Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15329
De la 07 Ianuarie 2003
112992764

„Omul este o trestie gânditoare”, Huncă şi Federovici doar muncesc

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2017, 23:00

Începutul de săptămână a debutat pentru parlamentarii PSD Botoşani cu noi comunicate mincinoase şi manipulatorii. Deputata Mihaela Huncă a şterpelit din limbajul agramat al violatorului de limbă română care este ministrul Educaţiei Liviu Pop minciunile acestuia şi le-a servit botoşănenilor ca şi cum intenţiile au devenit fapte.
Iată un citat din comunicatul cu pricina: „Începând de săptămâna trecută se află în dezbatere publică Strategia privind modernizarea infrastructurii educaţionale 2017-2023. Priorităţile pentru următorii 6 ani au în vedere reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare din fiecare judeţ, în special a celor din mediul rural, creşterea capacităţii de şcolarizare din învăţământul antepreşcolar şi preşcolar prin construcţia de noi creşe şi grădiniţe pentru care s-au alocat deja fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi a posibilităţilor de transport pentru elevi şi studenţi prin construcţia de noi cămine şi achiziţia de microbuze şi autobuze şcolare”
Citind aceste rânduri m-am luminat de ce Mihaela Huncă a cât stat patru ani în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean n-a reuşit să aloce bani pentru a finaliza lucrările la şcoala din Epureni, comuna Ungureni, pentru cea din Codreni, comuna Mileanca, pentru campusul din curtea Liceului „Dr. Ciucă” Săveni sau din curtea şcolii din Suliţa. Huncă a aşteptat ca ministrul Educaţiei să fie numit Liviu Pop, acest strateg cu bătaie lungă, adică pe 6 ani, de parcă guvernarea României a fost concesionată PSD-ului pentru cel puţin 49 de ani.
Femeia aceasta as preluat minciunile lui Pop şi le-a vărsat în presa locală de la Botoşani pentru că nimic din ce stă cuprins în acest Program nu se va realiza, aşa cum nimic din ce s-a promis de Guvernul Ponta şi Grindeanu nu s-a împlinit în domeniul educaţiei.
Mai spune Huncă în acel comunicat că ea se va implica alături de ministrul Pop pentru ca întreg Programul să fie îndeplinit pas cu pas. Vorbe goale, minciuni sfruntate şi manipulare grosolană. În perioada sa de şefie în fruntea IŞJ Botoşani n-a înfiinţat o creşă de copii iar microbuzele şcolare au fost repartizate la primarii PSD deşi unii dintre ei n-au avut nevoie de aşa ceva. Huncă n-a suflat o vorbă despre faptul că microbuzele şcolare stau pitite prin spatele sediului primăriei pentru că nu sunt bani la combustibil. La Tudora, numai de frica Lumii lu’ Rotundu s-au alocat bani pentru combustibil, altfel copii continuau să meargă pe jos 3-4 km pe vreme de ploaie sau viscol.
Huncă, în cei 4 ani de şefie la IŞJ n-a fost în măsură să autorizeze şcolile sanitar şi ISU dar ne asigură acum că în următorii şase ani va face minuni. Minuni nu, minciuni da! Acest Program cu care se făleşte acum va fi dat uitării imediat ce va începe noul an calendaristic pentru că nu sunt bani la investiţii. Dar Huncă nu gândeşte, ea ne păcăleşte că aşa a învăţat-o partidul.
Croncănitul acestei papagaliţe este însă umilit de croncănitul mai puternic al papagaliţei cu rang de senator. Da, La Doina Federovici mă refer! Biata papagaliţă cu penaj multicolor a plagiat un comunicat în care vorbele şefilor săi de la Bucureşti au fost traduse după puterea sa de înţelegere.
Iată o mostră din puţul gândirii sale extrasă din conţinutul comunicatului: „Reducerea impozitului pe venit este o măsură de relaxare fiscală dorită de milioane de salariaţi şi de mediul de afaceri, întrucât rămân mai mulţi bani pentru fiecare categorie. Nu este afectată capacitatea nici unei administraţii publice locale. Se reduc doar sumele care rămân nefolosite în fiecare an.”
Doamne, câtă ignoranţă în materie de economie! În primul rând că nevasta şoferului nu-şi dezminte statutul social când afirmă că reducerea impozitului pe profit a fost dorită de milioanele de salariaţi. Aş vrea să-mi explice ipocrita social-democrată ce profit obţine o unitate bugetară şi cum ajunge acesta în buzunarul angajaţilor, cum ajunge profitul realizat de patron în buzunarul angajatului. Dacă ar fi ştiut ce-i profitul şi cum se utilizează el n-ar fi scris asemenea aberaţie.
Falsă este şi afirmaţia că „Nu este afectată capacitatea nici unei administraţii publice locale.” Mai toţi primarii din ţară se plâng că reducerea impozitului pe profit le va afecta grav activitatea anului viitor numai Doina Federovici, cu ştiinţa sa made in Coşul, îi contrazice. Dacă idolul ei bogat în dosare penale Liviu Dragnea a spus că măsura nu va afecta bugetele primăriilor, cum să spună papagaliţa la Botoşani că nu-i adevărat.
Pentru la anul, dacă modificările aduse Codului fiscal văr rămâne aşa cum au fost legiferate, drama primăriilor va fi una fără cale de ieşire. Federovici n-are cum înţelege aceste stări de fapt pentru că ea munceşte în interesul partidului, nu gândeşte. Când Blaise Pascal a cugetat că „Omul este o trestie gânditoare” nu s-a referit şi la Doina Federovici pentru că n-avea cum cunoaşte de viitoarea sa existenţă şi metafora specifică social-democraţilor „noi muncim, nu gândim”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Politeţe turmentată
Horoscopul zilei de 15.11.2017
Proiectul din 2014 al lui Serban Nicolae, prin care cetatenii care dezvaluie informatii din dosare penale risca pana la 3 ani de inchisoare,
pe agenda deputatilor juristi/ Legea poate viza jurnalistii
Ponta: Aparitia OLAF in dosarul Teldrum reprezinta inceputul sfarsitului pentru Dragnea.
ANAF spune ca doar 2% dintre angajatorii cu restante sunt companii de stat,
dar nu spune ce pondere au in totalul restantelor
Vom cere aviz de neconstitutionalitate a reformei fiscale
Vom da in judecata Guvernul
Pierre Moscovici: Persoanele care fraudeaza plata taxelor si paradisurile fiscale trebuie lovite la buzunar
Gabriel Biris: In 23 de ani de activitate, nu-mi amintesc de un an mai rau pentru fiscalitate decat 2017
USR a cerut in plenul Camerei Deputatilor demisia lui Liviu Dragnea
Crestere economica de 7% in primele 9 luni din 2017
Comisia Europeana: Romania a acceptat corectiile imputate in proiectele UE din dosarul Tel Drum
Detalii despre tentativa de spionaj dejucata de SRI:
Cum a incercat sarbul Zivkovic, care a luptat in estul Ucrainei de partea pro-rusilor, sa afle secrete despre bazele militare si radarele Romaniei de la Marea Neagra
Domnilor, respectaţi tradiţia partidului!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă