Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13922
De la 07 Ianuarie 2003
120750563

Liberalul Câmpanu caută salvarea în braţele lui Conţac

  • şeful social-democraţilor habar n-are de intenţiile lui Câmpanu
  • 14 March 2008, 23:00

Preşedintele PNL Botoşani, Liviu Câmpanu a făcut ieri public că în urma discuţiilor avute în această săptămână cu o parte din membrii Biroului Politic Central a luat decizia ca la Botoşani, organizaţia să semneze un protocol de colaborare cu PSD. „Sunt convins că PNL împreună cu PSD vor obţine peste 75 la sută din voturile electoratului botoşănean. Vrem să stabilim un comportament corect faţă de electorat, să nu spunem azi una şi mâine alta”, a declarat Liviu Câmpanu.

Au făcut acest pas ca să nu le-o ia înainte PD-L
Colaborarea va fi definitivată săptămâna viitoare şi se va încheia cu un protocol semnat de echipele de negociere. Liberalul susţine că vor fi abordări punctuale, atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi la nivelul administraţiilor locale din teritoriu. Din punctul său de vedere, această colaborare nu este un fel de „struţo-cămilă” ci un gest realist şi dacă PNL nu ar fi făcut acest pas, l-ar fi făcut PD-L. Liderul liberal precizează că se putea lua în discuţie ipotetic şi o posibilă colaborare între PNL şi PD-L, dar comportamentul politic al PD-L arată foarte clar că acest partid nu reprezintă o forţă, că este format din aventurişti care pleacă la drum încercând să mai agaţe ceva pe traseu. Condiţie în care, după părerea sa, nu se poate pune bază pe PD-L fiindcă PNL are responsabilitatea reprezentării intereselor cetăţenilor judeţului Botoşani. Nu va fi un candidat unic pentru Primăria Botoşani, ci doar o susţinere pentru turul doi.
Cu tot protocolul, Liviu Câmpanu va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani împotriva social democratului Constantin Conţac. „Va fi o luptă cinstită, corectă. Mi-aş dori să fie o luptă cinstită prin care să încercăm să convingem electoratul pe proiecte, nu pe promisiuni”, a mai adăugat Liviu Câmpanu. Acesta informează că fiecare filială judeţeană a primit autonomia de a negocia funcţie de situaţia din teritoriu. Dacă Biroul Judeţean îşi va da acordul, protocolul va fi supus atenţiei Delegaţiei Permanente ce va avea loc la Bucureşti în data de 22 martie. Din discuţiile individuale avute cu colegii, liberalul botoşănean susţine că acesta este curentul dorit şi de ceilalţi.

PD-L s-a lecuit de alianţe politice
Coordonatorul special al PD-L, Cătălin Flutur accentuează că PNL se află într-o mare degringoladă. În sensul că în această săptămână, PNL a anunţat iniţial o alianţă între PNL, PNŢCD şi AP. „Am constatat cu stupoare că o construcţie politică ce nu a funcţionat în 96-2000, mă refer la Convenţia Democratică din România, fostul CDR, încearcă să facă un pol de dreapta. Oricum nu mai crede nimeni în ei. Alianţa de suprafaţă ce este acum între PNL şi PSD este clară. Dacă o oficializează este foarte bine pentru noi. Ne vom bate singuri”, a precizat Flutur, nuanţând că dacă urmaşii lui Brătianu şi ai lui Coposu care deja s-au aliat vor fi împreună cu Iliescu şi cu prozeliţii lui Iliescu va fi o mare problemă în România.
Cât priveşte potenţiala alianţă la Botoşani a celor două formaţiuni, coordonatorul PD-L nu se miră de acest fapt şi nu îl deranjează, apreciind că sunt doar nişte mutaţii genetice, fiind îngrijorat mai degrabă de ceea ce se întâmplă la nivel naţional. „PDL îşi va urma linia, mergem singuri fiindcă am constatat că de câte ori am mers pe o alianţă, am ratat. De asta am fuzionat cele două partide PD şi PLD. Timpul a dovedit că alianţele au fost neproductive. Nu vom mai repeta greşelile pe care le-am făcut”, a mai adăugat Flutur, subliniind că de fapt liberalilor le este frică şi ar lua ca aliaţi şi Partidul Separatiştilor din Transnistria dacă ar şti că acest lucru le-ar mai aduce 10 voturi.

„Nu sunt omul care fac dragoste la prima vedere”
Liderul social-democrat, Constantin Conţac salută declaraţia lui Liviu Câmpanu referitor la protocol, deşi nu a ştiut nici cu spatele de intenţia liberalului. Asta, cu toate că Liviu Câmpanu a subliniat că a purtat ceva discuţii pe holul Consiliului Judeţean şi în faţa Prefecturii. Preşedintele Conţac apreciază că din punct de vedere matematic, nici o formaţiune din România nu va reuşi să obţină un rezultat de 51 la sută. Mai mult, ca un partid politic să poată conduce un judeţ, o Primărie sau un Parlament cu 51 la sută este foarte greu, lucru care face benefică o asociere între un grup de partide.
Pe de altă parte, şeful PSD Botoşani anunţă că nu e destul să vrea Liviu Câmpanu protocol, ci şi organizaţia PSD. „Vom vedea. Eu nu sunt omul care fac dragoste la prima vedere. La procentul pe care îl estimăm noi că îl vom avea, o Alianţă fie cu PNL, fie cu PD-L este benefică. De exemplu, în Consiliul Judeţean dacă am obţine 15-16 consilieri şi cu doi-trei să spunem de la partidul cu care ne aliem, am sta liniştiţi în următorii patru ani”, a subliniat Constantin Conţac, atenţionând totuşi că nu se mulţumeşte cu postura de „damă căutată” şi că este posibil să caute şi el la rândul său o variantă dintre cele două sau în altă parte. Totuşi în privinţa PD-L, liderul social democrat nu este sigur că cele două formaţiuni s-ar putea înţelege fiindcă ambele luptă pentru Primăria Botoşani. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lumină în întunericul radiologic al Spitalului Truşeşti
Să fie vorba de o epurare politică în prag de alegeri?
Botoşăneni veniţi acasă din străinătate cu HIV/SIDA
Se vor întrece în cunoştinţele din domeniul protecţiei consumatorului
Astăzi este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului
Amendaţi pentru parcare în locuri nepermise
Cum i s-a furat Nicoletei Luciu portofelul
Şcoală pe cale de autodesfiinţare
Cheltuială enormă pentru aplicarea unui proiect
Vă oferă un câştig de cel puţin 500 dolari/lună
Comentariul comentariilor (LXXV)
(Ioan Rotundu)
Papă sau sultan
poezie hazlie
Horoscop
Program TELE’M Botoşani
Flutur a mai dat o lovitură electorală eventualilor contracandidaţi
Principele Radu al României face o lansare de carte la Botoşani
Se conturează noua groapă de gunoi a judeţului Botoşani
botoşănenii vor avea un depozit ecologic la standarde europene
În zilele de Paşti, Botoşanii vor face o baie de lumină
Turul de Ciclism pleacă în acest an de la Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă