Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19498
De la 07 Ianuarie 2003
118498724

Venit la Botoşani, fostul ministru Dragnea ne promite o viaţă de vis

  • 14 May 2010, 23:00

Prezent vineri la Botoşani, fostul ministru al Administraţiilor şi Internelor, Liviu Dragnea a condamnat aspru măsurile pe care Guvernul le-a propus pentru reducerea cheltuielilor. Acesta a lovit direct în politica PDL, acuzând „portocalii” de furt din banii publici. Liviu Dragnea a calificat situaţia dezastruoasă care a pus stăpânire pe România ca fiind efectul instituirii unui stat aproape mafiot, clientelar. În opinia sa pensionarii, bugetarii astupă găurile create de PDL-iştii care fură banul public.
„Botoşănenii să nu-şi piardă speranţa. Vom face tot ce este posibil cu toate instrumentele democratice pe care le avem la îndemână pentru a opri aceste măsuri, acest genocid social. ceea ce se întâmplă azi în România este instituirea efectului instituirii unui stat aproape mafiot, clientelar, unui stat care cinism nemăsurat doreşte ca toate furturile care se întâmplă din banul public din România să fie plătite de pensionari şi de o mare parte dintre salariaţi” a declarat Liviu Dragnea.

„Se vrea privatizare frauduloasă”
Secretarul general al PSD a acuzat guvernul actual că se folosesc de situaţia actuală din ţară pentru a continua privatizările frauduloase, calificând circul legat de măsuri şi reducerea pensiilor drept „mascaradă”. „Vor să folosească această mascaradă pentru a continua privatizări frauduloase în România şi actuala putere doreşte şi asta e scris negru pe alb în acordul cu FMI în care îşi asumă continuarea în mod agresiv politica de privatizare a energiei. Să vedem cui dă Videanu Energia în România, cui îi va da Videanu ce mai este de privatizat în România şi din păcate discutăm despre privatizarea unor domenii strategice. Au mai rămas puţine în România. Vor să folosească această criză, care nu a fost generată în România, dar a fost amplificată de actualul Guvern, pentru a reduce la maxim personalul din administraţie şi pentru a reduce la maxim pensiile” este de părere Liviu Dragnea.
Acesta a descris un scenariu sumbru îbn cazul încare măsurile propuse de Guvern de reducere a cheltuililor vor deveni literă de lege. Bugetarii se vor „mânca” între ei, iar pensionarii vor alimenta o vrajbă naţională. „Trăim într-o ţară construită de aceşti oameni, care au plătit ani la rând contribuţii la stat. Acum statul nu le dă acestor oameni de pomană, le dă ceea ce au contribuit. La un milion de şomeri vine şi mai adaugă trei sute de mii şi se continuă această politică de vrajbă naţională, de canibalizare a bugetarilor dacă lucrurile propuse vor fi puse în practică. În perioada următoare vor alimenta o vrajbă în interiorul bugetarilor, de genul care pe care” a declarat oficialul PSD.
Fostul ministru a recomandat PDL-iştilor o soluţie imediată care ar scoate România din criză: să fure mai puţin. „Îi deranjează foarte tare numărul mare de pensionari? Să dea atunci o lege în partid să fure mai puţin. Să nu mai fure cu camionul, să fure cu Loganul şi ajungem în 31 decembrie” a conchis secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Contrabanda cu ţigări sub ochiul protector al autorităţilor
Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor a acuzat lipsa de implicare şi de reacţie în cazul traficului de ţigări care a pus stăpânire pe Moldova, zona devenind astfel raiul contrabandiştilor. Oficialul PSD de la Bucureşti a criticat instituţiile responsabile din Botoşani şi din celelalte judeţe din zona de nord-est a României că închid ochii la tirurile încărcate cu ţigări, dar se dovedesc foarte vigilenţi cu cetăţenii care au asupra lor mai mult de un cartuş.
uşesc şi nu doresc, pentru că limita dintre incompetenţă şi complicitate este din ce în ce mai greu de sesizat, să combată evaziunea fiscală. Toată lumea simte ce se întâmplă în domeniul alcoolului, în domeniul petrolului, contrabanda cu ţigări. Câte ţigări de contrabandă se vând numai aici în nordul Moldovei…Numai la Bucureşti nu se ştie de lucrul acesta. Am înţeles că ei sunt foarte eficienţi în a opri cetăţenii care fac mic trafic numai pentru că au mai mult de un cartuş de ţigări la ei, dar nu reuşesc să prindă camioanele şi tirurile cu ţigări. Sunt absolut convins că structurile statului au informaţii şi informează periodic membrii Guvernului despre aceste aspecte, dar se pare că nu sunt în stare să oprească lucrul acesta”e părere Liviu Dragnea.
Acesta a adăugat că are informaţii că anumite structuri trec cu vederea acest fenomen, dar a evitat să dea lucruri concrete, deoarece informaţiile pe carele deţine şi concluziile sale nu sunt susţinute de dovezi. Mai mult, el a spus că există şi mafie a florilor, însă a susţinut că este doar o coincidenţă între faptul că demnitari din judeţ au fost acuzaţi că derulează astfel de afaceri cu instituţiile statului.
abandă era şi pe vremea lui Decebal. Eu în alea 12 zile cât am fost ministru nu am reuşit să stopez contrabanda cu ţigări. Vreau să cer ANAF-ului, care nu este străin de ceea ce se întâmplă cu contrabanda cu ţigări în nordul Moldovei, îndrepte funcţionarii statului către contrabanda reala, să scoată la lumina zecile de miliarde de euro care se învârt în economia neagră”pus secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Cât se munceşte într-o companie
Va da aprobare Franţa revizioniştilor maghiari să manifeste la Versailles împotriva României!?
„Românii din străinătate sunt partea cea mai evoluată a naţiunii române!”
Popii Moscovei îi bruschează pe preoţii români
Adio plăţi compensatorii, ajutorul financiar acordat mamelor la naşterea copilului şi tinerilor aflaţi la prima căsătorie
Miercurea misterelor Bucureştilor. Ce i-a turbat pe oamenii de la FMI?
Un detector de viruşi care iţi spune că eşti bolnav înainte să ştii asta
ISU recomandă populaţiei sî stea în casă şi să închidă toate ferestrele
Grecii fac publice numele celor care evită să îşi plătească taxele la stat
Dan Voiculescu propune detaşrea a 10.000 de militari la Interne si Finanţe
pentru a combate evaziunea fiscală şi contrabandă
Important este că reducerea de 25% să vizeze fondul de salarii şi nu fiecare angajat
Cod galben de ploi, intensificări ale vântului şi grindina, de sâmbătă până duminică
autorităţile au emis şi o avertizare de inundaţii
El Pais: Franţa ameninţă că renunţă la euro pentru a salva Grecia
Gheorghe Marcu, preşedintele CJ în 2012?
Florin Ţurcanu, s-a întreţinut cu PSD-istul Liviu Dragnea
„Marşul factorilor poştali” supravegheat de jandarmi
Parfumuri contrafăcute la Prefectură
Sfânta Liturghie cu 120 de preoţi
Cetăţenii care locuiesc în cartierul Stejari nu mai vor festival în curtea lor
Birul lui Crin sărăceşte Organizaţia PNL Botoşani
Funcţia de preşedintele al Consiliului Judeţean ar putea să dispară
atenţionează liberalul Florin Ţurcanu
Vasile Adăscăliţei va pierde pe mâna lui
sunt de părere liberalii
Deputatul Florin Ţurcanu, atins de aripa crizei economice
Românul şi derapajele
Au pensiile cele mai mici din ţară
Educatorii şi învăţătorii vor fi obligaţi să absolve o facultate
Cadrele didactice au recâştigat titularizarea pe post
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă