Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26962
De la 07 Ianuarie 2003
118413505

Botoşani: Piaţă agroalimentară puţin cunoscută de botoşăneni

  • 14 March 2014, 23:00

Deşi amplasată la subsolul Uverturii Mall, imensa clădire situată în plin centrul municipiului Botoşani, Piaţa de produse agroalimentare de aici este prea puţin cunoscută de botoşăneni.
Piaţa, formă comercială organizată de către Societatea Parc Industrial aflată în su8bordinea Consiliului Judeţean Botoşani, a luat fiinţă din iniţiativa preşedintelui Florin Ţurcanu de a veni în întâmpinarea producătorilor de produse alimentare şi legumicultorilor autohtoni dar şi pentru a uşura munca gospodinelor botoşănene în a se aproviziona economisind timp.
Inaugurată în 21 decembrie 2013, chiar în Ajunul Crăciunului, mizându-se pe o afluenţă mare de consumatori şi astfel se va realiza o bună publicitate, piaţa funcţionează deja de trei luni de zile. La acest interval de timp am considerat că un reportaj în cadrul emisiunii de pe Tele’M Botoşani „Dinamica economiei” va surprinde cât de utilă este această piaţă pentru botoşăneni.
Am filmat reportajul cu administratorul pieţei Liviu Ţurcanu (foto 1). Deşi acesta a prezentat starea de funcţionare a pieţei ca fiind bună şi pe un drum ascendent, vânzătorii firmelor care au închiriat spaţii în zonă sunt mult mai sceptici.
La Lacto Solomonescu am găsit doar un cumpărător. Gestionara s-a declarat mulţumită de vânzări dar puţinătatea produselor din galantar sugerau contrariul. La magazinul pentru carne de pui al unui patron ieşean din Podu Iloaie vânzătoarea a recunoscut că lipseşte publicitatea. „Botoşănenii nu ştiu că noi suntem aici” a fost explicaţia sa pentru vânzările scăzute. pozascăzute.
La magazinul de preparate de carne a Abatorului Cătălin, cel cu reclama televizată, vânzătoarea (foto 2)ne-a declarat revoltată că vânzările sunt extrem de scăzute. Administratorul Ţurcanu a încercat să mai brodească dezamăgirea vânzătoarei spunând că-i post şi botoşănenii cumpără mai puţin preparate din carne. Numai că vânzătoarea s-a arătat fermă şi a pus că n-are vânzare pentru că botoşănenii nu ştiu că la subsolul Mall-ului este o piaţă de produse agroalimentare.
La magazinul cu produse Dorolact situaţia era mai bună. Am găsit rând de cumpărători iar vânzătoarea s-a arătat mulţumită de vânzare dar că s-ar putea şi mai mult dacă botoşănenii ar şti de existenţa pieţei. Mulţumită s-a arătat şi vânzătoarea de la magazinul Abatorului Gulioaia unde se vând preparate din carne. Isteaţă mi s-a părut şi vânzătoarea de la magazinul de carne al lui Dulgheru, magazin deschis de câteva zile. În piaţă mai sunt legume proaspete, fructe autohtone şi un magazin de legume şi fructe destul de frecventat.
Numai că, aşa cum spuneau vânzătoarele, piaţa este necunoscută majorităţii botoşănenilor şi o publicitate agresivă este tot ce trebuie făcut dacă se vrea ca puţinii comercianţi şi legumicultori să n-o părăsească pentru că n-au vânzările care să le acopere cheltuielile.
Sâmbătă seară, 15 martie, se va difuza reportajul realizat şi cine va dori să-l urmărească va cunoaşte mai multe aspecte legate de funcţionarea acestei pieţe agroalimentare.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Hienele liberale s-adună pentru atac la Ţurcanu
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pui cu usturoi la ceaun
Bancul zilei: Eliberarea lui MM Stoica
Americanii cred că Vladimir Putin este un lider mai puternic decât Barack Obama
Văd actuala situaţie din USL ca pe o separare de probă, într-un cuplu: mai luăm o pauză, să vezi ce rău este fără mine
Numarul de pensionari a scăut î trimestrul al IV-lea 2013 cu 62.000 de persoane
19 tone de carne, retrase de pe piaţă, în urma controalelor din magazine
Zece persoane au fost arestate preventiv în acest caz
Reunificarea României – cea mai bună soluţie pentru a garanta securitatea Republicii Moldova
Ale cui sunt avioanele care zboară peste Republica Moldova?
Doua mitinguri sâmbătă la prânz in Bucureşti
PDL organizează un marş către sediul Guvernului, Mişcarea Populară protestează împotriva accizei la combustibil
Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu împotriva linşajului mediatic de la
Câteva românisme de ziua maghiarilor
Cadrele medicale din spitalele botoșănene trecute prin filtrul verificărilor psihologice și psihiatrice
Țurcanu către PSD/iști: ,, Numai mort scăpați de mine”
,, Neam de neamul lui nu o să mai fie la primărie. Să pună liniuţă şi o poză să îi rămână amintire pe viaţă”.
Locuinţă afectată de un incendiu
Târg de nunți și artiști de renume la Uvertura Mall
Emisiune ”altfel” în Uvertura Mall
Averile ascunse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate şi în România
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă