Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10202
De la 07 Ianuarie 2003
118489428

Botoşani: La IJP, controalele au venit şi-au plecat. Din urmă corupţia dă în floare

  • Adrian Marcu
  • 14 June 2015, 23:00

Recent, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani s-au efectuat trei controale paralele. Un control a fost efectuat de către procurori de la DNA Bucureşti. Aceştia au păstrat pentru control numai aspectele importante, cele care li s-au părut a fi minore fiind transmise printr-o notă de serviciu spre control către procurorii DNA Suceava. Asupra acestor aspecte vom insista în materialul de faţă. Un alt control l-au efectuat ofiţeri superiori din cadrul inspectoratului General de Poliţie Bucureşti, specialişti în resurse umane, cei de la DNA Bucureşti neavând oameni specializaţi pe acest domeniu.
Cele trei organisme de anchetă au consemnat concluziile în acte separate de control şi le-au predat celor de la DNA Bucureşti spre valorificare. Numai că, aşa cum am şi accentuat, exact principalele aspecte legate de corupţia care domină vârfurile din IJP Botoşani n-au foit verificate de către procurorii DNA Bucureşti şi lăsate să fie îngropate de către cei de la DNA Suceava şi IGP.
Denunţul faţă de Cristian Cucoreanu
Controalele au fost declanşate în urma unui denunţ depus la DNA de către şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Mitică Aioanei, nemulţumit de atitudinea comisarului şef Cristian Cucoreanu, care n-a achiesat la toate iniţiativele sale legate de o serie de anchete referitoare la criminalitatea economică. Se spune că de fapt Aioanei a pus la cale, împreună cu adjunctul lui Cucoreanu pe Resurse Umane, Adrian Osolinschi, această răzbunare soldată cu suspendarea din funcţie a lui Cucoireanu. Nu cunoaştem dacă şi controlul procurorilor DNA a pus în evidenţă acest aspect care este cât se poate de apropiat realităţii.
Ştim că la anchetă comisarul şef Cristian Cucoreanu a negat că ar fi semnat acea dispoziţie de promovare în funcţie a inspectorului de poliţie Criostian Şuhan fără a întruni condiţiile legale. Dacă expertiza grafologică îi va atesta semnătura, înseamnă că a semnat documentul în împrejurări fortuite, a mai explicat Cucoreanu anchetatorilor.
Dar pentru cei din IJP aflaţi cu musca corupţiei pe căciulă era important ca şefia, fie şi interimară, să fie deţinută de comisarul şef Mihai Bunduc (foto), ceeia ce au reuşit să obţină de la IUGP Bucureşti, deşi şi Bunduc avea denunţuri la DNA. Dar ce n-au descoperit, sau n-au dorit să descopere anchetatorii abia acum inventariem.
Cazul Mihai Cloiveţ
Despre Mihai Cliveţ, omul care era un neica nimeni şi a ajuns de la gradul de agent de poliţie, paznic pe la uşile şefilor, la gradul de ofiţet inspector pr. de poliţie noi am scris iar Rotundu a realizat şi un reportaj la Lumea lui intitulat „Poliţistul contestat”, reportaj difuzat pe Tele’M Botoşani în 15 noiembrie 2014 şi în urma căruia şefii n-au mai avut încotro şi l-au demis din funcţia de şef pe Mihai Cliveţ.
Se făceau în acel reportaj dezvăluiri de către trei poliţişti despre cum a ajuns Cliveţ ofiţer de poliţie trecând peste legile interne dar susţinut de anumiţi şefi, cel mai arătat cu degetul fiind acest Mihai Bunduc.
Retrogradat şi trimis pe post operativ la Postul de Poliţie Hlipiceni, Cliveţ este din nou ofiţer în IJP Botoşani şi încă pe un post plin de responsabilităţi la Serviciul de Pază li Ordine.
Trimis la Hlipiceni, cu leafa mult diminuată, se spune că Cliţev s-a plâns protectorului săi că-l denunţă despre mita dată dacă nu-l promovează din nou. Iar de când Mihai Bunduc a preluat şefia interimară a OJP Botoşani, Cliveţ a revenit din mai a.c. pe post de ofiţer la IIP şi se ocupă, culmea, de cercetări penale. Anchetat în mai multe dosare şi cu altele pe rolul instanţei de judecată (Judecătoria Botoşani dosar 17666/193/2014, inculpat pentru purtare abuzivă, termen de judecată 29 iunie a.c. etc.) Mihai Cliveţ îi anchetează acum pe alţii. Cum poate fi posibil aşa ceva? La IJP Botoşani este posibil atâta vreme cât la comandă se află mult contestatul Mihai Bunduc.
Surse din interiorul IJP indică faptul că dacă procurorii DNA Bucureşti nu lăsau în seama celor de la DNA Suceava verificarea unor aspecte legate de activitatea lui Bunduc, ar fi descoperit lucruri uimitoare. De exemplu, toate promovările din cariera lui Clkiveţ sunt legate şi de angajarea de către acesta a unui credit bancar, bani cu care şi-ar fi cumpărat promovările. Dar cel mai important ar fi fost să se descopere condiţiile în care Cliveş, cercetat penal şi trimis în judecată, a fost adus din nou la IJP şi pus să-i ancheteze pe alţii. S-ar fi aflat şi în a cui buzunar a băgat Cliveţ ultimul teanc cu bani.
Procurorii de la DNA Suceava trebuiau să-şi înceată ancheta audiind martori şi adunând probe, după care să-l ancheteze şi pe Bunduc. Dar ei au procedat invers. I-au dat lui Bunduc să citească denunţurile care i s-au făcut şi i-au creat posibilitatea de a influenţa martorii care au fost audiaţi ulterior.
Se spune că Bunduc are un talent extraordinar de a îndulci inima oamenilor apelând a sentimentele umanitare ale acestora, vorbindu-le blând şi îngăduitor, arătându-se iertător şi dispus să-i ajute la necaz, aptitudini care până acum l-au salvat din multe situaţii neplăcute, cum l-au salvat şi din această anchetă.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Gabriel Oprea ameninta cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica "pe furis" Codul Penal
I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. Pe noi ne pierd de parteneri
Iasi: Mandat de retinere pe numele unui fost judecator, aflat la pensie
Avertizare meteo valabila de duminica pana marti seara
Neurochirurgul italian care vrea sa faca primul transplant de cap la om cere ajutorul lui Bill Gates
Cancelaria Prezidentiala, despre prezenta premierului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene
eveniment boicotat de majoritatea liderilor UE: Ponta nu ne-a informat ca merge la Baku, este o greseala de politica externa
Pensia medie a crescut la 890 de lei
iar numarul pensionarilor este egal cu cel al salariatilor. 1,3 milioane de persoane primesc pensie de urmas sau de invaliditate
Wall Street Journal: Vladimir Putin deschide un front arctic in noul Razboi Rece
Alegeri locale in Republica Moldova, la doua zile dupa demisia Guvernului Gaburici
Un avion militar rus s-a apropiat periculos de patru nave NATO din Marea Baltica
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cum a creat Dumnezeu FEMEIA
Reţeta zilei: Antricot de vită la grătar
Dar Rotundu cum a comentat?
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.06.2015
Caricatura yilei: Ponta
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă