Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9582
De la 07 Ianuarie 2003
114974210

Botoşani: Spovedania primarului Romanerascu şi nesimţirea beizadelei popeşti

  • Ioan Rotundu
  • 15 April 2014, 23:00

Ieri dimineaţă, deşi eram ocupat până peste cap cu activităţile specifice realizării emisiunilor care se difuzează pe Tele’M Botoşani, telefonul a sunat insistent. Lăsat în maşină, pe seama şoferului, acesta m-a informat că am primit apeluri de la mai multe numere necunoscute dar şi de la prof. Constantin Moroşanu din Darabani. L-am sunat pe profer şi aşa am aflat că sunt căutat de zor de către primarul din Păltiniş, Costel Romanescu, care se află în Botoşani.
Cândva aveam numărul primarului notat pe o agendă pe care am pierdut-o. Sunând la celelalte numere de la care am fost apelat, am dat şi peste primarul Romanescu care se afla la sediul APIA din Botoşani. Ne-am înţeles să ne întâlnim la ceainăria chinezească aflată peste stradă de sediul PAIA. Numai că ceainăria era supraaglomerată aşa că ne-am dus la restaurantul Rapsodia, unde mesele erau aproape goale.
Cât eu am băut o cafea şi o Coca-cola şi primarul a servit un ceai am discutat despre articolul care tocmai apăruse ieri pe site-ul Jurnalului intitulat „Procuror ţepuit de două beizadele popeşti” dar şi despre informaţiile difuzate în articolele anterioare. Romanescu a ţinut să-mi precizeze că el nu se consideră baron local, aşa cum l-am declarat prin cele scrise iar reţinerea sa de către procurorii DIICOT a fost pentru infracţiunea de „favorizare a infractorului” şi nu pentru contrabanda cu ţigări. N-are 6 maşini de lux, ci doar 3, fără a fi considerate de lux.
Despre viceprimarul Gheorghe Olariu (foto) a avut de spus doar cuvinte frumoase şi a negat că acesta s-ar fi îmbogăţit de când este demnitar local, cum spun unii cetăţeni din comună.
Dacă tot s-a arătat primarul pus pe spovedanie şi tot suntem în Săptămâna Patimilor m-am decis să-i prezint şi alte acuzaţii la adresa sa, acuzaţii despre care nu s-a scris încă în Jurnalul pentru că n-am reuşit să ajung în zonă să filmez la Lumea lu’ Rotundu, aşa cum mi-au cerut anumite persoane.
Pe scurt, primarul a negat că ar fi cumpărat sediul fermei inginerului Iacob, acum şef la APIA Darabani, doar a închiriat-o. Gardul cu care a înconjurat perimetrul fermei şi despre care se spune că ar fi costat câteva miliarde de lei, primarul susţine că a costat mai puţin şi că inginerul scade costul lui din chiria pe care Romanescu i-o datorează.
N-a cumpărat terenul sub care se află rezervele de ghips, aşa cum este acuzat. Terenul în cauză, vreo 40 ha, este cumpărat de un cetăţean din Iaşi iar el, Romanescu, doar l-a închiriat pentru a avea hrană la cele 100 de oi pe care le deţine şi pentru care are amenajată o stână în luna Prutului. Drumul până la stână a fost asfaltat cu fonduri europene şi nu cu bani din bugetul Primăriei Păltiniş, cum este acuzat.
Recunoaşte că în zonă se face contrabandă cu ţigări dar el nu face parte din gruparea organizată. Cât despre acuzaţia că ar fiu transportat pachete cu ţigări ascunse sub burta oilor, ţigări trecute apa Prutului de contrabandişti şi aduse în sat cu ajutorul oilor, doar a râs, lăsând să se înţeleagă că totul este o fabulaţie.
Referitor la cimitirul din centrul satului, primarul susţine că acesta a fost amenajat de preotul Traian Drob prin anul 2000, este în administrarea preotului şi Primăria nu are nicio competenţă asupra acelui teren. Recunoaşte însă că potrivit actualei legislaţii cimitirele nu pot fi amenajate în interiorul localităţii.
Despre faptul că el, în calitate de primar, ar fi trebuit să-i interzică părintelui înhumarea în continuare a persoanelor decedate şi tot Primăria să amenajeze un cimitir în afara satului n-a comentat.
Nu pot spune cât de sincer a fost primarul Costel Romanescu în dialogul cu mine pentru că, repet, n-am ajuns în zonă să filmez reportajul pe care îl aşteaptă unii localnici. Ne-am despărţit amical şi primarul mi-a promis că dacă vei veni să fac filmări, nu va fugi precum colegul său de partid, primarul liberal Sebastian Merticaru de la Ştiubieni.
Mai mult, primarul chiar s-a oferit să dea în Jurnalul o felicitare şi s-a arătat mirat că n-a fost contactat de către nimeni din redacţie să-i dacă o ofertă. Vicleană propunere dar neinspirată cursă întinsă de a mă câştiga de partea sa.
Spre după amiază, una dintre beizadelele preotului Traian Drob a sunat la redacţie pentru a i se da numărul meu de telefon. S-a recomandat Sebastian Drob. Pentru că i s-a spus că telefonul meu nu poate fi dat dar dacă lasă numărul său de telefon şi spune ce vrea va fi contactat ulterior de către mine.
Beizadeaua, profund instruită intelectual cu ţigările, băutura şi femeile în apartamentul din Iaşi al unui procuror, a făcut-o „nesimţit㔠pe cea aflată la telefon. Cu un astfel de comportament, Sebastian ne-a demonstrat că cele scrise sunt mici dulcegării pe lângă faţă de incultura şi lipsa sa de educaţie cu care se mândreeşte.
Aseară, în jurul orei 20.00, de la IP 188.241.35.16 s-a postat un comentariu prin care au fost lăudaţi primarul, preotul şi feciorii săi şi făcut imoral şi evazionist fiscal procurorul care ia găzduit în apartamentul său din Iaşi cele două beizadele popeşti. Iată ce înseamnă facerea de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi
Bancul zilei: Fugul din lămpi
Horoscopul zilei
Victor Ponta îşi mută biroul din Guvern la Ministerul Apărării, invocând "înscenarea" în cazul Duicu
Guvernul sesizează DNA cu privire la posibile fapte penale legate de transferul unui teren din proprietatea Institutului Fundulea în domeniul privat
Codul Insolvenţei, adoptat de Camera Deputaţilor
O nouă amânare in dosarul ICA - Dan Voiculescu
următorul termen, pe 29 aprilie. Voiculescu cere anularea privatizării ICA şi recuperarea banilor investiţi
DNA cere Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă afirmaţiile primarului Radu Mazăre afectează independenţa sistemului judiciar
Jurământ misterios, semnat de nume importante precum Neculai Culianusau, Ion Creangă
descoperit în arhiva Muzeului Literaturii Române din Iaşi
Crin Antonescu: Victor Ponta şi-a pierdut controlul, de frică, de nervi
cu ce drept, dacă e în toate facultăţile, îşi permite să facă acest circ cu guvernul României?
Traian Băsescu zicfe că coruptul-mincinos Ponta a cedat nervos iar Gabriela Firea este o şantajistă
prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a staţiunii Fundulea trebuie să răspundă în faţa legii e ghinionistă treaba, erau toţi de la PSD şi PC
Petru Grozavu: Ucraina fără minorităţi?
De ce a fugit Victor Ponta de la Guvern la Ministerul Apărării
vezi cum se poate intra în Palatul Victoria
Cum a luat Gabriela Firea amendă în urma unei plângeri pentru şantaj şi ultraj
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Fabula cu ochelarişti şi mafioţi isterici
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă