Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26256
De la 07 Ianuarie 2003
118412799

Domnişoara cea ţâfnoasă şi drumurile prost modernizate

  • 14 October 2007, 23:00

Este suficient ca noi să semnalăm unele deficienţe dintr-un sector anume, că cititorii îşi fac datoria şi ne aduc la cunoştinţă alte situaţii similare, din alte colţuri de judeţ. Aşa s-a întâmplat recent, când în urma unui articol al nostru comentatorii ne-au semnalat grave nereguli în modernizarea unor drumuri în zona Vorniceni. Ne-am deplasat la faţa locului şi nu degeaba.
Între Vornicei şi Cordăreni există o porţiune de drum de vreo patru kilometri care a fost cândva asfaltată. Cu trecerea anilor asfaltul s-a descompus în pietriş, iar drumul a devenit aproape impracticabil. Cum modernizarea acestei bucăţi de drum ridica probleme mai aparte, la solicitarea conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, porţiunea de drum judeţean Vorniceni – Cordăreni – Dumeni – Dragalina – Cristineşti a fost trecută în categoria drumurilor naţionale, primind indicativul de DN 29F. Aşa a ajuns porţiunea de patru kilometri Vorniceni – Cordăreni să fie modernizată sub autoritatea Companiei Naţionale de Drumuri – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.
În ziua când ne-am deplasat în zonă, la primăria Vorniceni n-a fost de găsit decât viceprimarul conservator Dumitru Bâgu. Dumnealui nu era prea documentat asupra lucrărilor. Tot ce ne-a putut spune a fost că în urmă cu vreo două luni cei de la Drumuri Naţionale au început lucrările. Au turnat asfalt cam pe lungimea de un km, după care au abandonat lucrările.
Contactat telefonic, primarul Ovidiu Corleciuc ne-a fost de mai mult folos. „Drumul a fost unul judeţean, dar trecut apoi în categoria celor naţionale şi clasificat DN 29F. Lucrările le execută Societatea de Drumuri şi Poduri SA Botoşani, aflată în subordinea Consiliului Judeţean. De vreo două luni nu mai lucrează. Au lăsat aici un utilaj” – ne-a explicat primarul social-democrat.
Într-adevăr la locul cu pricina, spre capătul satului Vorniceni, se află un utilaj de turnat asfalt. Părăsit şi fără vreun semn de interes din partea cuiva, sătenii îl demontează bucată cu bucată, vând cui pot iar banii îi beau la barurile din preajmă.
Pornind din acelaşi Vorniceni, spre Săveni de această dată, rulăm pe un alt drum judeţean, modernizat în toamna pozaanului trecut. Vorba vine de modernizare. Drumul era degradat în ultimul hal, iar Consiliul judeţean a considerat să-l refacă prin a turna un nou start de asfalt. Numai că firma care a executat lucrarea şi-a bătut pur şi simplu joc. Pe sensul de mers Săveni – Vorniceni banda de asfalta s-a turnat cât de cât bine. Pe sensul invers, adică Vorniceni – Săveni, asfaltul n-a mai fost omogenizat în staţia de prelucrare, nu s-a pus suficient bitum care să-l lege, iar acum totul se descompune, porţiuni întregi fiind transformate în pietriş.
„Când se lucra la drum, le-am spus inginerilor că asfaltul este de proastă calitate. Nu m-au ascultat. Domnişoara aia de la Drumuri şi Poduri de la Consiliul Judeţean, care este cam ţâfnoasă, a zis că asfaltul turnat este brut şi că se va veni cu banda de finisaj. Nu s-a mai finisat nimic” – ne-a lămurit tot primarul din Vorniceni.
Pentru că lucrarea aparţine Consiliului Judeţean, el fiind părăduit de parale de către firma executantă, am vrut să aflăm numele firmei ce-a executat lucrarea şi ce măsuri s-au luat împotriva ei. Joi, pe la orele 15.00, la sediul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani nu mai era nimeni. Doar constructorii societăţii ASCON, care execută lucrări de modernizare a sediului. Vineri, pe la ora 11.00, am găsit doar un inginer, care ne-a spus că domnişoara director Geanina Pintilie (foto) este în teren, dar că revine pe la ora 13.00. Am revenit la ora indicată, dar un alt domn inginer ne-a anunţat, cumva deranjat, că-i „zi de vineri, cu program redus, când lumea este deja plecată acasă”.
A fost vina noastră că am confundat programul unei instituţii de stat cu unul de firmă privată. Vom reveni în cursul zilei de astăzi. Suntem şi noi curioşi să aflăm ce firmă mai papă banii bugetului, fără a se sinchisi cât de cât de calitatea lucrărilor prestate. Poate că domnişoara director n-o fi şi cu noi aşa ţâfnoasă, încât să ne spună că numele firmei este confidenţial sau poate chiar secret. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vicepreşedinta Lozneanu beneficiază de „culmea fericirii”
Cătălin Măruţă şi-a făcut trupă pentru ”Happy Hour”
Actori de la Hollywood sprijină copiii defavorizaţi din România
Iniţiativa lui Vasilescu condamnată de colegii invidioşi
UE ne presează să deschidem vamă la Rădăuţi–Prut
Orban promite să-şi respecte promisiunea făcută
Hotărârea 577 a adus şi aduce fonduri noi în judeţ
Oportuniştii înscrişi în PNL aşteaptă ciozvârta promisă
Ioan Rotundu
Ploaie de amenzi pentru fluidizarea traficului şi a transportului în comun
Drăguş critică ministerele pentru incapacitatea cheltuirii banilor
Îşi face probleme pentru proiectul bugetului
Oprişanu joacă alba-neagra cu laboratorul Spitalului Judeţean
Spitalul Judeţean încearcă să scape de datoria către CJAS
„Ajută-i să muncească”
Serviciile în atenţia inspectorilor OJPC
SIP vrea comisie paritară cu IŞJ
Contrabanda cu ţigări nu poate fi stopată, ci doar redusă
Profesorii se pot înscrie pentru a-şi susţine gradele
Horoscop
Şofer de taxi
Vinde teren la Cătămărăşti, dar cam în câmp
Anunţ de prestări servicii
Ofertă pentru pensii private
Românul şi părul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă