Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3345
De la 07 Ianuarie 2003
123968969

Meci cu scântei

Fotbalul dezbină Consiliul Judeţean

  • Consilierul PD Viorel Alexandru l-a criticat dur pe Constantin Conţac pentru respingerea solicitării de finanţare a F.C. Botoşani fără consultarea consilierilor judeţeni
  • În replică, preşedintele CJ l-a invitat pe Alexandru să-l dea în judecată
  • Conţac susţine că bugetul de anul acesta nu permite CJ să sprijine financiar echipa fanion a judeţului
  • Consilierii ar putea decide, totuşi, implicarea în fotbal a CJ la rectificarea bugetului
  • Aceasta s-ar putea traduce în finanţarea reparării Stadionului Municipal, montarea de scaune din plastic şi chiar în montarea unei instalaţii de nocturnă
  • 14 June 2006, 23:00

Finalul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean s-a lăsat cu scântei între consilierul PD Viorel Alexandru şi preşedintele Constantin Conţac. Totul a pornit de la faptul că preşedintele CJ a răspuns unei solicitări a societăţii FC Botoşani, fără a consulta consilierii judeţeni. FC Botoşani a solicitat CJ să devină acţionar al societăţii, prin cumpărarea unui pachet de 25 de acţiuni. Din cauza faptului că bugetul judeţean este insuficient în acest an, Constantin Conţac a trimis un răspuns negativ societăţii care administrează echipa de fotbal. Faptul că a luat singur hotărârea l-a deranjat pe consilierul PD, care i-a recomandat lui Conţac să nu mai trimită răspunsuri de unul singur la solicitări care trebuie dezbătute în cadrul unor şedinţe CJ: “Legea spune clar, Consiliul Judeţean hotărăşte participarea la un capital social. A fost o solicitate de participare la capitalul social al unei societăţi comerciale. Consiliul Judeţean, nu preşedintele, trebuia să decidă dacă participă sau nu!”. Viorel Alexandru l-a acuzat pe preşedintele CJ că abuzează de funcţia pe care o deţine şi ia hotărâri în numele instituţiei. Vizibil enervat, Conţac i-a recomandat lui Alexandru să-l dea în judecată. Motivul invocat de preşedintele PSD Botoşani faţă de decizia luată a fost acela că, în acest an, CJ nu are suficiente fonduri pentru a susţine activitatea echipei de fotbal. “Eu îmi fac datoria şi respect legea. Nu se poate ca, de fiecare dată când există o problemă, să fie vinovat preşedintele”, a declarat Conţac.
Solicitarea adresată Consiliului Judeţean de către pozaadministratorii FC Botoşani a avut ca fundament problemele financiare cu care se confruntă echipa, în condiţiile în care o serie dintre actualii acţionari, membri fondatori ai societăţii, nu şi-au adus contribuţia financiară promisă pentru susţinerea formaţiei botoşănene. Din acest motiv, la ora actuală, bugetul societăţii este deficitar. Vicepreşedintele CJ, Dorin Ciuştea, consideră că, probabil, la următoarea rectificare bugetară, acest subiect va constitui un punct important de discuţii. “Răspunsul domnului preşedinte Conţac a fost o chestiune temporară, până la găsirea unei posibilităţi de a răspunde în mod concret cu o participare. Personal, agreez ideea de a participa ca acţionari la club şi de a-i susţine, pentru că eu consider că acţionarii din mediul privat au făcut eforturi foarte mari pentru a aduce echipa unde este la ora actuală”, a precizat vicepreşedintele CJ. Ciuştea consideră că echipa de fotbal a dovedit că desfăşoară o activitate serioasă. FC Botoşani a avut rezultate bune, având posibilitatea ca, în anii următori, să atace chiar şi promovarea în divizia A. Consiliul Judeţean se poate implica în finanţarea echipei, participând la modernizarea stadionului, a vestiarelor, la procurarea unui mijloc de transport, amenajarea unei baze sportive de antrenament şi susţinerea stimulentelor pentru hrană. În schimb, CJ nu se va implica în plata salariilor fotbaliştilor. “Dacă această implicare financiară va fi aprobată de consilieri, Consiliul Judeţean va susţine baza materială fără de care echipa nu poate să evolueze. Poate vom pune sisteme de supraveghere, scaune individualizate, iluminat nocturn”, a adăugat Dorin Ciuştea.(Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Boicotarea bacalaureatului şi a noului an şcolar
Incident de muncă la Polivalentă
Mulţumiţi că nu dorm sub cerul liber
Vizită ministerială la Botoşani
Investiţie de 4 miliarde de lei în Piaţa Mare
Termica SA a fost premiată de pompieri
Greşelile de ortografie pot duce la penitenciar
Concurs de titularizare fără fraude
Mai mulţi botoşăneni îşi petrec concediul în străinătate
Neînţelegeri în CJ din cauza reabilitării drumurilor
Poliţişti şi militari trataţi pe banii civililor
Valul de gripă aviară se apropie de final
Nici un nou focar de gripă aviară în ultimele şase zile
Traian Băsescu participăla Consiliului European de vară
Ratificarea de către Olanda a Tratatului de aderare este o surpriză
Lucrările la autostrada Bucureşti-Braşov încep în octombrie
Parlamentul a aprobat rapoartele Curţii de Conturi şi CNVM
Consiliul European trebuie să se adopte o formulă clară privind aderarea României
Radu Berceanu, profund nemulţumit de oferta turistică din România
Republica Moldova, punct de plecare a investiţiilor româneşti spre alte pieţe
Biletele de tren se scumpesc cu 5,2 la sută
Peste jumătate din locuinţe necesită reabilitare termică
Unul din patru români îşi ia liber
Regimul reabilitează Tradiţia
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog