Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17437
De la 07 Ianuarie 2003
112767788

Cum suntem jefuiţi de către societatea Nova Apaserv

  • Ioan Rotundu
  • 20 August 2021, 19:54

De ani buni societatea de distribuirea apei potabile la nivelul judeţului Botoşani, cu ultimă denumire Nova Apaserv, este supusă unui jaf sistematic de către o grupare socialistă care a acaparat-o cu sprijinul votanţilor şi a conducerii Consiliului Judeţean Botoşani controlat permanent de o majoritate PSD.
Când nu mai au bani de majorat salariile deja uriaşe, de a umflat schema cu noi angajaţi trimişi de PSD, de furat prin căpuşare, atunci recurg la majorarea preţului la apa distribuită folosindu-se de mijloace mişeleşti, mascate abil prin a stoarce bani de la consumatori.
Recent, am descoperit cum suntem jefuiţi de către actuala echipă managerială condusă de Liviu Ştefan (foto), nepotul talibanului socialist de Vorona, primarul Aurel Ştefan, pus în funcţia de manager prin votul majoritar al consilierilor judeţeni PSD.
Mi-a expirat termenul de valabilitate la două contoare pentru apa caldă şi, conform procedurii stabilite de conducerea Nova Apaserv, m-am dus la serviciul Metrologie să mă programeze pentru verificarea lor. Mi s-a spus că voi fi programat pentru luna martie 2022, mai devreme nefiind posibil.
Mi s-a mai spus că în tot acest interval de timp voi plăti consumul de apă la pauşal. Adică, vreme de 5 luni de zile urma să plătesc consumul de apă, nu după cel normat, ci după cel stabilit de conducerea societăţii după norme numai de ea cunoscute.
Mai mult, mi s-a atras atenţia că dacă voi monta contoare noi, atunci plata la pauşal nu se va mai recalcula, sumele încasate în plus nefiind restituibile. Jaf la drumul mare şi cu binecuvântarea nevestei şoferului ajunsă preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani prin votul socialiştilor care nu gândesc, doar votează. Nu mi s-a oferit o explicaţie justificată de ce dacă montez contoare noi, performante, cu garanţie pentru cel puţin 7 ani, pierd banii pe care i-am plătit la pauşal.
M-am interesat dacă sunt firme private care pot monta, legal, astfel de contoare. Mi s-a recomandat ELSACO. Aici, de la ghişeul cu publicul, mi s-a explicat că ei prestează astfel de servicii dar numai dacă se acceptă montarea contoarelor oferite de ei. Altă belea! Am aflat că ELSACO s-a aprovizionat cu câteva mii de contoare de la chinezi şi acum cauză soluţii să scape de ele. Iar soluţia este să mă oblige pe mine să le accept chinezăriile lor la preţuri de peste 110 ori mai mari decât le-au achiziţionat.
Până la urmă am descoperit o altă firmă particulară care mi-a explicat că îmi poate rezolva cererea în timp oportun cu condiţia să menţin vechile contoare care vor fi demontate, verificate la Nova Apaserv şi remontate. Bineînţeles că tariful este pe măsura operativităţii.
Revenind la serviciile oferite de către societatea Nova Apaserv, dezastrul financiar în care a fost adusă societatea pune în real pericol alimentarea cu apă a populaţiei la nivelul întregului judeţ. Să mai adaug că de la o localitate la alta, sistemul de taxare a apei consumate se face diferenţiat, la înţelegere cu primarul comunei, iar taxarea la pauşal este folosită chiar şi atunci când există consum contorizat. Asupra acestui subiect voi reveni.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii:Deconspirare matrimonială
Horoscopul săptămânii 16 – 23 august 021
Prea multe necunoscute în cazul contrabandei cu ţigări din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Soluţie favorabilă în dosarul vameşului Ungureanu
Există suspiciuni rezonabile de judecată părtinitoare
Cum a eşuat ticălosul Şoptică în noua sa ticăloşie
Ioan Rotundu
Fariseismul bolşevic al lui Ludovic Orban
Ioan Rotundu
Peste apa Prutului se fac demiteri, la noi s-a aşternut tăcerea
Ioan Rotundu
Iresponsabilitate marca PSD:
Cosmin Andrei vrea să renunțe la finanțarea de zeci de milioane de euro pentru modernizarea transportului local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă