Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4843
De la 07 Ianuarie 2003
123695016

Sediul PD-L Botoşani păzit mai ceva ca Palatul Parlamentului

  • portocalii au furat bannerele lui Liviu Conţac şi le-au dosit în sediul partidului
  • liberalii şi social democraţii au stat de veghe în jurul sediului pentru ca afişele furate să nu fie scoase din imobil
  • 14 November 2008, 23:00

Social democraţii şi liberalii botoşăneni au pichetat ieri vreme îndelungată sediul judeţean al PD-L. De la 7 dimineaţa până după orele 14.00, Liviu Conţac, candidat pentru un fotoliul de deputat la parlamentare pe Colegiul Botoşani, alături de liberalul Gabriel Oprişanu şi alţi membri au stat efectiv la pândă şi chiar au făcut slalom în jurul sediului pentru ca pedeliştii, care aveau bannerele furate în interiorul imobilului, să nu le poată scoate, scăpând astfel cu faţa curată.
Ulterior, la sediul pedelist, au sosit şi liderul social democrat Constantin Conţac cu cel liberal Liviu Câmpanu. Cu toate că au încercat fel de fel de subterfugii, pedeliştii au clacat în cele din urmă, un om de-al lor fiind prins de social democraţi cu bannerul rupt înfăşurat în jurul trupului. Deşi au insistat îndelung la toate forurile, autorităţile o ştiau pe a lor. Procedura trebuia urmată, punându-i astfel pe cei prejudiciaţi să alerge şi să recurgă la alte măsuri ca să evite scoaterea sau distrugerea materialelor.
„Cine a greşit va răspunde în faţa legii şi nu trebuie exagerat un moment din acesta. Sunt picanterii de campanie electorală”, a declarat referitor la situaţie, deputatul pedelist Radu Drăguş. „Există casete, filmări, dovada că PD-L fură materiale electorale ale contracandidaţilor. Aşteptăm încă de la Parchet să vină mandatul de percheziţie. Între timp cei din PD-L au dat foc materialelor furate. Am fost chemat să scriu compuneri la Poliţie ca să nu observ ce se întâmplă cu adevărat la PD-L. Eu vin şi spun că acolo sunt lucrurile furate, iar ei mă cheamă să scriu declaraţii, în loc să vină şi să ia măsurile care se impun”, a declarat Liviu Conţac cel căruia i-au fost sustrase recent 10 bannere, specificând că a avut o discuţie cu şeful Poliţiei prin care a solicitat verificarea sediului.
„Mi s-a cerut să fac cerere către Parchet fiindcă un mandat de percheziţie se dă numai cu pozaaprobare de la judecător. Lucrul acesta s-a întâmplat la orele 8.00. Am făcut cererea, am depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi am venit la sediul PD-L să văd ce se întâmplă. Între timp, membrii PD-L au fost surprinşi cu camere de luat vederi rupând afişe în interiorul sediului. Ulterior un domn Pintilie a ieşit cu un banner rupt şi l-am surprins asupra faptului. Aştept ca organele statului să înceapă să-şi facă datoria şi să se stopeze furtul de materiale electorale. Urmează să fac sesizare şi la Biroul Electoral Judeţean”, a mai adăugat Liviu Conţac.
Pedeliştii au comunicat prin gura candidatului la senatori pe Colegiul Botoşani, Dan Humelnicu că „asediul” petrecut la sediul partidului nu este altceva decât o acţiune orchestrată de adversarii politici, care speriaţi de creşterea constantă în sondaje, încearcă să mai tragă capital electoral de la ei sau măcar să îi facă să piardă voturi. În ce priveşte tânărul prins, pedeliştii susţin că este un simpatizant şi că vor demara o anchetă internă foarte serioasă pentru clarificarea cazului.
„Ca ipoteză neverificată încă, noi considerăm că acel tânăr a acţionat în nume propriu, ca rezultat al tensiunii constante în care se află tinerii PD-L aflaţi la afişaj în oraş. Domnul Conţac a încercat, lovind tineri şi femei, să-şi facă loc căutând aşa zisele bannere. Un alt tânăr a spart geamul şi a fost identificat şi vom face plângere. Golăneala trebuie să se termine”, a declarat Dan Humelnicu.
La rândul său, liderul pedelist botoşănean, Cătălin Flutur a declarat că organizaţia va face plângere penală împotriva social democraţilor şi liberalilor pentru violarea sediului, distrugerea acestuia, agresiune fizică şi violenţă verbală. „Azi un simpatizant de-al nostru a fost bătut exact în barul din faţa PD-L şi unui activist de-al nostru foarte important i s-a pus mâna în gât de către un candidat la Parlamentul României. Vreau să mă refer la domnul Liviu Conţac, pozacare şi-a permis împreună cu un grup de mardeiaşi să intre în sediul unui partid politic prin efracţie. A fost o înscenare ordinară şi s-a constatat încă o dată un lucru: cârdăşia politică între PSD şi PNL”, a precizat Cătălin Flutur, accentuând că parlamentarii în funcţie şi candidaţii PSD şi PNL au venit la bătaie cu mardeiaşi la sediul PD-L Botoşani. Liderul a rămas consternat când a constatat până unde au putut merge politicienii în cauză.
„Să vezi vicepreşedintele de Consiliu Judeţean care scormoneşte prin gunoi ca ursul la Predeal, că agresează tineri pe stradă şi le face percheziţie corporală este ceva ieşit din comun. Să vezi candidat la Parlamentul României urcat pe garaj, să vezi membri PSD şi PNL căţărându-se pe acoperişul PD-L, să îi vezi cum aruncă cu pietre în geam şi îl sparg... Văzându-le comportamentul sunt absolut convins că în momentul în care au intrat prima dată în sediu au avut grijă să arunce o bucată de banner PSD în sediul PD-L pe care un tânăr, simpatizant al partidului şi-a dorit să îl scoată de aici. Până aici au ajuns cu meschinăria şi neputinţa. Au văzut că nu ne pot învinge cu mijloace politice au făcut tot posibilul să ne ia la bătaie”, a mai adăugat Cătălin Flutur. Acesta a mai anunţat că PDL, începând de mâine, va renunţa la tot ce înseamnă bannere în municipiul Botoşani decât să fie un motiv de dispută atât de violent.
Liderul pedelist este convins că dacă alegătorii vor vedea comportamentul unor candidaţi la Parlamentul României şi îi va vedea în toată goliciunea lor sufletească o să ajungă la concluzia că peste 85 % din botoşăneni sunt mai buni să candideze pentru Parlament. Judecătoria Botoşani a respins, potrivit celor declarate de Constantin Conţac, cererea de emitere a unui mandat de percheziţie pentru sediul PD-L, formulată încă de dimineaţă de PSD+PC şi PNL. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXLI)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
le-a venit mintea la cap criza economică i-a adus cu picioarele pe pământ
Horoscop
Urarea moşneguţului către tinerii miştocari
Pactul cu diavolul
Băsescu şi cina cea de taină
Vânzări şi cumpărări în condiţii de criză economică
Atenţie asupra Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor
Supermarketurile, controlate din nou
Comunicat de presă
CENTRUL DE DEZVOLTARE MANAGERIALĂ
Referitor la acordarea de despăgubiri pentru aparatura electrocasnică deteriorată
Are Rusia „tulburări de personalitate”?
Ataşatul politic al Ambasadei SUA vrea să destabilizeze România?
Câmpanu vrea să îi vindece pe pedelişti de cleptomanie
Oprişanu îi cere public demisia şefului Poliţiei Comunitare
Câmpanu vrea să facă plângere împotriva primarului de Mihălăşeni
Caloriferele electrice ard la buzunare dacă nu-s păzite!
Ajutoarele pentru sinistraţi continuă să curgă
„Gelu Strpăreju” şi sfruntările faţă de tradiţiile electorale
Noi controale, noi amenzi!
Li s-a majorat salariul, dar au fost şi împuţinaţi ca număr
Elevii de liceu săraci nu vor mai primi calculatoare
Un nou val de disponibilizări
Vopsele de păr periculoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog