Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6473
De la 07 Ianuarie 2003
123769689

Ipocrizie şi fariseism politic la parlamentarii PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 14 September 2016, 23:00

Parlamentarii botoşăneni ai PSD au dat publicităţii presei locale de curte un comunicat prin care îşi fac cunoscut extrema lor grijă faţă de efectele secetei la nivelul întregului judeţ şi cer premierului Dacian Cioloş să intervină, să acorde păgubiţilor de secetă despăgubiri din fondurile guvernamentale.
Întreg comunicatul este o manevră politică menită să-i manipuleze pe păgubiţi şi să aducă voturi candidaţilor PSD la apropiatele alegeri parlamentare. De fapt, parlamentarii PSD încearcă să pună în umbră acţiunea prefectului Dan Nechifor de a declanşa procedurile de stare de necesitate în comunele din judeţ afectate grav de secetă şi de a deschide drumul spre fondurile guvernamentale de ajutor. În condiţiile în care parlamentarii liberali, liderii PNL Botoşani tac mâlc şi nu-şi apără prefectul în faţa manipulărilor grosolane promovate de către cei din PSD, mişelia pusă la care de către liderii PSD va rodi în favoarea lor.
În realitate faptele stau cu totul altfel decât le-au prezentat parlamentarii PSD. Prefectul Dan Nechifor a declanşat procedurile de obţinere a ajutoarelor financiare guvernamentale, deşi astfel de atribuţiuni revin şi preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, social-democratul Costică Macaleţi (foto).
În bugetul Consiliului judeţean există un fond de rezervă care să fie utilizat exact în astfel de situaţii însă preşedintele Macaleţi n-a mişcat niciun deget pentru a veni în sprijinul primăriilor. În loc a fi preocupat de efectele secetei şi a veni în ajutorul celor afectaţi, preşedintele Macaleţi face ceea ce eu am clamat în campania alegerilor locale că se va întâmpla dacă acesta va ajunge în această funcţie: pesederizarea instituţiilor subordonate Consiliului judeţean.
Prima victimă a lui Macaleţi este directorul general al societăţii Nova Apaserv, inginerul Gabriel Cârlan, care are contract pe funcţie până în aprilie 2017. Numai că leafa mare a funcţiei, de peste 10 mii lei lunar, face cu ochiul celor din PSD care nu mai au răbdare să aştepte expirarea contractului. Dacă până astăzi Cârlan nu va demisiona, va fi demis.
Nu este Cârlan directorul general cel mai competent pe care l-a avut până acum societatea dar când PDL se afla la guvernare şi a început destituirea directorilor puşi de PSD, social-democraţii ţipau ca din gură de şarpe că se încalcă flagrant legile ţării. Ei ce fac acum?
O altă manevră a preşedintelui Macaleţi este efectuarea de pomeni electorale menite să aducă voturi PSD-ului. Ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului judeţean, suma de 537 mii lei a dirijat-o spre bisericile din judeţ pentru plata dascălilor, asta în condiţiile în care seceta a făcut ravagii iar pagubele sunt enorme.
O altă grijă a lui Macaleţi şi a celorlalţi lideri ai PSD este ca în actuala acţiune de concurs pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli să fie folosită din plin pentru ca în funcţii să ajungă oamenii PSD-ului. Din comisia de examinare fac parte şi doi consilieri locali, în marea lor majoritate ai PSD. Ori, în aceste alegeri locale pe listele de consilieri a PSD-ului au fost persoane aflate în conflict cu legea, cu un comportament violent, cu pregătire şcolară la nivel de gimnaziu etc. Aceştia sunt oamenii desemnaţi de PSD să stabilească cine va fi directorul de şcoală.
Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, profesorul Liviu Axinte, a declarat ieri că viitorii directori de şcoală vor fi puşi politic şi nu după criteriul competenţei. Omul ştie că toată acţiunea este strict supravegheată de Mihaela Huncă, lidera PSD pusă inspector general la IŞJ Botoşani.
Cu oameni plasaţi în punctele cheie prin toate instituţiile statului şi prin judeţ, PSD-ul va câştiga fluierând alegerile la Botoşani,. Nu că vor avea candidaţi mai buzni ca ai PNL-ului, dar sunt extrem de bine organizaţi şi solidari. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 15.09.2016
Bancul zilei: Paradox financiar
Fals scandal pe seama Masoneriei
Ioan Rotundu
uncker declara in fata Parlamentului de la Strasbourg ca UE este intr-o criza existentiala,
datorita sciziunii dintre Est si Vest
Juncker cere infiintarea unui cartier general militar unic la nivelul Uniunii Europene
Senatorii au votat un proiect de lege ce prevede pensii speciale pentru personalul din serviciile de ambulanta
Comisia Juridica a Senatului incuviinteaza cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea
Daniel Dragomir este persoana retinuta in dosarul Black Cube
Surse: Dragomir este fost ofiter SRI / "Tornado", numele de cod al operatiunii de denigrare a lui Kovesi
DNA-ul pe punctul de a pierde lupta împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog