Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12276
De la 07 Ianuarie 2003
120748917

Botoşani: Infractor la infractor trage şi ministrul Daea la Ionică Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 14 March 2017, 23:00

Vizita fulger şi pe furiş a ministrului Agriculturii Petre Daea făcută la adăpostul nopţii mafiotului botoşănean Ionică Nechifor n-a rămas secretă cum şi-ar fi dorit poate ministrul. În primul rând datorită lui Ionică Nechifor care a ţinut să se laude în spaţiul public că el este prieten la cataramă cu ministrul, punând la dispoziţia presei de curte fotografii realizate în locuinţa sa vecină cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare şi Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi. În al doilea rând, vizita nu putea fi ţinută secretă de către persoanele care au simţit că prezenţa ministrului la Botoşani le pune în pericol funcţia deţinută.
Dacă în articolul de ieri am oferit cu zgârcenie anumite informaţii, astăzi vin cu noi completări nu lipsite de interes. Ministrul n-a venit la Botoşani interesat de starea agriculturii şi a cunoaşte greutăţile cu care se confruntă fermierii. Dovadă că n-a avut o întâlnire cu aceştia. Dar a venit însoţit de soţia sa Camelia Luchian care este directorul Direcţiei Management Resurse Umane în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Mai direct spus, ministrul şi soţia sa au acaparat întreaga putere şi au sub control tot ce mişcă în cadrul ministerului Agriculturii, cu astfel de puteri venind la Botoşani.
Cum singur a recunoscut, Ionică Nechifor a avut o discuţie cu ministrul în chiar biroul acestuia de la Bucureşti, o discuţie purtată la ceas târziu de seară.. Ce-a căutat Nechifor la ceas de noapte în clădirea ministerului şi cum a putut pătrunde este limpede că ministrul l-a aşteptat şi că a dat ordin celor de pază să-l preia şi să-l aducă în biroul său.
La acea întâlnire s-a pus la cale schimbarea şefului de la APIA Botoşani, respectiv pe Liviu Zaharia, urmând ca în locul său să fie numit Ionică Nechifor. Era a doua încercare a lui Nechifor de a-l demite pe Zaharia, prima eşuând. De această dată a mers la sigur. Aranjamentul s-a făcut cu ministrul dar cea care urma să-l pună în aplicare era soţia acestuia Camelia Luchian, în calitatea sa de director în APIA Bucureşti şi în a cărei atribuţiuni de serviciu intră şi desemnarea şefilor la nivel de judeţ.
Sâmbătă, 11 martie, ministrul şi soţia sa au trecut formal pe la sediul Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală Botoşani pentru că aici erau aşteptaţi de către directorul Cristian Delibaş care avea misiunea să-i conducă la ranch-ul lui Ionică Nechifor de la Popăuţi. Ajunşi la Nechifor, ministrul şi soţia sa au continuat negocierile pentru pozafuncţia solicitată de Nechifor şi s-a pus la punct strategia de înlocuire a lui Zaharia.
După partea de discuţii, Ionică Nechifor a desfăcut geamantanul în care păstrează cele mai valoroase pielicele de miel rasa karakul şi le-a prezentat ministrului Daea şi soţiei sale cu rugămintea ca să-şi aleagă.
Despre prezenţa ministrului la Botoşani a aflat şi cercetătorul biolog de la Staţiunea Popăuţi, Gheorghe Hrincă. Acesta a rămas surprins să afle că ministrul nu va vizita Staţiunea ci va merge doar la locuinţa lui Nechifor. Intrigat de decizia ministrului, duminică, Hrincă l-a sunat pe senatorul PSD Lucian Trufin, membru în Comisia pentru agricultură din Senat să afle mai multe informaţii legate de această vizită fulger.
Senatorul i-a spus că se află la o întrunire cu nişte fermieri legumicultori dar că-l va suna în maxim jumătate de oră să discute ce se poate face. Mai ales că Hrincă l-a pus în temă că ministrul îl va înlocui pe Zaharia cu Nechifor. Senatorul nu l-a mai sunt nici peste cinci ore. Hrincă, după o lungă aşteptare, l-a sunat din nou pe Trufin dar acesta nu i-a mai răspuns. A sunat-o şi pe senatoarea Doina Federovici dar nici aceasta nu i-a răspuns la telefon deşi îi cunoaşte numărul pentru că au mai vorbit telefonic.
Am avut o discuţie cu cercetătorul Gheorghe Hrincă care mi-a spus c㠄Ministrul Daea a fost atras într-o cursă de către Nechifor . Este în mare eroare. Am să fac un memoriu să-l informez pe ministru cine este acest Nechifor.”
Domnul Hrincă nu cunoaşte vechiul proverb că infractor la infractor trage. Ministrul Daea este bunul dintre cei mai compromişi miniştri din actualul Guvern Grindeanu şi a fost implicat în numeroase dosare penale referitoare la acte de corupţie, unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionarii terenurilor din Insula Mare a Brăilei lui Culiţă Tărâţă. In dosarul respectiv, Daea a fost pus sub urmărire penala.
Cel mai răsunător scandal in care a fost implicat deputatul PSD vizează inclusiv legăturile sale de familie. Concret, in perioada in care Daea era preşedintele Comisiei pentru agricultura din Senat, a intervenit la Ministerul Agriculturii pentru că amanta sa, Carmen Luchian, să fie numită vicepreşedinte la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Soţia acestuia, Elena, a trimis la acea dată o scrisoare către conducerea Agenţiei şi, astfel, a denunţat aranjamentul. Cei doi s-au despărţit în iunie 2012 Aşa se explică prezenţa la Botoşani a ministrului însoţit de noua sa consoartă Camelia Luchian.
Aşa pozastând lucrurile, mai simte nevoia cercetătorul Hrincă să-l informeze pe ministru cine este Nechifor? Ştie mai bine ministrul, l-a simţit pe Nechifor că-i din gaşca marilor corupţi, adică de-al lor şi s-a decis să-l ajute cu o funcţie de pe care Nechifor să poată să-şi pună În aplicare experienţa de mafiot. Iar o astfel de numire, în limbaj PSD. este reciproc avantajoasă şi bazată pe principiul echităţii numit „bara-bara”, adică juma-juma .
Reamintesc şi cine este botoşăneanul Ionică Nechifor. Este fondatorul Asociaţiei MOLDOOVIS cu ajutorul căreia ba reuşit să se intersecteze şi să se infiltreze în activitatea Staţiunii Popăuţi. Ca liberal, a fost puternic susţinut de către fostul preşedinte PNL Florin Ţurcanu. Însoţit de parlamentarii PNL Costel Şoptică, Verginel Gireadă, Roxana Ţurcanu, Ionică Nechifor, tot la ceas de seară, a pătruns în biroul Preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof.univ.dr. Gheorghe SIN şi l-au determinat pe acesta să-l numească în funcţia de director la Staţiunea Popăuţi, numire care s-a realizat şi care acum face obiectul unei cercetări penale a procurorilor din cadrul DNA Suceava.
Condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni de violenţă, amendat penal, Ionică Nechifor a fost considerat de către liberalul Florin Ţurcanu omul potrivit să falimenteze Staţiunea de Cercetare şi a facilita preluarea patrimoniului acesteia în sistem privat. În perioada cât Ionică Nechifor a fost director la Staţiune, berbeci valoroşi de rasă karakul au fost transferaţi la stâna de oi a lui Ţurcanu aflată în Dracşani, comuna Suliţa. Şi de acest transfer de animale se interesează procurorii DNA-ului.
În urma celor dezvăluite în Jurnalul s-a reuşit determinarea conducerii ASAS să-l schimbe pe Nechifor din funcţia de director la Staţiune. Tot în urma insistenţelor noastre procurorii DNBA Suceava au declanşat ancheta.
Sperăm că şi de această dată procurorii DNA să se autosesizeze şi să cerceteze „condiţiile de negociere” dintre ministrul Daea şi soţia sa pentru numirea lui Ionică Nechifor în funcţia de şef la APIA Botoşani. Mai sperăm că această numire nu se va realiza.
În ce priveşte tăcerea senatorului Lucian Trufin când a aflat de la cercetătorul hrincă de prezenţa la Botoşani a ministrului Daea şi intenţia acestuia şi a soţiei sale de a-l schimba din funcţie pe Liviu Zaharia, cred că este pentru Zaharia semnalul că Trufin şi-a ridicat mâna de pe el. Aşa a ajuns şi Zaharia să afle că binele făcut lui Trufin pe când acesta era cercetat penal, i-a fost întors acum în stilul mafiot specific celor din PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ambasadorul SUA a discutat 45 de minute cu Liviu Dragnea
in biroul acestuia de la Camera Deputatilor, vizita nu a fost anuntata
Victor Ponta: Dragnea este cel care a negociat pactul de coabitare cu Traian Basescu
Comisia pentru controlul SRI recomanda desecretizarea tuturor protocoalelor incheiate de SRI,
inclusiv cele cu DNA
Iulian Chifu, dupa ce Ponta a spus ca Dragnea a negociat pactul de coabitare cu Basescu:
Da, asa este
Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, ar putea candida la sefia PNL
Deputatul PSD Catalin Radulescu recidiveaza:
Salariul de parlamentar, de mizerie. Trebuie sa ne cumparam costume, nu putem veni in blugi si mizerabili
Klaus Iohannis este foarte multumit de activitatea procurorului general si a procurorului sef al DNA
UE impune sanctiuni dure pentru europarlamentarul polonez Janusz Korwin-Mikke,
care a afirmat ca "femeile sunt mai putin inteligente decat barbatii"
Tensiunile dintre Turcia si Olanda/Germania:
care sunt riscurile si de ce nimeni nu poate sacrifica relatiile cu tabara adversa
Horoscopul zilei de 15.03.2017
Bancul zilei: Veselia beţivului
Siberia: O fetita de 5 ani a mers 8 kilometri prin salbaticia Siberiei
pentru a cauta ajutor pentru bunica sa bolnava
Hotii si prostii lui Tiriac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă