Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9502
De la 07 Ianuarie 2003
114974130

Deşi a vrut să vadă şcoli cu adevărate probleme

Ministrul de 15 stele europene a fost uşor de manipulat

  • 14 May 2007, 23:00

Ajuns de râsul copiilor pentru că a indicat 15 stele pe steagul european în loc de 12 câte sunt în realitate, ministrul Educaţiei a fost ieri oaspetele judeţului nostru. Pe un traseu bine stabilit, ministrul educaţiei şi cercetării Cristian Adomniţei a vizitat ieri, 14 mai, trei unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani. Acesta a fost dus la celebra şcoală din Balta Arsă şi la două unităţi de învăţământ de prestigiu din municipiul Botoşani, Colegiul A.T Laurian (foto) şi Liceul de Artă „Ştefan Luchian”. La Balta Arsă, ministrul Adomniţei a dorit să afle care sunt problemele pe care le are şcoala. Însă, marile probleme ale unităţii de învăţământ au dispărut odată cu reabilitarea şi modernizarea clădirii. În mica şcoală de la Balta Arsă s-a investit suma de aproximativ 9 miliarde lei vechi, valoare care, pentru început, ministrului i se păruse destul de mare. Însă, analizând mai bine lucrările realizate la unitatea de învăţământ, ministrul educaţiei a afirmat că „Atât timp cât este vorba de investiţii în educaţie, valoarea nu este prea mare, iar lucrarea făcută este de calitate”.
În vizitele pe la unităţile de învăţământ ministrul a fost însoţit de prefectul Cristian Roman, deputatul liberal Liviu Câmpanu şi cei trei inspectori generali. Cu toate bunele intenţii ale conducerii IŞJ Botoşani şi ale prefectului de a se lăuda cu realizările făcute într-un timp destul de scurt, la Balta Arsă ministrul şi-a exprimat speranţa că ar fi dorit să vadă şcolile unde este nevoie cu adevărat de intervenţia sa. „Sunt fericit că domnul prefect vrea să îmi arate exemplele bune din judeţul Botoşani, însă pe mine mă interesează, în schimb, locurile unde mai e nevoie de intervenţia ministrului şi nu unde problemele s-au rezolvat”, a declarat Cristian Adomniţei.
Următorul punct de oprire în traseul ministrului a fost Colegiul A.T Laurian. Cu toate că ministrul era însoţit în mare parte de liberali, la această unitate de învăţământ şi-a făcut simţită prezenţa deputatul social-democrat Cătălin Buhăianu. La A.T. Laurian Botoşani, primul lucru pe care ministrul a ţinut să îl facă, a fost să viziteze grupurile sanitare. Acesta a intrat numai la toaleta pozatoaleta băieţilor şi s-a arătat nemulţumit de felul cum arată. A remarcat în mod special că la o parte din grupurile sanitare lipsesc uşile. Explicaţia dată de conducerea unităţii a fost una destul de simplă şi seacă, şi anume că, „Uşile nu se ţin în balamale”, răspuns care l-a făcut pe Adomniţei să replice pe măsură, afirmând că „Probabil că la Botoşani nici nu se găsesc balamale pentru o uşă”.
În opinia ministrului educaţiei şi cercetării Colegiul A.T. Laurian Botoşani este cea mai importantă instituţie de învăţământ din Botoşani. Având în vedere că la această unitate de învăţământ se realizează lucrările la noua clădire, ministrul a asigurat conducerea că va aloca fondurile necesare pentru finalizarea întregii investiţii. Dacă în mod normal la intrarea pe un şantier trebuie purtată o caschetă, ministrul a refuzat. Motivul a fost că nu i s-a dat una albă de inginer, potrivit specializării sale. Cu toate că a apreciat modul de lucru al firmei care realizează lucrările la Liceul A.T. Laurian, din punct de vedere al specialistului, Cristian Adomniţei s-a arătat nemulţumit de culorile alese pentru clădire şi modul în care au fost aranjate.
Tot la această unitate de învăţământ ministrul a fost pus în faţa unei situaţii mai puţin plăcute. El a fost aşteptat de un fost angajat de la şcoala din Corni, care i-a înmânat mai multe hârtii scrise. Fără a se uita peste ele, ministrul le-a înmânat inspectorului general Horia Negrescu pentru a se ocupa de caz.
Ultima şcoală vizitate de Adomniţei a fost Liceul de Artă „Ştefan Luchian”. Aici vizita a fost destul de scurtă, deoarece ministrul nu a intrat decât până în holul din faţa cancelariei al şcolii şi a discutat cu directorul Cristina Livadaru, care a prezentat doleanţele unităţii. În finalul vizitei sale la Botoşani, ministrul educaţiei şi cercetării a avut întâlnire cu toţi inspectorii şcolari la sediul IŞJ. Aici ministrul şi-a prezentat priorităţile pentru mandatul pe care îl are şi a răspuns la câteva întrebări venite din partea inspectorilor botoşăneni. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Noi termene pentru eliberarea paşapoartelor
Primarul vrea cloramină la preţ fără speculă
Strada Armeană va avea veşminte noi
Ministrul Orban s-a lăsat hurducat pe şoselele botoşănene
* el a promis că ne va ajuta să avem şosele mai bune
Strategii post-referendum
Ioan Rotundu
Prefectul Roman vrea ca vama Rădăuţi Prut să funcţioneze
Semnale de alarmă asupra situaţiei demografice din Botoşani
Comentariu la comentarii (XCV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi ochiul dracului
Compania Life Care lansează primele produse BIO din România!
Horoscop
Cugetări şi citate din Blaga şi Călinescu
Atât de aproape...
Mică publicitate
Executăm la comanda clinetului
Concurs pentru elevii talentaţi la muzică şi dans
Noi stimulente financiare pentru angajarea elevilor şi studenţilor
Concurs de Mediu, dar fără lucrări furate de pe Internet
Salarii compensatorii calculate greşit
Pui marinat la grătar
Subofiţeri de la jandarmi implicaţi într-un accident rutier
Ţigări confiscate la Gorbăneşti
S-a sinucis cu alcool şi medicamente
56 miliarde lei vechi pentru WC-uri şcolare europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă