Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6149
De la 07 Ianuarie 2003
123641574

Pâine ecologică de la Multiagra

  • 15 February 2011, 23:00

Conceptul de agricultură ecologică este încă departe de a aprinde la Botoşani flacăra „revoluţiei” în acest sector. A face agricultură ecologică este în aparenţă ceva nou, un domeniu despre care se ştie că este uşor de pus în practică, un domeniu în care nu se admit „complici” ai solului de ordin chimic sau altfel.
La Botoşani, există o firmă privată care a intrat în vârtejul acestui domeniu extrem de complex, Multiagra SRL, administrată de familia Portariuc. Produsele obţinute de pe o suprafaţă care depăşeşte 1500 de hectare, grâu, porumb, rapiţă, soia, sfecla zahăr, ajung pe mâna germanilor, exportul fiind deocamdată impus de conjunctură, până când firma îşi va amortiza împrumuturile făcute pentru achiziţionarea suprafeţelor şi a utilajelor..
Ferma dispune de o gama completă de maşini şi utilaje agricole în valoare de aproximativ 1.000.000 Euro. În anul 1998, Gheorghe Portariuc, economist şi administrator al unei societăţi cu profil comercial din oraşul Botoşani, se hotărăşte să înceapă activitatea în sectorul agricol pe meleagurile natale cumpărând 6 ha de teren în vederea cultivării şi comercializării legumelor. Cum prima recoltă s-a dovedit de succes a hotărât extinderea suprafeţei cultivate şi înglobarea unui sector zootehnic pentru a asigura îngrăşăminte naturale atât pozaatât de necesare îmbogăţirii solului.
În prezent, ajutor de nădejde al omului de afaceri este fiul său, Ovidiu Portariuc care şi-a făcut un ţel din a determina populaţia să conştientizeze că a mânca sănătos este o prioritate. De altfel, în aceste zile, omul de afaceri botoşănean este prezent la Târgul Internaţional BioFach 2011 - WORLD ORGANIC TRADE FAIR, eveniment care se desfăşoară începând de astăzi până pe 19 februarie.
„ Societatea Multiagra este singura din Botoşani care participă şi a doua din România, mai este una de prin sudul ţării. Noi participăm cu pliante şi ne dorim să stabilim noi contacte cu persoane interesate de produsele ecologice româneşti” a declarat Ovidiu Portariuc (foto).
Acesta a adăugat că în toamna acestui an, botoşănenii care sunt interesaţi să mănânce pâine tradiţională, fără aditivi alimentari folosiţi la fermentare, vor avea ocazia să achiziţioneze grâu de la Multiagra SRL:
De asemeni, tot în acest an, reprezentanţii acestei firme intenţionează să achiziţioneze o linie de panificaţie, pentru a pune în vânzare pâine adevărată. „Primul pas şi cel mai important pentru botoşăneni este să conştientizeze. Măcar atât. E-urile din alimente distrug sănătatea până la epuizarea organismului” a adăugat Ovidiu Portariu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Am început şi eu o vânătoare împotriva lui Traian Băsescu şi a tuturor care îl sprijină
Horoscop
Bancul zilei: Una pur oltenească
Un britanic a fost obligat să plătească despăgubiri unui angajat pe care l-a prins furând
Denigrarea predării religiei în şcoală afectează grav fondul sufletesc al copiilor
Cum se propagă informaţii false în presa online: cazul Arhi-Mircea Badea
Legea "zilierilor" ar scoate la suprafaţă 200.000 de locuri de muncă
Inspectorii şcolari au renunţat la câştigurile financiare
Medicii de familie nu se lasă păcăliţi de CAS
Liceenii îşi vor alerge Miss Preuniversitaria
Ministerul Sănătăţii o lasă mai moale cu desfiinţarea spitalelor
Adolescent pus la punct de tată în mod original
Târg de mărţişoare organizat de Primăria Botoşani
Tineretul liberal de la Botoşani se laudă cu performanţe
Caricatura zilei: Bugetul lui Ţâbu
Transelectrica i-a sponsorizat pe sinistraţii din vară cu 2,2 milioane lei
Rămas bun, Domnule Profesor!
Obama vs Filat sau jocuri iresponsabile la vârf
Nu participam la guvernare alături de PDL. Nu vom vota un premier independent
Călătorii cu autobuzul vor avea dreptul la despăgubiri
Vasile Marica nu are calitate de învinuit in niciun dosar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog