Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43864
De la 07 Ianuarie 2003
111219192

Primarul Flutur înjurat birjăreşte de pensionarii socialişti

  • Ioan Rotundu
  • 15 December 2016, 23:00

Miercuri, în jurul sediului Serviciului Public Local de Asistenţă Socială de pe strada Săvenilor din Botoşani (foto arhiva) se aflau mai mulţi pensionari care-l înjurau birjăreşte pe primarul Cătălin Flutur pentru că nu le acordă beneficiile sociale aşa cum le-a acordat fostul primar social-democrat Ovidiu Portariuc.
Cei în cauză erau beneficiari de pensii anticipate, neavând vârsta standard de 65 de ani, vârsta la care orice angajat se poate pensiona de drept. Pentru că discuţiile erau extrem de aprinse, ieri am discutat cu primarul Cătălin Flutur situaţia creată. Aşa am aflat că într-adevăr primarul Ovidiu Portariuc a acordat tichete sociale în valoare de 50 lei fiecare şi pensionarilor cu vârsta sub 65 de ani dar controlul Curţii de Conturi Botoşani a imputat contravaloarea tichetelor acordate acestor persoane şi a obligat conducerea Serviciului Public că recupereze banii de la beneficiari.
Totodată, prin Raportul de audit financiar nr. 26/1217/2016 înregistrat la Primăria Botoşani la nr. 17009/11.07.2016, ca urmare a acţiunii de verificare „audit financiar asupra contului de execuţie a bugetului unităţii administrativ-teritoriale pentru anul 2015” efectuată asupra Unităţii Administrativ - Teritorială a municipiului Botoşani de Curtea de Conturi Botoşani s-au stabilit condiţiile de eligibilitate pentru pensionarii sistemului public de pensii care solicită tichete sociale.
Prima condiţie, totodată şi cea de bază, este că pot beneficia de tichete sociale doar persoanele vârstnice cu domiciliul în municipiul Botoşani, pensionari ai sistemului public de pensii şi care au împlinit sau împlinesc în cursul anului de referinţă vârsta standard de pensionare de 65 de ani. Limpede, nu! Dacă cineva s-a pensionat anticipat sau a beneficiat de reducerea vârstei de pensionare datorită grupei de muncă în care a lucrat şi nu a împlinit vârsta de 65 de ani nu are dreptul să primească tichete sociale.
Nu primarul Flutur a făcut legea ci exact social-democraţii. Iar dacă primarul Portariuc n-a respectat-o., sumele plătite în afara prevederilor legale au fost imputate. Degeaba l-au înjurat pe primarul Flutur pensionarii socialişti că el nu poate face altceva decât să respecte legea.
În ce priveşte valoarea tichetului social, aceasta iarăşi n-o stabileşte Flutur cum n-a stabilit-o nici Portariuc. Valoarea tichetului social este aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Botoşani, adică de consilieri. Iar cei care au hotărât şi hotărăsc valoarea tichetului în CLM sunt consilierii PSD care au fost şi sunt majoritari. Pe si să-i înjure pensionarii socialişti că sunt de-ai lor, dacă nu sunt mulţumiţi de valoarea nominală a tichetului. N-au decât să bea mai puţin, că atunci când se fac plăţile pe tichete, crâşmele zoioase ale cartierelor sunt pline de pensionarii care fac politică cu paharul de votcă în faţă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 16.12.2016
Bancul zilei: Optimism ardelenesc
Kaufland România conduce în Topul celor mai doriți angajatori din industria de retail
Klaus Iohannis despre discutiile de la Consiliul European privind Brexitul:
Nu avem de gand sa ajungem in situatii in care cetatenii nostri vor fi defavorizati
Raluca Pruna, la final de mandat: Am doua mari regrete
- pachetul de legi privind sistemul judiciar si conditiile din penitenciare
Trupele americane vor sosi in Polonia, Romania si tarile baltice luna viitoare
- comandantul fortelor SUA din Europa
Braila: O lebada prinsa in gheata a fost salvata de pompieri
Ambasadoarea SUA la ONU, catre Rusia, Iran si Assad: "Nu va este rusine de atrocitatile din Alep?"
Reactia rusilor.
Prognoza meteo pentru sfarsitul saptamanii
Mihnea Motoc: Rusia a provocat o degradare constanta a securitatii flancului estic al NATO
Tariceanu, despre ideea de a prelua sefia PNL: Speculatii se pot face
Exista demersuri mai putin oficiale prin care PNL incearca sa iasa din situatia de dupa alegeri
Directorul Institutului de Psihiatrie Socola, sustinator PSD, le ofera liberalilor "consultanta de specialitate":
Depresia poate avea consecinte grave. Va asteptam cu drag
Romania Curata: Procurorii de caz au clasat cele mai serioase dosare ale lui Traian Basescu
Canalia politică întotdeauna are şi-un nume
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă