatorilor, au făcut-o degeaba
Falşi inspectori pentru Protecţia Consumatorilor
Mircea Geoană a îndemnat la unitate
„Cântă bucium pe Ceahlău”
Accident grav la Mihai Eminescu
Violare de domiciliu şi port ilegal de cuţit la Ştefăneşti
Mihaela i-a ordonat să păstreze puterea
Să-i eutanasiem pe beţivi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă