Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11485
De la 07 Ianuarie 2003
112956739

Medical Mission şi-a luat rămas bun, cu promisiunea că se va întoarce

  • 14 September 2007, 23:00

Ajunşi în urmă cu o săptămână medicii americani de la Medical Mission si-au încheiat misiunea de la Botoşani, din acest an. Despărţirea s-a făcut într-un cadru oficial, organizat în sala mare a Instituţiei Prefectului. Pe lângă cuvintele de apreciere adresate de oficialităţile judeţene echipei medicilor americani, în acest an, nu au lipsit nici micile cadouri. Prefectul judeţului Gheorghe Sorescu a ţinut să specifice că instituţia pe care o reprezintă apreciază în mod deosebit ceea ce medicii americani au făcut pentru Botoşani atât anul acesta, cât şi în anii anteriori.
Ca semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată în misiunea de la Botoşani, Instituţia Prefectului şi Autoritatea de Sănătate Publică au oferit întregii echipe câte o diplomă de excelenţă şi un mic suvenir constând într-un CD cu prezentarea oraşului. "Ne-am gândit că este politicos să le oferim un mic dar din partea noastră. Noi vrem să fim aşa cum am fost din totdeauna, foarte primitori. Le-am oferit ceva simbolic care să le amintească de noi şi un certificat de apreciere pentru ceea ce au făcut ei. Eu apreciez în mod special spiritul lor de voluntariat", a declarat prefectul judeţului, Gheorghe Sorescu.
Deşi anul acesta ar trebui să fie ultimul în care Medical Mission îşi desfăşoară activitatea la Botoşani, se pare că ei intenţionează să vină şi în anul următor. Gabriel Oprişanu, directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică apreciază că misiunea medicilor americani a fost una reuşită. El susţine că există foarte mari şanse ca Medical Mission să revină la Botoşani. Directorul interimar al ASP a subliniat faptul că va încerca să copie modelul american şi să iniţieze pe plan local acţiuni de acest gen, pe baza de voluntariat cu specialiştii botoşăneni.
Reprezentantul Medical Mission la Botoşani a precizat că misiunea lor a fost una foarte bună şi cu un mare succes. "A fost o acţiune bună şi cu un foarte mare succes. Sper să ne revenim anul viitor. Estimez că am efectuat 800 de consultaţii şi aproximativ 200 de operaţii", a precizat reprezentantul Medical Mission la Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Câmpanu şi cu Ţâbuleac se încaieră de la Flutur
Program TELE’M Botoşani
Reforma din Sănătate îl sperie pe liderul de sindicat
Nou proiect transfrontailer câştigat de botoşăneni
Noi posibilităţi de construire a căminelor culturale
Baban se plânge de lipsă de colaborare cu autorităţile locale
Directorul DJT vrea să dezmorţească asociaţiile de tineret
Prefectul Sorescu invitat la Ziua Vârstei a treia
Control la şcolile din judeţ
Liberalii cu rang prefectural vor participa la deschiderea noului an şcolar
Patinoar mobil la Botoşani
Nervozitatea ministrului
Horoscop
O ofertă de teren, în condiţii avantajoase
Actorii s-au întors din Cairo cu invitaţii pentru alte festivaluri
Osama Bin Laden a pătruns în Muzeul judeţean
Dosar penal pentru peşte… necorespunzător organoleptic
Deţinuţii care vor să înveţe carte, vor fi plătiţi
Un agent de poliţie a provocat accident auto chiar în faţa instituţiei
Copil accidentat grav de un căruţaş
Comunicat de presă Termica
Primăriţa înfrăţită cu Spania, şi Don Juan de Manoleasa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă