Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6211
De la 07 Ianuarie 2003
123783801

Botoşani: Pune Portariuc la cale un tun mai mare ca al lui Comariţa?

  • 14 February 2014, 23:00

Hodoronc-tronc, primarului de Botoşani, Ovidiu Portariuc i s-a năzărit ca în transportul local să se renunţe la tramvaie şi să aducă în locul lor autobuze turceşti. Se pare că în interiorul PSD-ului plagiatul este o boală incurabilă. Găselniţa primarului nu este una originală şi ea are deja creat un precedent, Portariuc nefăcând altceva decât s-o plagieze.
În urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când Florin Ghiorghiţă era viceprimar iar Ioan Comariţa managerul societăţii Eltrans, s-a pus la cale o afacere prosperă pentru cei doi. Cel puţin aşa s-a scris în presa vremii. Pe banii publici s-au achiziţionat atunci mai multe autobuze, vreo cinci la număr, tot în scopul de a se asigura transportul public şi reduce cheltuielile cu circulaţia tramvaielor.
Autobuzele second-hand au fost plătite aproape la preţ de noi, aduse şi garate în curtea Eltrans. Pentru că Primăria Botoşani şli societatea Eltrans nu avea licenţă de transport pentru autobuze, acestea n-au fost utilizate niciodată. Garate în curte, autobuzele (foto) au ruginit cu timpul şi descompletate bucată cu bucată.
Nici primarul Florin Egner, care a patronat afacerea lui Ghiorghiţă, nici directorul Comasriţa n-au fost întrebaţi vreodată de ce au efectuat o achiziţie pe banii publici fără ca aceasta să fie oportună.
În mandatul primarului Cătălin Flutur s-au efectuat mai multe studii de eficientizare a transportului local. Specialiştii au concluzionat că o combinaţie între transportul cu microbuze şi tramvaie este cea mai bună soluţie pentru transportul local al municipiului Botoşani.
Flutur chiar a iniţiat demersurile necesare cu firma de transport local Microbuzul SRL în vederea concesionării liniei de tramvai. Negocierile erau aproape finalizate, dar au venit alegerile locale şi Flutur a pierdut mandatul de primar.
Noul primar Ovidiu Portariuc, ca o primă măsură, a schimbat managerul societăţii Eltrans, pe Victor Ivănescu, deşi societatea tocmai se redresare financiar şi începuse să aibă profit.
Noul manager Paul Schmit pus de Portariuc pe criteriu politic, doar pentru că este ginerele liderului social-democrat Florin Petrariu, a adus din nou societatea în prag de colaps financiar. După această ispravă, iată că primarul Portariuc vrea acum să renunţe la transportul cu tramvaiul şi să aducă autobuze turceşti.
În primul rând că Primăria Botoşani şi societatea Eltrans nu au licenţă de transport auto, deci aceste autobuze, dacă vor fi achiziţionate, vor avea soarta celorlalte. Apoi, la orele de dimineaţă, când merg elevii la şcoală şi muncitorii în zona industrială, cu autobuze de 22 de locuri nu poţi face faţă afluxului de călători, La fel şi la orele când elevii ies de la şcoală şi muncitorii de la serviciu.
Dacă primarul Opvidiu Portariuc ar fi continuat ceea ce a început Cătălin Flutur, adică concesionarea liniei de tramvai societăţii Microbuzul SRL, problema Eltransului s-ar rezolva imediat. Mai mult, prin concesionare, Primăria Botoşani nu numai că n-ar mai cheltui bani cu Eltrans-ul dar ar avea de încasat şi redevenţa de concesionare.
De ce caută primarul Portariuc să facă o achiziţie publică de multe milioane de lei care să nu folosească la nimic în locul unei soluţii deja existentă şi care ar aduce bani la bugetul primăriei? Cunoscătorii substratului afacerii spun că la mijloc ar fi vorba de un comision extrem de important. Probabil că aşa o fi, de vreme ce se renunţă la o soluţie avantajoasă pentru una costisitoare şi de neutilizat legal.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: De ce mor bărbaţii mai repede decât femeile
Horoscopul zilei
Guvernul ar putea reduce plafonul de platp a impozitului forfetar
Guvernul, către FMI: 2,8 miliarde de euro, risc de dezangajare a fondurilor UE în 2014
Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii vor face o analiză a rezultatelor pilonului doi de pensii
Nicolae Negru: UE încrezător în forţele sale
Laura Chiţoiu, audiată la DNA în dosarul Carpatica - ASF
Joe Biden, vicepreşedintele SUA, a discutat la telefon cu Traian Băsescu despre starea statului de drept în România
Părinţii permisivi din Suedia au dat naştere unei generaţii de monştri?
ce se întâmplă cu copiii lăsaţi să facă tot ce vor - de la prăbuşirea disciplinei în şcoli pana la suicid
Un zvon cu sâmbure de adevăr
Ioan Rotundu
În plasa poliţiştilor au căzut doar porcuşorii
Nemaiavând cine să-i felicite, s-au felicitat între ei
Premiantul Traian Apetrei lăsat corigent la… fizică
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 14.02.2014
Victor Ponta s-a răzgândit în privinţa cotei progresive de impozitare
Iulia Ionescu, adolescenta dispărută în urmă cu 4 zile, a fost găsită
Atracții dulci pentru vizitatorii Uvertura Mall
Informaţii noi despre aventura adolescentei Iulia Ionescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog