Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4055
De la 07 Ianuarie 2003
123992705

Editorial

Somnul PNL în Parlament a dus la naşterea unui nou monstru de către PSD

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2016, 23:00

În Camera Deputaţilor a fost adoptată tacit o lege prin care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar este investit cu exerciţiul autorităţii publice.
Dacă vreun elev, părinte sau un reprezentant al unei asociaţii non-guvernamentale îndrăzneşte să-i ceară socoteală vreunui profesor aflat în exerciţiul autorităţii publice iar profesorul se simte ofensat sau ultragiat prin cuvinte, gesturi sau ameninţări atunci asemenea manifestări devin infracţiuni împotriva acestuia se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege. Iar ca „indisciplinatul” să se înveţe minte şi să nu mai ceară socoteală profesorului pentru actul său educaţional incompetent sau abuziv, atunci pedeapsa se majorează cu o treime.
Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, un campion al demagogiei, ipocriziei şi manipulării adevărului, foarte activ în Parlamentul României. De ce o fi având nevoie profesorii de un statut profesional similar celui unui poliţist sau a unui împuternicit al statului pentru a exercita autoritatea statului în administraţia publică centrală şi locală nu ne-a spus senatorul şi nici vreun lider al PSD sau de sindicat.
Cert este că dacă această lege va fi promulgată şi va deveni operaţională, nu vom mai avea la catedră profesori ci un fel de poliţai. Nici în perioada cea mai cruntă de instaurare a comunismului în România, regimul lui Dej şi Ceauşescu n-au considerat că ar fi nevoie ca profesorii să fie în şcoală un fel de miliţieni, că informatori la Securitate erau deja unii dintre ei, prin care să poată controla starea de spirit a părinţilor prin exploatarea în orb a elevului despre ce se întâmplă în familie şi ce mai zic părinţii despre conducătorii ţării.
De mai mult timp, dacă nu mă înşel din timpul Guvernului Năstase, piaza rea a învăţământului românesc care încă îşi exercită influenţa nefastă asupra Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se voia înrolarea politică a profesorilor rin înregimentarea lor cu ajutorul unei legi prin care să primească puteri deosebite asupra elevilor şi a părinţilor, PSD-ul urmând a fi beneficiarul acestui sistem militarizat în haine civile. Nu s-a dus la bun sfârşit acel deziderat de teama Uniunii Europene, România fiind atunci în plină reformare pentru a fi primită în UE.
Iată că un alt social-democrat taliban al PSD-ului a făcut ca visul Androneascăi să fie împlinit, totul cu complicitatea parlamentarilor ALDE şi ai fostului UNPR mascat acum în PRU, în timp ce parlamentarii liberali erau preocupaţi să-şi scape de DNA o serie de colegi cu probleme penale, asigurându-le locuri eligibile pe lista de candidaţi. Parafrazându-l pe Francisco de Goya, somnul raţiunii liberalilor în Parlament a dus la naşterea unui nou monstru de către PSD.
Ce era politizat învăţământul românesc de către PSD dar acum şi-a creat şi mijlocul legal de a-i apăra de reproşurile celorlalte partide, de reproşurile părinţilor şi a celor din societatea civilă.
O recentă evaluare internaţională asupra sistemului educaţional românesc s-a soldat cu concluzia că educaţia elevilor este în cădere liberă, calitatea actului educaţional fiind de tot mai slabă calitate. În schimb, sub corul liderilor de sindicat puşi în funcţie tot de PSD şi a social-democraţilor a fost obligat Guvernul Cioloş să majoreze salariile celor din învăţământ. Cât despre existenţa acestei legi care aştepta cumincioară în Camera Deputaţilor să primească probarea tacită nu a rostit nimeni nicio vorbă, de parcă toţi cei din actuala opoziţie au ochii legaţi, urechile înfundate şi gura încheiată.
Legea mai trebuie privită şi ca un mijloc de contracarare a drepturilor elevilor şi părinţilor câştigate prin Regulamentul de organizare interioară. Toate aceste drepturi sunt înăbuşite acum de puterile de autoritate publică primite de profesori. Legea este o victorie zdrobitoare a socialiştilor aflaţi la catedră, aceşti profesori de modă veche care au priponit în şcoli metodele de învăţământ tradiţionale din vremea comunistă în dauna formelor moderne de educaţie.
Aşa stând lucrurile în momentul de faţă, nu mai cred într-o reformă a învăţământului românesc de nici un fel. Incompetenţa profesională şi politicul au luat prizonier întreg sistemul educaţional,
Preşedintele Klaus Iohannis este şi el dascăl de modă veche, aşa că sunt mari şanse ca ajunsă la promulgare legea să fie publicată în Monitorul Oficial. Poate dacă măcar în al 12-lea cea se va trezi societatea civilă şi să protesteze energic pentru a bloca intrarea în vigoare a acestei legi ruşinoase pentru sistemul educaţional românesc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Şi regii îşi laudă odraslele
Horoscopul zilei de 15.11.2016
Personalul didactic devine autoritate publica
Proiectul a fost adoptat tacit de deputati
Vladimir Putin are origini româneşti.
Asta a declarat un jurnalist de la Moscova
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
ALDE a semnat la randul sau un protocol cu Coalitia pentru Familie
pentru organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei, tot in luna aprilie
Conducerea PNL a votat un protocol cu Coalitia pentru Familie
Referendumul de revizuire a Constitutiei ar putea avea loc in aprilie 2017
DNA cere o pedeapsa mai mare pentru fostul europarlamentar Adrian Severin
Relu Fenechiu, condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare intr-un nou dosar
Criza politica in Moldova:
Maia Sandu nu isi recunoaste infrangerea si anunta contestarea rezultatelor la Curtea Constitutionala
Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greseala.
Klaus Iohannis recunoaste rezultatul votului din Republica Moldova:
Candidaţii PSD şi lecţiile de demagogie politică
Ioan Rotundu
DNA Ploiesti face perchezitii la Autoritatea Electorala Permanenta din Bucuresti.
Sotul sefei AEP a incercat sa fuga cu documentele unei firme - surse
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog