Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33062
De la 07 Ianuarie 2003
112783413

Zilele pe funcţie ale directoarei Carmen Voiniciuc sunt numărate

IŞJ Botoşani pune ordine în dezmăţul legislativ de la Şcoala Călăraşi

  • Ioan Rotundu
  • 19 March 2021, 15:04

Despre modul defectuos în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani gestionează activitatea instituţiilor şcolare din judeţ, în mod special de când la putere avem un guvern PNL, s-a scris în mod repetat în publicaţia de faţă.
În articolul intitulat „Grave ilegalităţi comise în numirea directorilor de şcoli - Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani - Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei” postat în 17 august 2020 am prezentat cazuri concrete de numire la conducerea unor şcoli a unor directori, cu încălcarea prevederilor legale şi dovediţi a fi incompetenţi pentru o astfel de funcţie.
Prin articolul intitulat „Dezmăţul legislativ şi financiar la nivel de IŞJ Botoşani îmbracă forme agravante” şi postat la data de 9 februarie 2021 am revenit cu un alt exemplu concret de abuzuri ale unor directori de şcoli, printre care şi ale directorului Şcolii Gimnaziale Călăraşi, Carmen Voiniciuc.
Scriam în acel editorial că „„Astăzi 09.02.2021, directorul VOINICIUC CARMEN a organizat o şedinţă în cadrul Şcolii Călăraşi pentru a exclude reprezentanţii părinţilor în mod nelegal sub pretext că au lipsit la 3 şedinţe. Reprezentanţii părinţilor nu au fost convocaţi conform procedurilor legale ale art. 11 alin. (2) din ordinul MEN nr. 4619/2014. Deci, în şcoală s-au organizat şedinţe cu participarea fizică a 21 de persoane aşa zişi preşedinţi din comitetele de părinţi, parte din ele aduse cu maşina nurorii sale Lorena Voiniciuc (cu nota 5,35).” – stă scris în Memoriul remis redacţiei Jurnalului.
Întrucât Memoriul adresat Jurnalului a fost depus şi la IŞJ Botoşani, de la nivelul acestei instituţii a fost delegat să verifice cele reclamate inspectorul şcolar pe Religie, respectiv preotul Liviu Botezatu.
Am avut mari rezerve că acest preot va efectua o verificare obiectivă deoarece el are catedră de Religie la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, liceu patronat de soţii Ioan şi Mihaela Huncă, iar directorul Şcolii Călăraşi, Carmen Voiniciuc este protejata Mihaelei Huncă, pusă director de şcoală chiar de Huncă, cu încălcarea flagrantă a legislaţiei. Am mai avut în vedere că soţul directoarei, Gheorghe Voiniciuc şi fiul acesteia Cristian sunt consilieri locali din partea partidului Pro România, partid condus la Botoşani de Mihaela Huncă.
Temerile mele s-au spulberat, deocamdată, după ce am avut o convorbire telefonică cu inspectorul general adj. Octav Paul (foto) care mi-a explicat că ”În urma controlului s-a trimis la Şcoala Gimnazială Călăraşi o adresă prin care se cere anularea de către CA a deciziilor luate pentru că s-au luat cu încălcarea legii!”
Rămâne de văzut dacă şi directoarea Carmen Voiniciuc se va conforma cerinţelor din adresa oficială, dar faptul că s-a recunoscut oficial de către IŞJ Botoşani că la Şcoala Gimnazială Călăraşi s-au comis ilegalităţi este un început bun de reformare a sistemului instituţional. Admiţând că pe linie administrativă lucrurile s-au rezolvat, rămâne la latitudinea părinţilor marginalizaţi de Carmen Voiniciuc de a depune împotriva acesteia şi o plângere penală, pentru că modul în care a procedat Voiniciuc a comis un grav abuz de putere, faptă ce intră sub incidenţa legii penale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 5 – 21 martie 2021
Bancul săptămânii: O lecţie de psihologie ratată
Garda de Mediu Botoşani – unealta de protecţie şi atac a şmecherilor
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
CSM-ul, îngerul păzitor al magistraţilor corupţi
Opan Rotundu
Garda de Mediu a trecut la represiuni asupra afacerilor ui Traian Popa
Ioan Rotundu
Doina Federovici minte de-ngheaţă apele în plină vară
Ioan Rotundu
Aportul evreilor la instaurarea comunismului în România
Ioan Rotundu
Escrocherie sau tâlhărie cu acte legalizate la notar
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Jaful de la Staţiunea Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă