Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18334
De la 07 Ianuarie 2003
112768685

„A trecut vremea fripturiştilor”

  • este de părere dorohoianul Constantin Bursuc, responsabil pe Colegiul Dorohoi din partea PNL
  • 15 December 2010, 23:00

Dorohoianul Constantin Bursuc este un om de afaceri deosebit de apreciat în judeţ, în mare parte pentru conduita corectă şi maniera tranşantă în care îşi tratează colaboratorii. Dar misiunea cea mai grea o are ca om politic, din calitatea sa de responsabil pe Colegiul Dorohoi din partea Partidului Naţional Liberal. Misiunea sa nu este una uşoară având în vedere că alegătorii din această zonă au dovedit o „afinitate” pentru PSD, scorul la alegeile trecute trecând binişor de 80 la sută.
Lavinia Preda - E vremea liberalilor?
Constantin Bursuc: Ţinând cont de conjunctura politică şi de criza mondială în care suntem astăzi, pot spune că ieşirea României din criză se face pe dreapta. Deci cu protecţie socială şi cu populism nu putem să ieşim din criză. Trebuie pornite în primul rând motoarele economiei, lucru care se poate face doar pe dreapta, deci...Partidele de stânga, s-a demonstrat, au o doctrină populistă. Deci acum cu susţinerea oamenilor de afaceri pentru pornirea economiei aşa se va ieşi din criză. Partidul Naţional Liberal, în coaliţie cu alte partide, trebuie să promoveze investiţii noi, implicit să creeze locuri de muncă, trebuie într-un cuvânt să promoveze mediul de afaceri în România.
R. - A trecut vremea fripturiştilor?
C.B. - La ora actuală, în cadrul partidelor politice ar trebui să intre oameni de valoare, oameni cu conduită morală, cu ţinută. Întotdeauna pe un om politic se pune o etichetă şi acea etichetă trebuie să aibă o anumită conotaţie. Ca om de afaceri aş vrea să promovez un alt tip de politică, mult diferit de ce aţi văzut până acum. Şi mă refer aici pe Dorohoi. În primul rând mi-aş dori să coborâm mai mult între oameni, să încercăm să-i ajutăm, să încercăm să dezvoltăm localitatea. Deci Dorohoiul la ora actuală este mort economic.
R. - Cum credeţi că ar putea învia oraşul?
C.B. - Ar trebui o altfel de atitudine. Noi doroienii nu ne putem promova o afacere, nu putem să ne structurăm, să ne dezvoltăm o afacere. Suntem la capăt de linie, aici se pune harta în cui şi încă nu ne-am gândim să structurăm un cadru fiscal prielnic dezvoltării unor afaceri la Dorohoi, să găsim oportunităţi. Aici intervine Consiliul Local. Ar trebui să se gândească la dezvoltarea comunităţii de afaceri, să dezvolte parcuri industriale. La nivel local să se iniţieze proiecte de anvergură, de integrare europeană. Putem beneficia şi noi ca şi Suceava de faptul că suntem undeva la graniţă, undeva unde se termină comunitatea europeană. Aici se poate crea o zonă de contact a Uniunii Europene cu Ucraina sau Moldova.
R. - Ce afaceri s-ar putea concretiza în Dorohoi ţinând cont de structura socială?
C.B. - Eu mă gândesc la ceva cu prestări servicii, ceva cum era înainte cu confecţii artizanale, iar oportunităţi de desfacere se găsesc cu siguranţă şi nu aici în Dorohoi. De asemeni se poate face treabă cu agricultura. Localităţile din jurul Dorohoiului se pot grupa, să facă asociaţii, nu ştiu...mă gândesc...Să fim producători.
R. - În calitate de responsabil pe Colegiul Dorohoi a tot ce înseamnă reţea PNL, cum merg lucrurile?
C.B. - Tot timpul sunt în legătură cu şefii de organizaţiile din Dorohoi. Deocamdată lucrăm la nivel de organizaţii şi intenţionăm să mergem în rândul oamenilor pentru a vedea care le sunt cu adevărat problemele şi cum poate partidul Naţional Liberal să susţină în vreun fel. Pregătim modul de acţionare pentru alegerile din 2012, ca să avem cât mai mulţi primari după scrutin, măcar cei pe care îi avem să poată să rămână în continuare pe funcţii. De săptămâna viitoare ne mutăm în sediul nou şi va fi şi un birou pentru deputatul nostru Florin Ţurcanu, la care va asigura permanenţa secretariatul de pe Colegiul Dorohoi. Se vor face programări şi cei care doresc vor avea ocazia să-i poată spune problemele domnului deputat.
R. - Lăsând la o parte conduita de partid, ce aţi dori să schimbaţi la politica liberală?
C.B. - Pe doctrină, PNL este un partid al oamenilor de afaceri, este un partid care susţine dezvoltarea economică. Aş vrea la nivel de Dorohoi să fie atraşi cât mai mulţi oameni de afaceri în PNL...Tot noi trebuie să muncim, nu vine nimeni să ne dea...Ducem politică şi pentru oamenii de rând ce-i drept. Vrem să creăm locuri de muncă în Dorohoi. Nu mai suntem ca înainte pe o susţinere dictată. Mediul de afaceri de aici este unul liberal, adică liber...
R. - Aveţi aici pe Dorohoi o misiune aproape imposibilă, dacă luăm în calcul că la trecutele alegeri zona a fost practic înroşită....
C.B. - O misiune grea, dar nu imposibilă. Nu e greu de deturnat scorul dacă nu îţi este frică de trecut. Noi trebuie să privim tot timpul în viitor, numai printr-o acţiune concertată a membrilor liberali şi pe greşelile PSD-ului putem să creştem noi. Nu zicem că domnul Sorin Clim nu a avut greşeli, dar sperăm ca la alegerile viitoare să întoarcem rezultatul. Aş vrea să ieşim la alegerile viitoare cu noi propuneri privind starea economică a oraşului.
Vrem să dezvoltăm aici la Dorohoi ceea ce doreşte cetăţeanul. Vom analiza şi vom fi apropae de ei, vom încerca să abordăm un alt tip de politică, să solidarizăm cu cetăţeanul. În Consiliul Local ar trebui să fie invitaţi cetăţeni pentru se crea o punte de legătură. Momentan, personal, ca şi cetăţean, nu există nici o punte de legătură cu cetăţeanul din partea CL. Adică se rupe undeva. PSD-ul este un partid cu doctrină populistă şi cu toate acestea reprezentanţii acestui partid la Dorohoi nu au reulşit să se coboare la cei 80 la sută care au dat un vot pentru PSD la trecutele alegeri.
A consemnat Lavinia Preda>

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Bogăţia românilor
Ambasadorul Bulgariei in România a colaborat cu serviciile secrete comuniste din ţara vecina
Protestatarii au atacat două hoteluri de lux cu cocktailuri Molotov
poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene
Monica Iacob Ridzi ar trebui exclusa din PDL
CCR: Legea pensiilor este constituţională
Andreea Olariu a impresionat Italia cu vocea ei
Puncte divergente în negocierile PLDM-PDM-PL
Caricatura zilei: Scrisoarea lui Ţâbuleac către Moş Crăciun
Un doctorand rom\n la Oxford a c\;tigat marele premiu al concursului IT "Sense the World"
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea pensiilor
Colţos de rang înalt împovărat de datorii
Şeful „clanului Gavril” din Frumuşica a ajuns după gratii
„Aderarea României la Schengen nu trebuie condiţionată de problema rromilor”
Prezenţă numeroasă la Târgul ONG desfăşurat la Casa Sindicatelor
„Botoşani 360ş”, proiectul finanţat de Primăria Botoşani Asociaţia Culturală
Sanatoriul Guranda îşi schimbă superiorul
La anul, cadrele didactice vor munci în şcoală opt ore zilnic
În 23011 bugetarii nu vor primi al 13-lea salariu cuvenit pentru 2010
Bolnavii cronici vor avea mari probleme în 2011
necazurile vor veni de la subfinanţarea sistemului de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă