Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2019
De la 07 Ianuarie 2003
123660765

Editorial

De ce se încaieră PSD cu PNL de la SIIJ

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2021, 23:00

Negocierile care se poartă în aceste zile pentru formarea unui nou guvern de coaliţie politică dă la iveală cât de ticăloşi pot fi politicienii noştri şi cât de puţin le pasă de problemele reale ale poporului român. Din nefericire, aceste ticăloşii vor rămâne nepedepsite pentru simplul fapt că peste 60% dintre români care privesc la televizor, aud la radio şi citesc prin presă, nu înţeleg ce ser ascunde, de fapt, în spatele unor declaraţii sau decizii politice.
N u eu afirm că peste 60% dintre români sunt analfabeţi funcţionali, ci a stabilit-o un eurobarometru care a analizat în toate ţările membre UE cât de educaţi le sunt cetăţenii.
Fenomenul nu este valabil numai pentru România, ci pentru toate statele foste comuniste. Numai că la noi fenomenul este cel mai accentuat. Educaţia primită în baza ideologiei comuniste nu ne oferea posibilitatea să gândim, să facem asocieri, să descoperim că teoria nu se armoniza deloc cu faptele guvernanţilor comunişti.
Aveam voie să muncim, nu să gândim, slogan repetat cu insistenţă de muncitorimea comunistă română imediat după decembrie 1989. Astăzi continuăm să suportăm consecinţele unei astfel de educaţie iar politicienii care ne conduc ne menţin în întuneric pentru a nu putea să descoperim şi singuri că ei sunt doar nişte escroci, nişte ticăloşi care ne-au confiscat viitorul şi ne blochează drumul spre un trai decent ca să ne poată manipula după cum le este interesul.
Actualele negocieri dintre PSD şi PNL urmăresc să definească ce viitor poate avea actuala Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Bătălia este pe viaţă şi pe moarte pentru că de soarta acestei secţii va depinde dacă lupta împotriva corupţiei va mai continua sau corupţia va triumfa, devenind componentă de decizie a viitorului guvern.
A fost o perioadă când în România corupţii de cel mai înalt rang tremurau, aveau noaptea coşmaruri şi voiau cu orice preţ dispariţia din fruntea DNA a Laurei Codruţa Koveşi. Fata asta, ajunsă procuror şef la DNA, a realizat că lupta împotriva corupţiei nu va da rezultate dacă ea nu va începe cu eliminarea corupţilor din justiţie.
Procurori şi judecători corupţi erau descoperiţi prin colaborarea dintre DNA şi SRI prin ascultarea de convorbiri telefonice, prin întâlniri secrete (credeau ei!) filmate, prin postare de camere video în birouri şi alte locuri frecventate e magistraţii corupţi.
Arestările curgeau lanţ iar după nici doi ani de luptă împotriva corupţiei din justiţie începuse să se facă auzite decizii de condamnare pentru marii corupţi, politicieni de rang înalt.
Koveşi a greşit când, prin comunicatele date publicităţii, mulţumea celor de la SRI pentru colaborarea fructuoasă, ceea ce a trezit interesul parlamentarilor şi guvernanţilor implicaţi în acte de corupţie să declanşeze o luptă acerbă asupra eliminării Codruţei de la DNA. Ba, conducerea PSD, prin liderul de atunci Liviu Dragnea, a tocmit 3 evrei din Israel, specializaţi în eliminarea fizică de persoane incomode, s-o ucidă pe Koveşi.
Complotul a fost descoperit de ofiţerii SRI. Consecinţa a fost că Dragnea, prin Guvern şi Parlament, prin Curtea Constituţională, beneficiind de o majoritate PSD, a eliminat SRI-ul din lupa contra corupţiei, a modificat legile penale, a demis-o pe Koveşi şi a înfiinţat celebra SIIJ care a devenit umbrela protectoare a corupţilor din justiţie.
Din cele peste 6 mii de reclamaţii primite în patru ani, SIIJ a soluţionat 4, toate referitoare la Koveşi şi procurorii DNA. În rest, niciun procuror sau judecător reclamat pentru nedreptăţile comise n-a fost anchetat, tras la răspundere. PSD-ul realizase ceea ce-şi dorea: un sistem judiciar care să răspundă la comenzile politice şi care să nu-i deranjeze pe procurorii şi judecătorii care achitau pe bandă rulantă corupţii din PSD.
Degeaba a cerut Comisia Europeană României să desfiinţeze această secţie pentru că este abuziv înfiinţată, degeaba Comisia de la Viena a stabilit că secţia nu este legal constituită, degeaba Curtea Europeană de Justiţie a stabilit acelaşi lucru, puterea politică din România, preşedintele Iohannis, premierii, conducerea Parlamentului, Curtea Constituţională au decis să păstreze SIIJ, care s-a dovedit a fi un bun protector al corupţilor din justiţie şi bun receptor la nevoile liderilor politici.
Iată de ce PSD vrea păstrarea DSIIJ, PNL vrea s-o desfiinţeze şi n-ar vrea, UDMNR o vrea trecută la Procuratura Generală şi, cu toţii, sunt de acord că nu trebuie ca DNA-ul să-şi recapete vechile competenţe trecute la SIIJ abuziv şi ilegal.
Sper că aţi înţeles acum de ce SIIJ este atât de negociată. Dacă ea va fi păstrată, sau numai cosmetizată, nu vom scăpa de monitorizarea UE pe Justiţie, de acel MCV, şi nu vom întra în Spaţiul Schengen în vecii vecilor. Dar câţi dintre români înţeleg rostul acestor negocieri ticăloase şi ce avantaje uriaşe am avea prin intrarea în Schengen?
Câţi dintre români pricep de ce după 30 de ani de anchetă criminalii evenimentelor din decembrie 1989 nu sunt pedepsiţi, de ce inculpaţii din Dosarul Colectiv au fost uşuraţi de pedepsele grele şi binemeritate, de ce conducătorii Jandarmeriei şi ai Guvernului Dăncilă nu sunt trimişi în judecată pentru masacrarea protestatarilor din Piaţa Victoriei în seara zilei de 10 august 2018?
Doar 40% pricep, restul fiind analfabeţi funcţionali, masa electorală pentru corupţii din PSD şi PNL. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 15 – 21.11.2021
Bancul săptămânii: Mesaj sexual codificat
Drogatul angajat al Primăriei Băluşeni să gestioneze fondurile europene a fost condamnat
Catrenul săptămânii
Ioan Rotundu
Fiscul ţine la secret prejudiciul creat statului de către deputatul Şoptică
Ioan Rotundu
Sictirită la Garda de Mediu pentru că a venit cu o reclamaţie
Ioan Rotundu
Begocierile dintre PSD şi PNL
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog