Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6701
De la 07 Ianuarie 2003
112796927

Victor Mihalachi recompensat chiar de IPS Teofan

  • 14 November 2010, 23:00

Sute de botoşăneni s-au adunat ieri în curtea bisericii Spitalului de Copii „Cuvioasa Parascheva” la evenimentul de sfinţire a lăcaşului de cult înălţat în curtea unităţii spitaliceşti, care poartă hramul Sfinţilor Andrei şi Nectarie. Un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, au oficiat o slujbă înălţătoare, la adăpostul unei dimineţi perfecte şi a unui soare parcă prea strălucitor pentru această perioadă a anului. Rugăciunile au fost purtate la cer şi de către membrii corului bisericii, alcătuit din liceene cu voci de îngeri.
Fetele au purtat costume populare. Trotuarul din exteriorul bisericii a fost înţesat de lume care aştepta în linişte să intre în Sfântul Altar aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente. Predica de la final a fost un alt moment emoţionant. Preotul paroh al bisericii, care s-a ostenit să ridice lăcaşul de cult, Marius Ciobanu, a primit din partea Mitropolitului gradul stabilit de biserică pentru efortul său, de iconom stratofor, şi anume dreptul de a purta cruce pe reverendă şi pe veşmintele preoţeşti.
„Preotul paroh care s-a ostenit aici ani la rând mai are însă de lucru. Biserica trebuie pictată frumos, cu pictori buni, ca să prelungească frumuseţea din afară. În timpul acesta trebuie să se îngrijească în primul rând de bolnavii spitalului, să fie părinte duhovnicesc medicilor, pentru a răspândi pacea Sfintei Liturghii în sălile de operaţii, pe paturile de suferinţă. Cei care suferă trebuie să găsească aici alinare trupească şi linişte sufleteasc㔠a spus celor prezenţi ÎPS Teofan.
Nu numai părintele paroh a avut parte de cinste la evenimentul menţionat, ci şi ctitorul principal al bisericii, Victor Mihalachi, administratorului firmei care îi poartă numele, Victor Construct SRL. Acesta a primit din mâna Mitropolitului o scriptură, o icoană şi o diplomă de vrednicie. Chiar dacă terenul a fost ales pentru pozaconstrucţia bisericii încă din 206, construcţia a început cu adevărat în 2009. Totodată, s-au adus mulţumiri medicilor Livia Mihalache şi Constantin Tudorache, fiu de preot, director, respectiv şef de secţie la Spitalului de Pediatrie, dar şi primarului Cătălin Flutur.
„Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate, pentru tot ceea ce se împlineşte frumos şi bine în lume, pentru îngăduinţa pe care o are să nu ne pedepsească pentru răul care este în noi şi între noi. Îi mulţumim că iată şi ţara, şi Moldova, şi mitropolia ei, şi oraşul acesta şi protopopiatul, şi spitalul, primesc ca binecuvântare o biserică în care se va săvârşi Sfânta Liturghie, o biserică care este deopotrivă casa lui Dumnezeu şi casa dumneavoastră. Şi la casa lui omul merge cu drag. Nădăjduiesc că şi dumneavoastră, în Casa Domnului, care este casa dumneavoastră., veţi merge cu drag pentru a vedea pe cei dragi, pe Dumnezeu, Preacurata Sa Maică, sfinţii săi şi fraţii care fac parte din obştea bisericii respective”, a spus mulţimii IPS Teofan,
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Acesta a îndemnat creştinii să nu se lase pradă zilelor grele care au pus stăpânire pe români. Să nu se închidă în casă, să nu se izoleze de lume, de prieteni, de cunoştinţe. Să iasă cel puţin la Sfânta Biserică pentru a lua contact cu Cuvântul lui Dumnezeu, în locul în care oricând pot găsi rezolvare problemelor pe care le înfruntă.
La finalul slujbei religioase, ÎPS Teofan a citit o rugăciune de dezlegare credincioşilor prezenţi, care s-au rugat în genunchi alături de Mitropolit. La ieşire, s-a format un lanţ uman format din oameni care s-au îmbulzit pentru a-l atinge pe ÎPS Teofan sau pentru a primit binecuvântare. A fost nevoie de câteva ori de intervenţia celorlalţi preoţi pentru a tempera mulţimea, dar şi de măsurile de ordine ale jandarmilor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Fotbal în avion
O guvernare PNL-PDL nu e posibilă, cel puţin până în 2012
Băsescu riscă suspendarea dacă promulga Legea educaţiei în forma asumată de Guvern
Criza în România este la început
Arieratele sunt poate una dintre cauzele pentru care avem recesiune si inflaţie
sunt mai grave decât deficiţele
Un presupus OZN, filmat deasupra României
Germania sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen
Bulgarii şi ruşii au semnat acordul privind South Stream
şeful Gazprom: Bulgaria e la adăpost faţă de concurenţa României în acest proiect
Refacerea Alianţei D.A. este doar o problemă de timp
până se calmează Crin Antonescu
Sorin Oancea ar urma să părăsească trustul Intact
Radu Moraru ar putea pleca la de la B1 la RCS&RDS
Un submarin chinez a lansat racheta observată luni in California
Mercedes nu a investit în România din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere dezvoltate
Două drapele tricolor uriaşe au fost arborate pe Arcul de Triumf din Chisinau
Zvastica nemţească este românească
Ioan Rotundu
Eveniment intelectual de vârf la Primăria Săveni
Dezmăţ credincios în numele lui Dumnezeu
Senatorul Liviu Câmpanu l-a ironizat pe prefectul Cristian Roman
Fluturaşi aruncaţi prin oraş
de Ziua Combaterii Violenţei Împotriva Femeii
„Haideţi să jucăm şah, prieteni!”
Profesorii botoşăneni vor putea preda în şcolile britanice
Medicii de familie vor avea plafon la prescripţia de medicamente
Profesorii vor să obţină respectul elevilor, chiar şi cu de-a sila
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă