Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12351
De la 07 Ianuarie 2003
120748992

Botoşani: Dezastru financiar fără precedent la Spitalul judeţean

  • conturile din Trezorerie au fost blocate pentru o datorie istorică
  • 14 March 2013, 23:00

În numai opt luni de zile, de când a fost desemnat manager interimar la Spitalul judeţean „Mavromati” Botoşani, managerul Gheorghe Damian a adus unitatea spitalicească în prag de faliment.
Amintim faptul că Damian a fost numit manager interimar şi apoi s-a simulat un examen la care s-a prezentat singur, fiind titularizat pe post de către preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu.
Despre Gheorghe Damian s-a creat legenda că este cel mai vechi şi mai competent manager de spital, motiv pentru care a şi fost adus în fruntea Spitalului judeţean.
Damian a preluat activitatea de la managerul Florin Mimor, medic oftalmolog, care a condus activitatea mai mulţi ani. Schimbul de ştafetă s-a făcut anul trecut, după alegerile locale, când Florin Ţurcanu a ocupat funcţia de preşedinte al CJ Botoşani. La momentul predării activităţi de către Mimor, Spitalul nu avea datorii de nici un fel. Iată că în numai opt luni de zile, managerul Damian a reuşit să creeze datorii de aproape 5 milioane de euro. În toată istooria existemţei sale Spitalul judeţean n-a avut niciodată o astfel de datorie.
Datoriile mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, se ridică la 2,5 milioane euro şi tot pe atâta sunt datorii curente.
De trei zile, Spitalul judeţean are blocate toate conturile din Trezoreria Botoşani şi nu mai poate face nici un fel de plăţi. Practic, Spitalul este în prag de faliment. Nimeni nu-şi poate explica cum de s-a ajuns într-o astfel de situaţie, mai ales că Damian este considerat unul dintre cei mai buni profesionişti în domeniu.
Problema este foarte gravă, pentru că deja activitatea medicală a spitalului a început să fie strangulată iar bucătăria riscă să nu mai aibă alimente pentru a prepara mâncarea. Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, căruia i s-a adus la cunoştinţă situaţia tace, ascunzând realitatea dramatică creată.
Deşi noi scriem de mai multe zile despre anumite lucruri necurate care se petrec în Spitalul judeţean, nu cunoaşt6em ca preşedintele Ţurcanu să se fi alarmat. Să mai amintim că Spitalul se află în reabilitare, corpuri întregi de clădire fiind în reparaţiei. Lucrarea este efectuată de firma botoşăneană Victor Construc.
Pentru că nu şi-a primit banii pentru lucrările executate până în prezent, firma a notificat Spitalul că întrerupe orice activitate până i se achită la zi toate lucrările executate. Cu conturile blocate, fără bani, Spitalul n-are cum să achite firmei datoriile financiare. Probabil că patronul Victor Mihalachi va lua decizia sistării lucrărilor, ceea ce va arunca activitatea medicală a Spitalului într-un haos total. Vom reveni cu mai multe informaţii în zilele următoare. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Gastronomie: Supă de pui cu tăiţei
Bancul zilei: Sugestia florăresei
Cine este Jorge Mario Bergoglio, noul Papa Francisc I
Judecătoarele Dinu şi Costache reţinute, cele două ar fi luat mită 150.000 euro
pentru a ajuta la eliberarea lui Dinel Staicu
De ce şi-a ales noul papa numele de Francisc I?
Miting al preoţilor şi călugărilor contra cardului de sănătate la Palatul Parlamentului
E corect să începem încet-încet să revenim la cotele defalcate din TVA
Ponta: CNAS nu se desfiinţează, dar va exista o reorganizare
După Blaga şi Macovei, la Botoşani vine şi Elena Udrea
Prefectul Macaleţi chiar crede nîn promisiunile lui Mircea Pop
Contabilul manager Damian va evalua activitatea profesională a medicilor
Fostul viceprimar Ghiorghiţă poate fi mândru de înlocuitorul său
Florin Ţurcanu va promova un nou botoşănean în fruntea ANSVSA
Fostul prefect Constantinescu este bun de moaşă comunală
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă