Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14737
De la 07 Ianuarie 2003
112992172

Botoşani/Cernăuţi8: Eveniment magnific, aniversare cu surprize si participanți deosebiți

  • 15 December 2015, 23:00

Sâmbătă 12 decembrie, președintele Asociației ,,Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, profesorul Constantin Moroșanu și-a aniversat ziua de naștere, adăugând în pomul vieții, a 55-a petală dătătoare de bucurii, planuri și speranțe.
Dacă în ultimii trei ani, acesta și-a tot propus să ajungă la Herța, Ucraina, pentru a fi alături de o parte din prietenii săi dragi, românii din regiunea Cernăuți, dar necazurile vieții nu i-au permis, anul acesta, în ciuda stării de sănătate precare, s-a deplasat la Herța unde în aceasta zi este și hramul Bisericii. ,,La Herța- este singura Biserica din zonă, cu hramul ,, Sfântului Ierah Spiridon și am văzut lumina zilei în această zi, mi-am dorit mult să asist la slujba oficiată la Catedrala de la Herța, unde preotul Nectarie Bălan- se întrece pe sine, în organizarea acestei zile,evenimentele fiind tot mai grandioase de la un an la altul”.
O mare de oameni se aflau în curtea bisericii asistând la slujba oficiata de preacuviosul Meletie, Vladica românilor ortodocși din regiunea Cernăuți, și circa 30 de fețe bisericești venite din satele românești, ale Ucrainei dar și din Romania; starețul Mănăstirii Putna fiind prezent la eveniment, preotul Ciuraru de la Dorohoi etc.
După slujbă, prietenii dragi ai profesorului, s-au deplasat la restaurantul din localitate,, Imperial”, pentru a toasta în sănătatea sărbătoritului și a lua parte la o masa festivă, pregătită minuțios de cei doi manageri ai unității ,,Domni Costea Adrian și Igor Posteucă”,masa a impresionat prin abundență decor și aranjament deosebit iar directorul secției raioanele pentru cultură Herța Adrian Medvedi, a completat evenimentul cu ceea ce lipsea la masă, un taraf autohton, condus de maestrul emerit Ilie Crâșmaru. Dacă profesorul a invitat un grup retrâns pentru a sărbători aniversarea, prietenii colaboratorii s-au anunțat și au venit oferindu-i surprize plăcute sărbătoritului.
Surpriza cea mare a venit din partea excelenței sale Eleonora Moldovan, care a venit împreună cu șeful administrației raioanele de stat Viorel Iastrimschi și primărița de la Mahala- Elena Nandriș , să-l felicite pe Moroșanu
,, Am venit aici si am avut surpriza să întalnesc mulți primari și directori de școli din satele românești, semn că asociația pe care o conduceți, își respectă blazonul și programul. Vă mulțumesc în numele statului român pentru activitatea depusă și constat că viața dumneavoastră este legată de un crez, o ideea pentru care vă felicit. Vă urez sănătate pentru ca să puteți continua aceste programe îndrăznețe”
Viorel Iastrimschi l-a felicitat și el pe sărbătorit ca-l cunoaște de doi ani pe sărbătorit cu care conlucra foarte bine și l-ar dori să-l aibă colaborator printre funcționarii săi, deoarece puținii se ridică la nivelul lui Moroșanu: Urări de sănătate, bucurii și numai împliniri a primit profesorul din partea lui Gheorghe Șodrângă ex deputat raional, Pantea Ioan primar la Târnauca, Posteuca Iacob directorul școli, care-l cunoaște pe sărbătorit din 2008 și-a colaborat cu acesta de-a lungul anilor, Dumitru Lupu primarul de la Lunca, Țurcanu Vasile – primarul de la Ostrița, Posteucă Gheorghe – sivicultor, Petru Grior,istoric, Alexandru și Lelia, Temciuc, Vladimir Dogolici, Haucă Nicolae, Vasile Bâcu, Rurac Valentin, Melenți Jurie, Ionițoi Valentin și Ghenadie de la Dranița, Adrian Medvedi, soții Dăniliuc de la Horbova și nu în cele din urmă Igor Posteucă și Adrian și Aliona Costea.
Cei proveniți l-au felicitat pe profesor, spicuind din activitățile ultimilor ani la care au participat și dorind sănătate și o colaborare și mai fructoasă în viitor. Muzica cântecul curat românesc, a răsunat din glasurile cele prezenți, din instrumentele mânuite cu măiestrie de către utilizatori, până târziu, uitându-se pentru o clipă de război, vamele existente închise sau funcționale de necazurile cotidiene, bucuria persistând în rândul celor prezenți.
,, O aniversare deosebită, emoțională cum sincer dacă mi-o pregăteam nu ieșea atât de bine și cum sincer nu am avut niciodată. Sper să fiu sănătos să mai pot veni în această cetate a românismului Herța,, spunea Moroșanu. Această mobilizare și recunoștiință venită din partea celor din Herța si Bucovina mă obligă să ridic stacheta activități mele. Mulțumesc Domnului Șodrângă, domnului Igor Posteucă și soților Dăniliuc în primul rând și tuturor participanților” a concis profesorul

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 16.12.2015
Bancul zilei: Dilema Sf. Petru
Reţeta zhilei: Prepararea cârnaţilor
Ţigări de contrabandă depistate ascunse într-o cărută, sub coceni
Senatoarea Cristiana Anghel, catre un cioban: Esti prost?
Senatorul PSD Dan Sova a fost arestat preventiv
Sediul Masoneriei din Romania a primit unda verde de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti
Explicatia reactiei dure a ciobanilor:
Povesti horror cu vanatori care au macelarit cainii ciobanilor
Amenzi intre 500 si 20.000 de lei date oierilor pentru "instigare si recurgere la actiuni violente"
Adevarata poveste a legii care i-a infuriat pe ciobani si cine sunt initiatorii.
Cainii ciobanilor au dus la "nemultumirea maselor de vanatori", care si-au gasit aliati 8 parlamentari din PSD
T Camera Deputatilor a adoptat legea care interzice fumatul in TOATE spatiile publice inchise
Legea merge la promulgare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă