La Botoşani, există o firmă privată care a intrat în vârtejul acestui domeniu extrem de complex, Multiagra SRL, administrată de familia Portariuc. Produsele obţinute de pe o suprafaţă care depăşeşte 1500 de hectare, grâu, porumb, rapiţă, soia, sfecla zahăr, ajung pe mâna germanilor, exportul fiind deocamdată impus de conjunctură, până când firma îşi va amortiza împrumuturile făcute pentru achiziţionarea suprafeţelor şi a utilajelor..
Ferma dispune de o gama completă de maşini şi utilaje agricole în valoare de aproximativ 1.000.000 Euro. În anul 1998, Gheorghe Portariuc, economist şi administrator al unei societăţi cu profil comercial din oraşul Botoşani, se hotărăşte să înceapă activitatea în sectorul agricol pe meleagurile natale cumpărând 6 ha de teren în vederea cultivării şi comercializării legumelor. Cum prima recoltă s-a dovedit de succes a hotărât extinderea suprafeţei cultivate şi înglobarea unui sector zootehnic pentru a asigura îngrăşăminte naturale atât

În prezent, ajutor de nădejde al omului de afaceri este fiul său, Ovidiu Portariuc care şi-a făcut un ţel din a determina populaţia să conştientizeze că a mânca sănătos este o prioritate. De altfel, în aceste zile, omul de afaceri botoşănean este prezent la Târgul Internaţional BioFach 2011 - WORLD ORGANIC TRADE FAIR, eveniment care se desfăşoară începând de astăzi până pe 19 februarie.
Societatea Multiagra este singura din Botoşani care participă şi a doua din România, mai este una de prin sudul ţării. Noi participăm cu pliante şi ne dorim să stabilim noi contacte cu persoane interesate de produsele ecologice româneşti a declarat Ovidiu Portariuc (foto).
Acesta a adăugat că în toamna acestui an, botoşănenii care sunt interesaţi să mănânce pâine tradiţională, fără aditivi alimentari folosiţi la fermentare, vor avea ocazia să achiziţioneze grâu de la Multiagra SRL:
De asemeni, tot în acest an, reprezentanţii acestei firme intenţionează să achiziţioneze o linie de panificaţie, pentru a pune în vânzare pâine adevărată. Primul pas şi cel mai important pentru botoşăneni este să conştientizeze. Măcar atât. E-urile din alimente distrug sănătatea până la epuizarea organismului a adăugat Ovidiu Portariu. (Lavinia Preda)