Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10261
De la 07 Ianuarie 2003
110930731

Conţac şi Flutur au tăiat tortul puterii în felii mulţumitoare

  • 14 January 2009, 23:00

Prima rundă de negocieri între cele două forţe politice, Partidul Social Democrat şi Partidul Democrat Liberal a avut loc ieri, la sediul Consiliului Judeţean. Partenerii de coaliţie au dat publicităţii deocamdată doar numele instituţiilor ce revin fiecărui partid, fără a enumera şi cele ale directorilor, cu toate că acestea au fost stabilite.
Astfel, PSD va prelua conducerile la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Garda Financiară, Direcţia Agricolă, Comisariatul Judeţean de Mediu, Administraţia Apelor Române, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Autoritatea de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean de Construcţii, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, Inspecţia Silvică şi de Vânătoare, Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, Sucursala Judeţeană a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Direcţia de Cultură, Biroul Vamal Stânca Costeşti, Direcţia de Telecomunicaţii, Clubul Sportiv Botoşani, Direcţia Generală de Statistică, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, Secţia de Drumuri Naţionale, Unitatea Fitosanitară, Unitatea de Administrare Judeţeană şi ANRSC Botoşani.
Partidului Democrat Liberal îi revine şefia Direcţiei de Finanţe, Direcţia Silvică, Direcţia Muncii, Casa de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Sanitar Veterinară, Autoritatea Rutieră Română, Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială, Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Casa Judeţeană de Pensii, Registrul Auto Român, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Direcţia pentru Sport, Unitatea de Ameliorare şi Producţie în Zootehnie, Biroul Vamal Botoşani, Casa Corpului Didactic, Oficiul Judeţean de Poştă, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, Serviciul pozaServiciul Judeţean de Metrologie Legală, Biroul Judeţean de Rentă Viagera, Inspectoratul Concurenţei şi funcţia de conducere de la Barajul Stânca Costeşti.
Zilele acestea urmează să aibă loc o a doua rundă de negocieri, în care se vor stabili directorii adjuncţi ai instituţiilor. „Cele două partide au hotărât să aibă prima întâlnire referitor la nominalizare, acolo unde se va impune. Să nu se înţeleagă că neapărat vrem schimbări. Doar acolo unde se impune vom face schimbări”, a spus liderul PSD Botoşani, Constantin Conţac (foto 2), după negocieri.
De cealaltă parte, liderul pedelist, Cătălin Flutur (foto 1) a apreciat şi salutat modul în care au decurs discuţiile le prima întâlnire a celor două comisii. „Comisiile au datoria de a asigura bunul mers al alianţei la nivel de judeţ, aici mă refer la faptul că avem datoria de a asigura coeziunea cât şi buna funcţionare pe tot ce înseamnă perioada acestei alianţe, o perioadă făcută pentru patru ani. Această repartizare a funcţiilor a fost votată de toţi cei zece membri ai comisiilor, a fost făcut transparent şi s-au împărţit clar în mod egal. Tot azi am decis ca funcţiile de directori adjuncţi, poziţiile doi la nivelul instituţiilor se vor împărţi într-o a doua etapă a negocierilor, dar tot în mod egal”, a subliniat Cătălin Flutur, asigurându-i pe toţi colegii de partid, care au investit comisia pentru a purta aceste negocieri că membrii acesteia vor avea în vedere ca cei ce vor ocupa posturile să îndeplinească o serie de condiţii şi anume, competenţă, integritate, expertiză şi să fie lideri de opinie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Băncile pot contacta vecinii pentru recuperarea creditelor?
Comunicat de Presă
Dosar penal pentru braconaj piscicol
Botosaniul beneficiaza de retea mobila de 7,2 Mbps de la Orange
Informatizarea sistemului comunitar pentru situaţii de urgenţă din judeţul Botoşani
Ministrul Sănătăţii a prezentat public direcţiile strategice ale Ministerului Sănătăţii
Extremistul Marko Bela nu vrea biserici ortodoxe româneşti în oraşele din Valea Plângerii
Austria sare în ajutorul Basarabiei, România stă în continuare şi fluieră!
Românii din Italia pot depune cereri pentru bonusul fiscal
Mihaela Rădulescu, mai bogată cu 700 000 euro în cont
Homo Sapiens şi… al său viitor
Horoscop
Nu sta pe gânduri, ei te... rezolvă!
Dorinţa lui Boc... din copilărie
Comentariul comentariilor VIII
(Ioan Rotundu)
Cine pe cine arde intre coloane la PSD?
ce este "arderea intre coloane"
Comunicat de presă ISU
Fruntaşi la violuri
Aproape 2.400 de rente viagere de plată la Botoşani
Caietele Teatrului „Mihai Eminescu” ies la lumină, după 40 ani
Au scăpat de indezirabili!
Ioan Rotundu
Criza economică a pătruns şi în societatea Electroalfa Internaţional
Elev de liceu internat în comă alcoolică
Moartea suspectă a unei fetiţe la… numai cinci zile de la naştere
Tineri beţivani şi bătăuşi îşi fac de cap prin Botoşani
Alocaţiile pentru copii întârzie iarăşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă